Openbaar vervoer naar Eindhoven Airport


Bus Eindhoven AirportHet vliegveld van Eindhoven is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Je reist eerst met de trein naar Station Eindhoven en daar stap je op de frequent rijdende bus naar de luchthaven. Ook zijn er directe bussen naar Eindhoven Airport vanuit Amsterdam.

Vertrekt je vlucht vroeg in de ochtend of kom je laat in de avond aan, dan kun je overwegen om te overnachten in de buurt van Eindhoven Airport, of kom gewoon met de auto naar de luchthaven.

Van Eindhoven naar het vliegveld

Op het station van Eindhoven stap je in bus 400 of 401. De eerste bus vertrekt op werkdagen/zaterdag/zondag om 5.43u/7.08u/8.08u. Overdag rijdt de bus 4 tot 8 keer per uur (reistijd: 20 minuten). ’s Avonds rijdt de bus slechts twee keer per uur. De complete dienstregeling vind je op de website van Hermes. Reistijden kun je ook vinden met 9292. Met een ov-chipkaart betaal je € 2,11 voor de rit.

Trein en bus vanuit de rest van Nederland

Eindhoven Airport heeft geen eigen treinstation. Je moet via het station van Eindhoven reizen en daar op bus 400 of 401 stappen. De totale reistijd van Amsterdam Centraal naar Eindhoven Airport is iets minder dan 2 uur en de totale reiskosten van trein en bus zijn ongeveer € 20 enkele reis (vol tarief). Verbindingen en de exacte reiskosten vanaf jouw adres vind je met 9292. Plan altijd een ruime tijdsmarge in voor het geval dat jouw trein vertraging heeft. Controleer van tevoren of er geen storingen of werkzaamheden aan het spoor zijn.

Reis je van ver naar Eindhoven en heb je geen kortingskaart? Check dan of er ergens voordelige NS dagkaarten te koop zijn. Deze worden regelmatig (in de winkel of online) aangeboden door Albert Heijn, Blokker, Jumbo, Hema en Kruidvat. Op Treinreiziger.nl vind je een overzicht van actuele acties. Let op: sommige dagkaarten zijn alleen geldig op werkdagen na 9.00u ’s morgens of alleen op zaterdag en zondag. De meeste dagkaarten kosten rond de € 15.

Met de bus

Vanuit Amsterdam, Utrecht en ’s Hertogenbosch kun je met Airexpressbus direct naar Eindhoven Airport reizen. De bus rijdt meerdere keren er dag (dienstregeling). Het is belangrijk om van tevoren een reservering te maken omdat de rit bij onvoldoende boekingen wordt geannuleerd. Een enkele reis/retour vanuit Amsterdam kost € 24/40. In Amsterdam vertrekt de bus vanaf de Prins Hendrikkade; ter hoogte van Gray Line Amsterdam Canal Cruises.

Met de taxi

De taxi is natuurlijk het meest comfortabel, omdat je direct van deur tot deur reist en onderweg je handen vrij hebt. En wanneer je met meerdere personen reist, pakt de prijs al gauw lager uit dan al jullie trein- of buskaartjes bijelkaar. Check prijsvergelijker Tinker eens, die goede deals met taxibedrijven heeft gesloten voor ritjes van en naar Eindhoven Airport.

Ride-sharing

Misschien gaat er toevallig iemand vanuit jouw woonplaats naar Eindhoven Airport. Op Blablacar bieden automobilisten tegen een vergoeding ritjes aan. Vooral tussen Amsterdam en Eindhoven heb je goede kans om een lift te vinden. Het gaat dus om ride-sharing: de tijden moeten maar net uitkomen met jouw vlucht. In de meeste gevallen wordt je voor je huis opgepikt en betaal je minder dan voor de trein.

Naar Eindhoven Airport vanuit België

Met de trein

Je kunt vanuit België per trein naar het station van Eindhoven reizen en daar op bus 401 naar de luchthaven stappen. De reistijd van Antwerpen naar Eindhoven (inclusief overstaps) is tenminste 1 uur en 3 kwartier (dit hangt af van welke trein je neemt) en kost € 22,20.

Daarnaast rijdt er een minder frequente Intercity Bus tussen Antwerpen Centraal en het station van Eindhoven (reistijd 1 uur en een kwartier). Voor deze bus betaal je slechts € 9 tot € 16,70. Voor vertrektijden en reserveringen kun je terecht bij NMBS-Europe of NS International.

Met de bus

Airexpressbus verzorgt in de zomermaanden een busservice tussen Antwerpen, Turnhout en Eindhoven Airport (je reist dus niet via het station van Eindhoven). Een enkele reis/retour kost € 25/47 vanuit Antwerpen en € 20/38 vanuit Turnhout. Boek je tickets online.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Roel Hemkes / CC BY 2.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *