Goedkoop of gratis parkeren Brussel Airport


Parking Brussel Airport Zaventem: dit zijn de mogelijkheden
Kom je met de auto naar Brussel Airport, dan kun je parkeren op een terrein van de luchthaven zelf of bij een parking in de buurt van het vliegveld. Het vinden van een gratis parkeerplek in de omgeving van de luchthaven is wat moeilijker, maar niet onmogelijk.

Ook is er een ruim aanbod van hotels met Park, Sleep & Fly arrangementen. Vooral in het weekend zijn er vaak mooie deals te vinden.

Met de auto naar Brussel Airport

Brussel Airport ligt bij Zaventem, ten noordoosten van Brussel. Vanuit Amsterdam ben je met de auto iets meer dan twee uur onderweg. Het navigatieadres van het vliegveld is: Brussels Airport, BE-1930 Zaventem (routeplanner). Voordat je het luchthaventerrein oprijdt, worden de auto en inzittenden gecontroleerd.

Parkeerterreinen op het vliegveld

De goedkoopste langparkeermogelijkheid op Brussel Airport is Discount Parking (pendelbus). Regelmatig zijn er speciale parkeer-aanbiedingen. Op de website van de luchthaven vind je een erg ónoverzichtelijke tabel met alle parkeertarieven.

Discount Parking in veel gevallen het goedkoopste parkeerterrein op de luchthaven zelf. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 54/77/79. Het parkeerterrein bevindt zich aan de andere kant van het luchthaventerrein (routebeschrijving), 10 minuten met shuttlebus, elke 15 minuten. Online reserveren is hier verplicht. Je kunt alleen met creditcard of bankpas betalen, niet met contant geld.

Andere parkeeraanbieders

Flyparking beschikt over een grote parkeergarage waar je voor 1/2/3 weken parkeren € 58/94/114 betaalt. Een shuttlebus brengt je in 10 minuten naar het vliegveld en pikt je bij terugkomst weer op.

Bij Quick Parking Zaventem (6 minuten rijden naar de terminal) betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 69,50/99,50/129. De gratis shuttlebus rijdt voor iedereen apart (geen wachttijden).

Sky Parking Zaventem (8 minuten rijden naar de vertrekhal) biedt overdekte, beveiligde parkeerplaatsen en een gratis shuttleservice naar de luchthaven. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 59/98/126.

Vergelijk meer aanbieders met Parkos en Mobypark.

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van de luchthaven bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Meestal kun je tot 15 dagen “gratis” parkeren en het vervoer naar/van de luchthaven is bijna altijd inclusief. Bij het inchecken moet je je vliegtickets of instapkaarten laten zien.

Doordeweekse overnachtingen zijn over het algemeen een stuk duurder dan op vrijdag, zaterdag of zondag. In het weekend zijn er meestal wel tweepersoonskamers te vinden voor minder dan € 100; bijvoorbeeld bij Van der Valk Brussels Airport of het Parker Hotel.  Op Booking.com kun je Park, Sleep & Fly arrangementen vinden bij andere hotels door te kijken bij “Kamertype”.

Gratis parkeren bij Brussel Airport

Op veel plekken in en om Brussel geldt betaald parkeren. Elke gemeente heeft een eigen parkeerbeleid, waardoor de situatie erg onoverzichtelijk is. Op veel plekken vind je blauwe zones waar je slechts een paar uur gratis mag parkeren. Aan de rand van de stad liggen een aantal gratis P+R terreinen (transitparkings), maar deze zijn vaak vol en er bestaan plannen om deze parkeerplaatsen enkel nog toegankelijk te maken voor abonnementhouders.

In de naburige gemeente Zaventem geldt in de meeste straten een maximale parkeerduur van enkele uren. Mocht je er toch in slagen om ergens een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd dan altijd rekening met de risico’s van op straat parkeren. Vooral auto’s met een Nederlands nummerbord vallen extra op als ze voor lange tijd geparkeerd staan.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Brussels Airport / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *