Goedkoop of gratis parkeren Charleroi Airport


Parking Charleroi Airport
Op Charleroi Airport vind je verschillende parkings waar je de auto voor langere tijd neer kunt zetten. Meestal is het goedkoper om te parkeren op een parkeerterrein in de buurt van het vliegveld. Gratis parkeren in de omgeving van de luchthaven is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en gedoe met zich mee.

Je kunt ook een Park, Sleep & Fly-arrangement boeken bij een hotel nabij Charleroi Airport. Soms is een dergelijk parkeerarrangement zelfs goedkoper dan een parkeerplaats op het terrein van de luchthaven.

Parkeren op Charleroi Airport

Parkeerterrein P4 is de goedkoopste plek op de luchthaven om je auto neer te zetten. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 38/59/80 als je van tevoren een reservering maakt. De parking ligt op 15 à 20 minuten lopen van de terminal! Er rijdt geen bus!

Op Parking P3 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 41/62/83. Een gratis shuttlebus rijdt tussen de parkeerplaats en de terminal. De rit duurt 5 à 10 minuten.

Andere parkeerterreinen op Charleroi Airport rekenen hogere tarieven, maar bevinden zich op een korte loopafstand (1-5 minuten) van de terminal.

Parkings in de buurt

Je kunt geld besparen door je auto bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld te parkeren. Je wordt met een shuttlebus van de parking naar de vertrekhal gebracht en bij terugkomst weer opgehaald.

Je autosleutels mag je bij de meeste parkings (met uitzondering van Parking Jack) gewoon meenemen. Onderstaande aanbieders hebben goede reviews. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

  • Airport Smart Parking op 9 minuten rijafstand van de luchthaven: € 25/39/58
  • 1 Facility op 12 minuten rijden van Charleroi Airport: € 29/49/70
  • ACE Parking op 6 minuten met de auto van de luchthaven: € 33/47/61
  • Parking Jack op 10 minuten rijden van de terminal: € 35/55/70

In verband met regelgeving van de luchthaven wordt voor alle transfers een toeslag van € 2 per boeking berekend, dit bedrag kun je bij de parking betalen.

Andere parkeerbedrijven in de buurt van Charleroi Airport vergelijk je met Parkos. Bij lang niet alle bedrijven wordt Nederlands of Engels gesproken, maar met wat handen, voeten en een paar woorden Frans moet je er wel uit komen.

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van Charleroi Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. De parkeerarrangementen zijn inclusief een overnachting en een parkeerplek voor een maximum aantal dagen. Let op: bij een paar hotels wordt alleen de transfer náár de luchthaven verzorgd.

Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande hotels. De genoemde prijzen zijn op basis van een tweepersoonskamer. Bij het inchecken moet je een ticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien. De Park, Sleep & Fly-arrangementen zijn niet altijd op elke gewenste datum beschikbaar.

Andere hotels met Parkeer, Slaap en Vlieg-arrangementen vind je via Booking.com. Kijk onder “kamertypes” of een hotel parkeerarrangementen aanbiedt.

Gratis parkeren Charleroi Airport

In de omgeving van Charleroi Airport kun je onder meer gratis parkeren in nabijgelegen dorpen als Ransart, Jumet, Gosselies of in Fleurus. Let op: op sommige plekken geldt beurtelings parkeren. Met de bus bij de terminal komen is echter een uitdaging.

TEC Bus A is de enige bus die direct voor de terminal stopt en deze rijdt alleen non-stop van treinstation Charleroi Sud (in het centrum van de stad) naar het vliegveld. In en om het centrum geldt betaald parkeren, waardoor je dus vanaf je gratis parkeerplek via het centrum van de stad naar de luchthaven zou moeten reizen.

Hoewel er een paar bussen in de buurt van de terminal stoppen (lijnennet), heb je hier weinig aan omdat het volledige gebied ten noorden van de vertrekhal is afgezet met hekken. De toegangspoortjes zijn alleen toegankelijk voor personeel.

Er loopt wel een voetpad langs de zuidelijke toegangsweg naar de terminal (ook mensen die gebruik maken van het officiële parkeerterrein P4 volgen dit voetpad). De beste manier om hier te komen is met bus 67 (van metrostation Jumet Madeleine, via Ransart, naar Fleurus) en uit te stappen bij halte Ransart Cimetière. Je moet dan nog iets van 15 à 20 minuten lopen om bij de terminal te komen.

Uiteraard is gratis op straat parkeren altijd op eigen risico. In het verleden is er regelmatig ingebroken in op straat geparkeerde auto’s. Pas ook op met parkeren op de industrieterreinen rond de luchthaven. Hier is de inbraakkans waarschijnlijk nog groter!

Wees omwonenden niet tot last en zorg dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis mag parkeren op de gevonden plek. Het zou vervelend zijn als je auto bij terugkomst is weggesleept. Houd een plan B paraat wanneer het je niet lukt om een gratis parkeerplek te vinden. De tarieven van parkings in de buurt van Charleroi Airport zijn best redelijk en hiermee voorkom je mogelijk een hoop stress.

Foto: Christophe Vandercam / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *