Londen City Airport (LCY)


Londen City Airport ligt van alle Londense luchthavens het dichtst bij het centrum
Londen City Airport ligt slechts 9 kilometer ten oosten van het centrum van Londen: je landt hier vrijwel midden in de stad. Dit kleine en overzichtelijke vliegveld biedt vooral lijndienstvluchten naar andere Europese bestemmingen; waaronder Amsterdam, Rotterdam en Antwerpen. Budgetmaatschappijen vind je hier niet. In vergelijking met andere Londense luchthavens zijn vluchten naar City Airport relatief duur.

Het grote voordeel van Londen City Airport is dat je in 23 minuten met de sneltram in het centrum bent, wat dit vliegveld ideaal maakt als je een korte citytrip wilt doen of voor zaken in Londen moet zijn. Er zijn geen directe verbindingen met andere Londense luchthavens.

Vliegen naar Londen City Airport

Vanaf Schiphol zijn er zeer frequente vluchten naar Londen City Airport. KLM, British Airways, CityJet en Flybe vliegen allemaal op deze route. Vanaf Rotterdam Airport kun je kiezen uit British Airways en CityJet. CityJet vliegt eveneens van Antwerpen naar Londen City. Voor een retourtje vanuit Nederland of België betaal je meestal € 120 à € 150, maar vooral in het weekend zijn er soms mooie aanbiedingen. De goedkoopste vlucht van de dag vind je eenvoudig met Skyscanner.

Vliegtickets naar Londen Gatwick, Stansted, Luton en Southend Airport zijn meestal goedkoper dan vluchten naar Londen City Airport, al liggen deze luchthavens dus wel verder van het centrum. Ook kun je op een bus of trein naar Londen stappen. We hebben alle manieren om voordelig naar Londen te reizen voor je op een rijtje gezet.

Verder vliegen vanaf Londen City Airport

Londen City Airport is verbonden met bestemmingen in Europa en het Verenigd Koninkrijk. Uniek is de British Airways business-class-only vlucht van Londen City Airport naar New York. Omdat het toestel niet met een volle tank kan opstijgen, wordt een tussenstop gemaakt in het Ierse Shannon. Hier gaan passagiers eveneens door de Amerikaanse douane.

Op Wikipedia vind je een overzicht van alle vluchten. Of zoek met Skyscanner vliegtickets van “Londen City Airport” naar “overal”.

Overstappen op Londen City Airport

Het kan zijn dat je met British Airways – onderweg naar je eindbestemming – een overstap maakt op Londen City Airport, bijvoorbeeld als je een ticket van Rotterdam naar Edinburgh hebt geboekt. Het heeft zelden zin om een los ticket naar Londen City te kopen en op een ander ticket verder te vliegen naar je eindbestemming.

Naar een andere Londense luchthaven

Soms biedt British Airways vluchten aan waarbij je landt op Londen City Airport en doorvliegt vanaf Heathrow. Er zijn geen directe bussen tussen deze luchthavens. Om van Londen City Airport naar Heathrow te komen reis je via het centrum van de stad. Datzelfde geldt voor transfers naar andere Londense luchthavens. Plan altijd voldoende overstaptijd in. Vergeet niet je bagage van de band te halen; deze wordt namelijk niet doorgestuurd.

Openbaar vervoer en hotels

Londen City Airport heeft geen metrostation, maar je kunt wel de sneltram (DLR) naar Londen-centrum nemen. Op Bank Station (of Canning Town) stap je over op de metro. De reistijd van Londen City Airport naar het centrum van Londen is 23 minuten. Uiteraard vind je in het centrum van Londen een enorm aanbod van hotels en hostels, maar ook tussen het vliegveld en de stad zijn er veel overnachtingsmogelijkheden. Slapen in de terminal van Londen City Airport is niet mogelijk.

Adres: Londen City Airport , Hartmann Road, Londen, E16 2PX, Verenigd Koninkrijk
Telefoonnummer: +44 (0)20 7646 0000
Website: Londoncityairport.com
Andere links: WikipediaSkytrax Reviews

FotoMaarten Visser / CC BY-SA 2.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *