Vliegen vanaf Charleroi Airport


De luchthaven van Charleroi wordt ook wel aangeduid als “Brussels South Charleroi Airport”. Maar laat je hierdoor niet voor de gek houden: dit vliegveld ligt bijna 50 kilometer ten zuiden van de Belgische hoofdstad. Desondanks is Charleroi Airport redelijk goed bereikbaar voor reizigers uit Vlaanderen, zowel met het openbaar vervoer als met de auto.

Woon je in Nederland? Bereken dan eerst of het wel de moeite waard is om helemaal via Charleroi te reizen. Overweeg eventueel om in de buurt van het vliegveld te overnachten.

Waar kun je naar toe vliegen vanaf Charleroi?

Charleroi Airport wordt uitsluitend gebruikt door budget- en chartermaatschappijen, voornamelijk voor vluchten binnen Europa. Voor intercontinentale vluchten moet je naar Brussel Zaventem of Schiphol.

Charleroi vormt een belangrijke basis voor Ryanair (heel veel bestemmingen in Europa en Marokko). Maar ook TUI fly (Middellandse Zeegebied, Marokko en Canarische-eilanden) en Wizz Air (naar Oost-Europa) maken gebruik van de luchthaven.

Goedkope vliegtickets

Ga zelf op zoek naar voordelige vliegtickets vanaf Charleroi Airport met Skyscanner. Zoek bijvoorbeeld vliegtickets van “Charleroi” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar.

Vliegveldinformatie

Klik op de onderstaande links voor uitgebreide praktische informatie en handige bespaartips voor jouw reis via Charleroi.

Navigatieadres: Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi, België
Telefoonnummer: 0902 02490 (B), +32 78152722 (NL)
Website: Charleroi Airport
Andere links: Wikipedia, Skytrax Reviews

Foto: Fernandopascullo / CC BY 3.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *