Goedkoop of gratis parkeren Frankfurt Airport


Parkeren Frankfurt Luchthaven
Parkeren op Frankfurt Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven, maar je bent meestal véél goedkoper uit bij een alternatieve parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Je hebt hierbij de keuze uit shuttle-parkeren of valet-parking. Daarnaast bieden diverse hotels bij de luchthaven voordelige Park, Sleep & Fly-arrangementen aan.

Gratis parkeren nabij Frankfurt Airport is mogelijk, maar hier kleven wel risico’s aan. Je moet bovendien met het openbaar vervoer reizen om bij de terminal te komen.

Parkeerterrein Frankfurt Airport

Holiday Parking is de goedkoopste langparkeerplaats op Frankfurt Airport zelf. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 79/100/121. Een parkeerplek reserveren is verplicht en mogelijk tot 24 uur voor aankomst. Een gratis pendelbus brengt je naar/van de terminal.

Bekijk het overzicht van alle tarieven of gebruik de zoekfunctie om de parkeertarieven van de luchthaven te vergelijken voor de data dat jij op reis gaat. Met de zoekfunctie kun je eveneens speciale aanbiedingen vinden.

Parkeeraanbieders in de buurt

Je kunt stukken goedkoper parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van Frankfurt Airport. Bij APark Tiefgarage betaal je voor 1/2/3 weken parkeren slechts € 38/52/65. Je parkeert in een overdekte en beveiligde parkeergarage die 24 uur per dag geopend is. Een gratis shuttlebus brengt je in 15 minuten naar/van de terminal. Je autosleutels mag je gewoon meenemen. 

Andere parkeeraanbieders bij Frankfurt Airport vergelijk je eenvoudig met Parkos, maar APark Tiefgarage komt meestal als goedkoopste uit de bus.

Valet-parking Frankfurt Airport

Wanneer je kiest voor valet-parking rijd je je auto naar de terminal, waar een medewerker van het parkeerbedrijf waar je geboekt hebt je auto in ontvangst neemt. Bij terugkomst staat je auto weer voor de terminal op je te wachten. 

Park-Service24 biedt meestal de goedkoopste valet-parking op Frankfurt Airport. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 50/69/84: bizar genoeg nog steeds een stuk goedkoper dan een parkeerplek op het officiële parkeerterrein van de luchthaven!

Andere aanbieders voor valet-parking bij Frankfurt Airport vind je met Parkos. Houd er rekening mee dat de medewerkers mogelijk alleen Duits spreken. 

Park, Sleep & Fly arrangementen

Redelijk wat hotels in de omgeving van Frankfurt Airport bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Meestal betaal € 100-200 voor een tweepersoonskamer en kun je 7 tot 22 dagen gratis parkeren. De transfer naar de luchthaven is eveneens inclusief. De meeste hotels willen bij het inchecken je vliegticket of instapkaart zien.

Hieronder een selectie van hotels bij Frankfurt Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden (afhankelijk van beschikbaarheid). Tegen betaling is het bijna altijd mogelijk om langer te parkeren.

Gratis parkeren Frankfurt Airport

Er zijn een aantal P+R terreinen in de omgeving van Frankfurt Airport waar je gratis kunt parkeren. Vermijd parkeerterreinen met een maximale parkeerduur van 24 uur (zoals P+R Raunheim). De onderstaande P+R terreinen zijn onbewaakt en parkeren is altijd op eigen risico. Houd er rekening mee dat een parkeerterrein vol kan zijn: zorg voor een back-up plan!

De gratis P+R parkeerplaatsen met de beste ov-verbindingen met Frankfurt Airport (nog steeds één overstap) bevinden zich naast de S-Bahn stations Mörfelden en Walldorf. Om op de luchthaven te komen reis je met S7 naast S-Bahn station Stadion, waar  je overstapt op een trein naar de terminal. 

Je kunt ook gratis parkeren bij het P+R terrein Stadion, vlakbij de Commerzbank Arena en slechts één S-Bahn halte van Frankfurt Airport. Maar let op: bij voetbalwedstrijden of evenementen in de Commerzbank Arena geldt er op dit parkeerterrein een (korte) maximum parkeerduur, waarbij alle auto’s die er te lang staan worden weggesleept!

In het centrum en vrijwel alle buitenwijken van Frankfurt (inclusief de woonwijk naast S-Bahn station Niederrad) geldt betaald parkeren of mogen alleen bewoners met een vergunning onbeperkt parkeren. Daarnaast zijn zowel de binnenstad als de buitenwijken een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt. Hier vind je een overzicht van de milieuzones en gebieden waar een bewonersvergunning vereist is.

Als je ergens op straat parkeert zorg dan altijd dat je auto binnen een parkeervak staat en dubbelcheck of je auto er echt onbeperkt mag staan! Zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Adobe Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *