Goedkoop of gratis parkeren Charleroi Airport


Parking Charleroi Airport
Op Charleroi Airport vind je verschillende parkings waar je de auto voor langere tijd neer kunt zetten. Meestal is het goedkoper om te parkeren op een parkeerterrein in de buurt van het vliegveld. Gratis parkeren in de omgeving van de luchthaven is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en gedoe met zich mee.

Je kunt ook een Park, Sleep & Fly-arrangement boeken bij een hotel nabij Charleroi Airport. Soms is een dergelijk parkeerarrangement zelfs goedkoper dan een parkeerplaats op het terrein van de luchthaven.

Parkeren op Charleroi Airport

Qpark beheert alle parkings op Charleroi Airport. Parkeergarage P4 de goedkoopste plek op de luchthaven om je auto neer te zetten. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 45/80/115. Je bent soms iets duurder uit wanneer je een reservering maakt: € 45/85/125. De parking ligt op 15 à 20 minuten lopen van de terminal. Er rijdt geen bus!

Op Parking P3 is het juist goedkoper om wél een reservering te maken. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je dan € 60/95/130. Een gratis shuttlebus rijdt tussen de parkeerplaats en de terminal. De rit duurt ongeveer 10 minuten.

Andere parkeerterreinen op Charleroi Airport rekenen hogere tarieven, maar bevinden zich op een korte loopafstand van de terminal. Vergelijk alle parkings op het luchthaventerrein en bekijk het overzicht van de parkeertarieven.

Parkings in de buurt

Je kunt veel geld besparen door je auto bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld te parkeren. Je wordt met een shuttlebus van de parking naar de vertrekhal gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. Je autosleutels mag je gewoon meenemen. Onderstaande aanbieders hebben goede reviews. Tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

Andere parkeerbedrijven in de buurt van Charleroi Airport vergelijk je met Parkos. Bij lang niet alle bedrijven wordt Nederlands of Engels gesproken, maar met wat handen, voeten en een paar woorden Frans moet je er wel uit komen.

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van Charleroi Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. De parkeerarrangementen zijn inclusief een overnachting en een parkeerplek voor een maximum aantal dagen. Let op: bij een paar hotels wordt alleen de transfer náár de luchthaven verzorgd.

Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande hotels. De genoemde prijzen zijn op basis van een tweepersoonskamer. Bij het inchecken moet je een ticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien. De Park, Sleep & Fly-arrangementen zijn niet altijd op elke gewenste datum beschikbaar.

Andere hotels met Parkeer, Slaap en Vlieg-arrangementen vind je via Booking.com. Kijk onder “kamertypes” of een hotel parkeerarrangementen aanbiedt.

Gratis parkeren Charleroi Airport

In de omgeving van Charleroi Airport kun je onder meer gratis parkeren in nabijgelegen dorpen als Ransart of Gosselies. De makkelijkste manier om vervolgens op het vliegveld te komen is een taxi. Met de bus bij de terminal komen is wat moeilijker. TEC Bus A is de enige bus die bij de terminal stopt en deze rijdt alleen non-stop van treinstation Charleroi Sud naar het vliegveld. In en om het centrum van Charleroi geldt betaald parkeren, waardoor je dus vanaf je gratis parkeerplek via het centrum van de stad naar de luchthaven moet reizen.

Hoewel een een paar andere bussen in de buurt van de terminal stoppen (lijnennet), heb je hier weinig aan omdat het volledige gebied rond de vertrekhal is afgezet met hekken. De toegangsweg naar de terminal is bovendien verboden terrein voor voetgangers. Kijk maar eens in Google Streetview!

Uiteraard is gratis op straat parkeren altijd op eigen risico. In het verleden is er regelmatig ingebroken in op straat geparkeerde auto’s. Pas ook op met parkeren op de industrieterreinen rond de luchthaven. Hier is de inbraakkans waarschijnlijk nog groter!

Wees omwonenden niet tot last en zorg dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis mag parkeren op de gevonden plek. Het zou vervelend zijn als je auto bij terugkomst is weggesleept. Houd een plan B paraat wanneer het je niet lukt om een gratis parkeerplek te vinden. De tarieven van parkings in de buurt van Charleroi Airport zijn best redelijk en hiermee voorkom je mogelijk een hoop stress.

Foto: Christophe Vandercam / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *