Hotels en faciliteiten Frankfurt AirportBij de luchthaven en in het centrum van Frankfurt vindt je een uitgebreid aanbod van hotels en hostels. Eventueel kun je ook wild-slapen in de terminal. Kom je met de auto naar Frankfurt Airport? Dan is vaak voordeliger om een Park, Sleep & Fly arrangement te boeken.

Hotels Frankfurt Airport

De goedkoopste accommodatie op Frankfurt Airport is het Meininger Hotel, met dormbedden rond de € 25 per nacht. Meininger heeft een pendelbus naar Terminal 2. Ook het Ibis Hotel Frankfurt Airport heeft betaalbare kamers en een (gratis) pendelservice. Door het grote aantal hotels in de buurt van de luchthaven zijn er regelmatig mooie aanbiedingen te vinden: vergelijk prijzen met Booking.com.

Verder zijn er in het centrum van Frankfurt veel hostels en goedkope hotels. Het Five Elements Hostel en het United Hostel Frankfurt City Center bevinden zich op loopafstand van Frankfurt Hauptbahnhof. Een dormbed kost meestal rond de € 20 per nacht. Andere hostels en hotels in het centrum van Frankfurt vind je met Booking.com. Ook ‘s nachts zijn er enkele S-Bahn-verbindingen van Frankfurt naar de luchthaven (dienstregeling).

Slapen in de terminal

De luchthaven is 24 uur per dag geopend en slapen in de terminal is mogelijk. Probeer de avond van tevoren alvast aan de airside te komen. Late-night check-in van bagage is mogelijk bij verschillende maatschappijen. Aan de airside vind je een aantal rustzones met lounge-stoelen waarop je kunt slapen. Lees over de ervaringen van andere reizigers op Sleeping in Airports.

Faciliteiten Frankfurt Airport

Frankfurt Airport heeft enorm veel winkels en restaurants. In de kelder van Terminal 1 vind je een grote supermarkt (open van 6.00-22.00u). Een paar winkels en koffietentjes zijn de hele nacht geopend.

Douches (€ 6) zijn beschikbaar op verschillende plekken op de luchthaven. Verspreid over de terminals vind je diverse rustzones met lounge-stoelen.

Lounges

Voor € 30 kunnen niet-businessclass passagiers gebruik maken van de Luxxlounge: hapjes, (alcoholische) drankjes, wifi en douches zijn bij de prijs inbegrepen. Het gebruik van de SKY Lounge kost € 30 voor 3 uur (om te douchen moet je extra betalen). Alle lounges sluiten ’s nachts.

Internet

Frankfurt Airport biedt gratis wifi. Daarnaast staan er – verspreid over de terminals – een aantal internet kiosken.

Bagagedepot

Op de luchthaven vind je verschillende bagagedepots. Het depot in Terminal 1 (B concourse, level 1, Arrivals) is 24 uur per dag geopend. Voor maximaal 2 uur betaal je € 4,50, voor 2 tot 24 uur betaal je € 7.

Op het treinstation van Frankfurt zijn ook kluisjes beschikbaar.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Sven Teschke / CC BY-SA 3.0 DE / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *