Goedkoop of gratis parkeren Charleroi Airport


Parking Charleroi Airport
Vaak is de auto de snelste manier om op Charleroi Airport te komen. Op de luchthaven vind je verschillende parkings waar je de auto voor langere tijd neer kunt zetten. Meestal is het goedkoper om te parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt. Gratis parkeren in de omgeving van de luchthaven is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s met zich mee.

Als je met de auto komt, kun je ook overwegen om een Park, Sleep & Fly arrangement te boeken. Soms is een dergelijk parkeerarrangement zelfs goedkoper dan een normale parkeerplaats op de luchthaven.

Met de auto naar Charleroi Airport

Charleroi Airport ligt ten noorden van Charleroi-stad, langs de snelweg A15. Het navigatieadres van de luchthaven is: Rue des Frères Wright 8, 6041 Charleroi, België (routeplanner).

De reistijd vanuit Brussel is iets minder dan een uur. Met de auto vanuit Amsterdam ben je bijna 3 uur onderweg (via Brussel). Vanuit Maastricht (via Luik) is de reistijd ruim een uur en een kwartier.

Parkeren op de luchthaven

Alle parkeerplaatsen op Charleroi Airport worden beheerd door Qpark. Parkeerplaats P3 is de goedkoopste plek om je auto neer te zetten. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 70/105/140. Een gratis shuttlebus brengt je in 10 minuten naar de vertrekhal. Momenteel is het niet mogelijk om voor dit parkeerterrein een parkeerplaats te reserveren.

Op dit moment kun je alleen een parkeerplek reserveren voor het duurdere Parkeerterrein P1 (op loopafstand van de vertrekhal) en de nóg duurdere Lockpark-parkeergarage. Voor een parkeerplek op P1 betaal je voor 1/2/3 weken € 98/154/210. Bekijk de tarieven van alle parkeerplaatsen op het luchthaventerrein.

Andere parkings

Je kunt flink besparen door je auto bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld te parkeren. Zo betaal je bij Parking Pas Cher voor 1/2/3 weken parkeren € 40/64/85. Een gratis shuttlebus brengt je in ongeveer 10 minuten van het parkeerterrein naar de vertrekhal. De parking is 24 uur per dag geopend en je mag je autosleutels meenemen.

Andere parkeerbedrijven bij Charleroi Airport vergelijk je met Parkos. Bij lang niet alle bedrijven wordt Nederlands of Engels gesproken, maar met wat handen, voeten en steenkolenfrans moet je er wel uit komen.

Park, Sleep & Fly Charleroi

Verschillende hotels in de buurt van de luchthaven bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Meestal betaal je tussen de € 70 en 110 voor een tweepersoonskamer en 7 tot 15 dagen parkeren. Vervoer van en naar de luchthaven is niet altijd inclusief. Bij het inchecken moet je een ticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien. Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande hotels:

Ook in het centrum van Charleroi zijn er een paar hotels die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden, waaronder het Leonardo Hotel Charleroi City (€ 75-135, maximaal 7 dagen parkeren).

Andere hotels met langparkeerplaatsen vind je via Booking.com (kijk onder “Kamertypes” of een hotel parkeerarrangementen aanbiedt). Let goed op hoe lang je bij het hotel mag parkeren: bij sommige hotels mag je de auto bijvoorbeeld maar 3 dagen laten staan.

Gratis parkeren

In principe kun je gratis parkeren in nabijgelegen dorpen als Ransart of Gosselies (kaart) en een taxi naar de luchthaven nemen. Maar let op: in het verleden is er regelmatig ingebroken in geparkeerde auto’s. Pas ook op met parkeren op de industrieterreinen rond de luchthaven. Hier is de inbraakkans waarschijnlijk nog groter.

Let ook op dat je de auto niet fout parkeert, zodat deze bij terugkomst niet is weggesleept. In het centrum van Charleroi geldt betaald parkeren.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Christophe Vandercam / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *