Goedkoop of gratis parkeren Brussel Airport


Parking Brussel Airport Zaventem: dit zijn de mogelijkheden
Kom je met de auto naar Brussel Airport, dan kun je parkeren op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of bij een parking in de buurt van het vliegveld. Het vinden van een gratis parkeerplek in de omgeving van Brussel Airport is wat moeilijker, maar niet onmogelijk.

Verder is er in de omgeving van de luchthaven een ruim aanbod van hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. Vooral in het weekend zijn er vaak mooie deals te vinden.

Parkeren op Brussel Airport

De goedkoopste parkeerterreinen op Brussel Airport zijn Discount Parking P1 en P2. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 54/77/79. Een gratis shuttlebus rijdt 24 uur per dag tussen de parkings en de terminal en de rit duurt ongeveer 10 minuten. Voor beide parkeerterreinen moet je van tevoren online reserveren.

Tegen een hoger tarief kun je ook op loopafstand van de terminal parkeren. Vergelijk de tarieven van alle parkings op het luchthaventerrein van Brussel Airport.

Parkings in de buurt van het vliegveld

In de buurt van Brussel Airport vind je diverse parkings waarbij je met een gratis shuttlebus naar de terminal wordt gebracht en bij terugkomst weer wordt opgepikt. Deze parkeeraanbieders zijn vooral interessant wanneer Discount Parking P1 en P2 op het luchthaventerrein vol zijn. De onderstaande prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

  • Flyparking op ongeveer 10 minuten rijden van de terminal: € 52/88/114 
  • Park Flug Zaventem op 7 minuten rijden van de vertrekhal:  € 50/81/109
  • Times Parking op 9 minuten rijden van Brussel Airport: € 50/81/109

Via Mobypark kun je een parkeerplek reserveren bij Parking Zaventem Airport. Je betaalt € 35/70 voor 1/2 weken parkeren op het parkeerterrein van het Holiday Inn Hotel (langer parkeren is niet mogelijk). Dit is een mooie deal, maar de gratis shuttlebus rijdt slechts om de 40 minuten en er zijn geen bussen tussen ruwweg 10.00 en 18.30 uur. Tussen deze tijden moet je een taxi nemen (ongeveer € 12,50). 

Quick Parking Zaventem biedt voordelige parkeertarieven, maar heeft veel slechte recensies op Tripadvisor.  Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 51/74,50/88.

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Verschillende hotels in de buurt van de luchthaven bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Het parkeerarrangement is inclusief een overnachting in een tweepersoonskamer, vervoer tussen het hotel de luchthaven en tot 15 dagen parkeren.

Doordeweekse overnachtingen zijn over het algemeen een stuk duurder dan op vrijdag, zaterdag of zondag. Bij het inchecken moet je je vliegtickets kunnen tonen.  

Op Booking.com vind je Park, Sleep & Fly-arrangementen bij andere hotels door te kijken onder “kamertype”.

Gratis parkeren Brussel Airport

Op een groot aantal plekken in en om Brussel geldt betaald parkeren. Elke gemeente heeft een eigen parkeerbeleid, waardoor de situatie erg onoverzichtelijk is. Op veel plekken vind je blauwe zones waar je slechts een paar uur gratis mag parkeren. Aan de rand van de stad liggen een aantal gratis P+R terreinen (transitparkings), maar deze zijn vaak vol en er bestaan plannen om deze parkeerplaatsen enkel nog toegankelijk te maken voor abonnementhouders.

In de naburige gemeente Zaventem geldt in de meeste straten een maximale parkeerduur van enkele uren. Mocht je er toch in slagen om ergens een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd dan altijd rekening met de risico’s van op straat parkeren. Vooral auto’s met een Nederlands nummerbord vallen extra op als ze voor lange tijd geparkeerd staan. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Brussels Airport / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *