Van Heathrow Airport naar Londen-centrum


Met de Heathrow Express of de metro reis je van Heathrow naar het centrum van Londen
Vanaf Heathrow Airport heb je een ruime keuze uit snelle (meestal dure) en goedkope (maar langzame) verbindingen met het centrum van Londen. Je kunt per trein, metro, bus en taxi naar de stad reizen (overzichtskaart). Op deze pagina zetten we al deze opties voor je op een rijtje. Je kunt de snelste route van Heathrow naar jouw exacte bestemming bepalen met de Journey Planner van Transport for London.

VervoerderVan/naarReisduurPrijs
Heathrow ExpressPaddington Station15 minuten£ 5,50 - £ 27
Heathrow ConnectPaddington Station30 minuten£ 10,30
Metro*o.a. King's Cross60 minuten£ 3,10 - £ 6
National Express-busVictoria Coach Station40-60 minuten£ 6,50
Nachtbus N9*o.a. Trafalgar Square50-60 minuten£ 1,50
TaxiLonden-centrum30-60 minuten£ 46 - £ 87
*Oystercard en Londen Travel Card (zone 1-6) eveneens geldig bij deze vervoerders
Tip!
Ga je veel gebruik maken van metro’s en bussen in Londen? Profiteer dan van de voordelige tarieven van de oplaadbare Oystercard of kies voor onbeperkt reizen voor een vast bedrag met de Londen Travel Card. De Oystercard en de London Travel Card (zone 1-6) zijn eveneens geldig in de metro en nachtbus tussen Heathrow Airport en Londen-centrum.

Heathrow Express naar Paddington Station

Met een reistijd van 15 minuten is de Heathrow Express de snelste manier om van de luchthaven naar Londen te reizen. Overdag en ’s avonds rijdt deze trein elke 15 minuten van Terminal 2 en 3 naar Paddington Station, in het centrum van de stad (dienstregeling). Reken vier tot zes minuten extra voor de gratis transfer van Terminal 4 of 5.

Een enkele reis met de Heathrow Express kost £ 27 / £ 42 enkele reis/retour als je je kaartje in de trein koopt. Je kunt soms flink besparen door je treinkaartje ruim van tevoren online te kopen. Weekendtickets zijn al beschikbaar vanaf £ 5.50 wanneer je je kaartje meer dan 90 dagen van tevoren bestelt.

Heathrow Connect naar Paddington Station

Je kunt ook met de Heathrow Connect naar Paddington Station reizen. De reistijd vanaf Terminal 2 en 3 is ongeveer een half uur. Reken wat extra minuten voor de (gratis) transfer van Terminal 4 of 5. De Heathrow Connect vertrekt overdag en ’s avonds om het half uur. Op zondag rijdt de trein één keer per uur (dienstregeling).

Voor een enkele reis/open retour betaal je £ 10,30 /£ 20,70. Je kunt je tickets van tevoren online bestellen, maar er zijn geen speciale vroegboekkortingen.

Metro (Piccadilly Line)

De Piccadilly-metrolijn verbindt Heathrow Airport met onder meer King’s Cross St. Pancras Station en Piccadilly Circus (route). De reistijd van Heathrow naar het centrum van Londen is 50 à 60 minuten en overdag en ’s avonds vertrekt er elke 10 minuten een metro (dienstregeling). In de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag rijdt de Tube de hele nacht door.

Een enkele reis met metro naar het centrum kost £ 6. De Oystercard en de London Travelcard (Zone 1-6) zijn ook geldig in de metro van en naar Heathrow. Met de Oystercard ben je goedkoper uit dan met een gewoon metrokaartje: £ 5,10 / £ 3,10 spits/buiten spitsuren. Met de Travelcard kun je vanaf £ 15 een dag onbeperkt reizen binnen Londen.

Bekijk de metrokaart van Londen of gebruik de Journey Planner om uit te vinden hoe je zo snel mogelijk op je plaats van bestemming komt. In de spits kan het erg druk zijn in de Underground: niet echt handig als je met een grote koffer reist.

Bus naar Victoria Coach Station

National Express verzorgt zeer frequente busverbindingen tussen Heathrow Airport en Victoria Coach Station, in het centrum van Londen. De reistijd ligt meestal tussen de 40 en 60 minuten, maar je kunt langer onderweg zijn als het verkeer vaststaat. Maak van tevoren een reservering voor de beste tarieven: een enkele reis kost vanaf £ 6,50.

Nachtbus Heathrow

Nachtbus N9 rijdt elke nacht van Heathrow via Trafalgar Square naar Aldwych-Drury Lane in hartje Londen (bekijk route). De reistijd naar Aldwych is iets meer dan 60 minuten en er rijden 2 tot 3 bussen per uur (dienstregeling). Op de nacht van vrijdag op zaterdag en van zaterdag op zondag kun je ook met de nachtmetro naar de stad reizen.

Let op: cash wordt niet geaccepteerd in de bus en ga er niet vanuit dat je met je bankpas of creditcard kunt betalen. Zorg dat je een Londen Travelcard of een opgeladen Oystercard hebt. Hoewel je de nachtbus waarschijnlijk vooral deelt met dronken malloten, mag je over de prijs niet klagen: slechts £ 1,50 voor een enkele reis!

Met de taxi

Een taxi van Londen Heathrow naar het centrum kost meestal tussen de £ 46 en £ 87. De reistijd varieert van 30 tot 60 minuten, maar dit kan langer duren als het verkeer vaststaat. Dit is de duurste en lang niet altijd de snelste optie, maar je wordt wel voor de deur afgezet. Als je met een groepje reist wordt de taxirit al snel een stuk betaalbaarder.

Je kunt geld besparen door van tevoren een taxi te reserveren, bijvoorbeeld bij TaxiTender. Op deze manier heb je bovendien zekerheid over de ritprijs. Een chauffeur wacht je op in de aankomsthal met een bordje waar je naam op staat. Uiteraard kun je ook een taxi reserveren voor de terugrit naar het vliegveld.

FotoTerminal 5 Insider / CC BY 2.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *