Goedkoop of gratis parkeren Frankfurt Airport


Parkeren Frankfurt Luchthaven
Frankfurt Airport is uitstekend bereikbaar met de auto. Je kunt parkeren op het terrein van de luchthaven of (vaak goedkoper) bij een aanbieder in de buurt. Daarnaast bieden diverse hotels bij het vliegveld Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Gratis parkeren in de omgeving van Frankfurt Airport is mogelijk, maar hier kleven wel risico’s aan.

Met de auto naar Frankfurt Airport

Frankfurt Airport ligt direct aan de A3, de snelweg die vanaf de Nederlandse grens bij Arnhem naar Frankfurt loopt. De reistijd vanuit Amsterdam is iets meer dan 4 uur. Vanuit Brussel ben je 3 uur en 40 minuten onderweg (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

De parkeertarieven op Frankfurt Airport zijn variabel. Holiday Parking is de goedkoopste langparkeeroptie op de luchthaven zelf. Hier betaal je in het hoogseizoen (april tot en met oktober) voor 1/2/3 weken parkeren € 59/79/99. De rest van het jaar betaal je € 49/64/79. Voor een reservering betaal je € 5 extra. Een gratis pendelbus brengt je naar/van de terminal.

Met de zoekfunctie op website van Frankfurt Airport kun je alle parkeertarieven van de luchthaven vergelijken voor de data dat jij op reis gaat. Ook speciale aanbiedingen en kortingen kun je hiermee vinden.

Andere parkeeraanbieders

Vooral in het hoogseizoen kun je (veel) goedkoper parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Bij APark Tiefgarage betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 39/52/65. Je parkeert in een overdekte en beveiligde parkeergarage die 24 uur per dag geopend is. Een gratis shuttlebus brengt je in 15 minuten naar/van de terminal.

Een andere parkeeroptie is Auto-Aufsicht (op 8 minuten rijden van de terminal). Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 32/46/63. Zelfs als je voor de valetparkingservice van Auto-Aufsicht kiest, ben je nog steeds goedkoper uit dan wanneer je in het hoogseizoen op het officiële parkeerterrein van Frankfurt Airport parkeert.

Park, Sleep & Fly Frankfurt

Redelijk wat hotels in de omgeving van Frankfurt Airport bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan; meestal € 100-185 voor een tweepersoonskamer, 7-22 dagen gratis parkeren en een transfer naar de luchthaven. De meeste hotels willen bij het inchecken je vliegticket of instapkaart zien.

Hieronder een selectie van hotels bij Frankfurt Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden (afhankelijk van beschikbaarheid). Onderstaande hotels zijn ruwweg gesorteerd op prijs met tussen haakjes de maximale gratis parkeerduur. Langer parkeren is meestal wel mogelijk tegen betaling.

Verder kun je op Booking.com zoeken naar hotels bij Frankfurt Airport en vervolgens onder “kamertypes” kijken voor hotels met parkeerarrangementen.

Gratis parkeren bij het vliegveld

Je kunt gratis parkeren bij het kleine P+R terrein Stadion, slechts één S-Bahn halte van Frankfurt Airport. Enige nadeel is dat je auto onbewaakt en erg afgelegen staat, midden in het bos.

Verder kun je je auto gratis parkeren in de buurt van S-Bahn station Niederrad (kaart) of in een buitenwijk van Frankfurt. Zorg dat je niet fout parkeert en houd er rekening mee dat een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken sneller opvalt en daardoor gevoeliger is voor inbraak of vandalisme.

In het centrum van Frankfurt geldt betaald parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Adobe Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *