Londen City Airport hotels en faciliteiten


Hotels en faciliteiten bij Londen City Airport
Het grote voordeel van Londen City Airport is dat je redelijk dichtbij het centrum van de Britse hoofdstad bent. Dankzij de goede DLR-tramverbinding met de rest van de stad hoef je niet per se bij het vliegveld te overnachten. De terminal sluit na de laatste vlucht, dus een gratis overnachting in de vertrekhal kun je op je buik schrijven.

Veel reizigers ervaren Londen City Airport als een prettige en overzichtelijke luchthaven, maar er is weinig om jezelf bezig te houden. Gelukkig is de wifi gratis.

Hotels bij het vliegveld

Er zijn weinig (goede) hotels op loopafstand van de terminal. Eventueel kun je terecht bij het ietwat steriele Travelodge London City Airport op ongeveer 10 minuten lopen. Voor een tweepersoonskamer betaal je hier meestal tussen de € 60 en 130.

Op ongeveer 20 minuten lopen (of een kort taxiritje) van de luchthaven, in de buurt van het London ExCel-conventiecentrum, vind je wat meer hotels. Connaught House Hotel is een aardige optie met tweepersoonskamers vanaf € 75.

Holiday Inn Express London ExCel biedt keurige tweepersoonskamers, meestal tussen de € 85 en 125, inclusief ontbijt. DoubleTree By Hilton London Excel biedt comfortabele tweepersoonskamers, veelal met een mooi uitzicht, vanaf € 120 tot meer dan € 200.

Overnachten in Londen-centrum

Eigenlijk is het bijna nooit écht nodig om in de buurt van Londen City Airport te verblijven. Met de eerste DLR vanaf station Bank kun je doordeweeks en op zaterdag om 5.54 uur op Londen City Airport zijn. Op zondag om 7.23 uur (dienstregeling).

Een verblijf in het centrum van Londen is sowieso veel leuker dan de omgeving van het vliegveld, dus neem desnoods een taxi als je echt vroeg op Londen City Airport moet zijn. Accommodatie in het centrum van Londen vind je met Booking.com.

Slapen in de terminal

Londen City Airport sluit na de laatste vlucht (openingstijden). Overnachten in de terminal is dus niet mogelijk.

Faciliteiten Londen City Airport

Londen City Airport is een kleine luchthaven met slechts een paar winkels en eetgelegenheden. Douches zijn niet beschikbaar op de luchthaven.

Lounge

Tegen betaling kun je gebruik maken van de lounge in het Jet Centre van de luchthaven. Deze lounge is niet aangesloten bij Priority Pass. Je hebt de keuze uit twee pakketten: de Business Lounge (vanaf £ 35) of de First Class Lounge (vanaf £ 95). In beide gevallen is je verblijf in de lounge inclusief hapjes en (alcoholische) drankjes.

Als je kiest voor het First Class-pakket ga je in het Jet Centre door de security en wordt je door een privé-chauffeur naar het vliegtuig gereden. Bij het Business-pakket moet je weer terug naar de gewone terminal (met de gratis shuttle) om daar door de security te gaan.

Internet

Londen City Airport biedt gratis wifi aan alle reizigers.

Bagagedepot

Om gebruik te maken van het bagagedepot (£ 10 per item per 24 uur) moet je eerst naar de informatiebalie om je spullen te registeren. Vervolgens ga je naar de Left Luggage Room in Security Zone A. Bij het oppikken van je bagage betaal je eerst bij de informatiebalie.

Foto: Dave Barker / CC BY-SA 4.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *