Goedkoop of gratis parkeren Groningen Airport


Goedkoop of gratis parkeren Groningen AirportDe auto is de makkelijkste manier om naar Groningen Airport te reizen en parkeren is niet duur. Je kunt vrijwel direct naast de terminal parkeren, dus geen gedoe met pendelbussen. Soms ben je goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Als je echt héél arm bent kun je gratis op straat parkeren in de omgeving van de luchthaven.

Met de auto naar Groningen Airport

Groningen Airport ligt bij Eelde, ongeveer 10 kilometer ten zuiden van Groningen-centrum. Vanuit Amsterdam ben je met de auto ruim 2 uur onderweg. Vanuit Antwerpen is de reistijd ongeveer 3 uur (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

Parkeerterrein P3 is de voordeligste plek om je auto voor langere tijd te parkeren. Als je van tevoren een reservering maakt betaal je voor 1/2/3 weken € 30/35/35. Zonder reservering betaal je € 45/70/70 (alle tarieven). Alle parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal. Eventueel kun je medereizigers en bagage eerst bij de terminal afzetten.

Andere parkeeraanbieders

Je kunt je auto ook kwijt bij Parkeren Vliegveld Eelde, op een kilometer rijden van het vliegveld (nabij de afrit van de A28). Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 35/45/45. Je parkeert je auto op een afgesloten terrein met cameratoezicht. Een gratis shuttlebus brengt je naar de terminal. Voor een meerprijs kun je kiezen voor valet-service en/of je auto laten wassen.

Park, Sleep & Fly Groningen

Geen van de hotels in de omgeving van Groningen Airport biedt Park, Sleep & Fly arrangementen of zelfs transfers naar de luchthaven aan. Wel is het mogelijk om vanaf Fletcher Familiehotel Paterswolde bus 2 naar het vliegveld te nemen. Voor een tweepersoonskamer betaal je hier rond de € 100. Informeer bij het hotel of het misschien toch mogelijk is om je auto gedurende je vakantie op de parkeerplaats te laten staan.

Andere hotels in de buurt van de luchthaven en in het centrum van Groningen vind je met Booking.com.

Gratis parkeren

Je kunt gratis parkeren in het dorp Eelde of in een buitenwijk van Groningen. Parkeer in de buurt van een bushalte van lijn 2, zodat je eenvoudig de bus naar het vliegveld kunt nemen (de bushaltes vind je op de kaart in Google Maps). Vanuit Eelde kun je ook naar de luchthaven lopen: ongeveer 2 kilometer.

Houd er rekening mee dat sommige mensen het niet op prijs stellen als een “vreemde” auto langere tijd in hun straat geparkeerd staat. Er is altijd een kleine kans op autoinbraak of vernieling. Met de voordelige parkeertarieven van Groningen Airport moet je jezelf afvragen of je het risico wilt nemen.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Adobe Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *