Goedkoop of gratis parkeren Groningen Airport


Goedkoop of gratis parkeren Groningen AirportParkeren op Groningen Airport is niet duur. Je kunt je auto vrijwel direct naast de terminal neerzetten, dus geen gedoe met pendelbussen. Soms ben je goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Als je echt héél arm bent kun je gratis op straat parkeren in de omgeving van de luchthaven.

Parkeren op de luchthaven

Parkeerterrein P3 is de voordeligste parking op Groningen Airport om je auto voor langere tijd neer te zetten. Als je van tevoren een reservering maakt betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 32/40/40. Zonder reservering ben je € 46/70/70 kwijt (alle tarieven). De loopafstand naar de terminal is maximaal 7 minuten. Eventueel kun je medereizigers en bagage bij de terminal afzetten voordat je je naar de parkeerplaats begeeft.

Je kunt ook dichter bij de vertrekhal parkeren. P2 ligt op één minuut lopen van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je met een reservering € 50/75/80. Op P1, direct tegenover de terminal, betaal je met reservering € 55/80/85.

Parkings in de buurt

Je kunt je auto ook kwijt bij Parkeren Vliegveld Eelde, op een kilometer rijden van het vliegveld (nabij de afrit van de A28). Hier betaal je voor een week parkeren € 35 en dit is meteen het maximum tarief! Je parkeert op een afgesloten terrein met cameratoezicht. Een gratis shuttlebus brengt je naar de terminal en haalt je bij terugkomst weer op.

Overdekt parkeren is € 10 extra. Bij overdekt parkeren dien je je autosleutel achter te laten. Wanneer je buiten parkeert mag je deze gewoon meenemen.

Alle parkings vergelijken

ParkingAfstand1 week2 weken3 weken
Groningen Airport P3Lopen < 7 min€ 32€ 40€ 40
Groningen Airport P2Lopen ± 1 min€ 50€ 75€ 80
Groningen Airport P1Lopen < 1 min€ 55€ 80€ 85
Parkeren Vliegveld Eelde (buiten)Shuttle ± 2 min€ 35€ 35€ 35
Parkeren Vliegveld Eelde (binnen)Shuttle ± 2 min€ 45€ 45€ 45

Park, Sleep & Fly

In de omgeving van Groningen Airport zijn er geen hotels die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden. Wel is het mogelijk om vanaf Fletcher Familiehotel Paterswolde met bus 9 naar het vliegveld te reizen. Voor een tweepersoonskamer betaal je hier meestal tussen de € 58 en 100. Informeer bij het hotel of het misschien toch mogelijk is om je auto gedurende je vakantie op hun parkeerplaats te laten staan.

Je kunt hetzelfde proberen bij Best Western Hotel Groningen Plaza. Een tweepersoonskamer kost hier eveneens meestal tussen de € 60 en 100. Vanaf dit hotel is het ongeveer een kilometer lopen naar de dichtsbijzijnde bushalte waar je op bus 9 kunt stappen. Uiteraard kun je ook een taxi naar de luchthaven nemen.

Van der Valk Hotel Groningen-Hoogkerk biedt tweepersoonskamers vanaf € 78 per nacht en ligt direct naast het onbewaakte P+R terrein Hoogkerk, waar je sowieso gratis en onbeperkt mag parkeren. Als je vanaf hier met de bus naar Groningen Airport wilt reizen moet je overstappen, maar je kunt natuurlijk ook een taxi nemen.

Gratis parkeren Groningen Airport

Je kunt gratis parkeren in het dorp Eelde of in een buitenwijk van Groningen (zones met betaald parkeren). Parkeer in de buurt van een bushalte van lijn 9, zodat je eenvoudig de bus naar het vliegveld kunt nemen. De bushaltes vind je op de kaart in Google Maps. Vanuit Eelde kun je ook naar de luchthaven lopen: ongeveer 2 kilometer.

Aan de rand van Groningen vind je eveneens een aantal onbewaakte P+R terreinen waar je gratis onbeperkt mag parkeren, maar geen van deze parkeerterreinen heeft een directe busverbinding met de luchthaven.

Houd er rekening mee dat sommige mensen het niet op prijs stellen als een “vreemde” auto langere tijd in hun straat geparkeerd staat. Er is altijd een kleine kans op auto-inbraak of vernieling. Met de voordelige parkeertarieven van Groningen Airport moet je jezelf afvragen of je het risico wilt nemen.

Foto: Adobe Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *