Luton Airport: waar kun je slapen?


Hotel Luton Airport
Op Luton Airport en in de directe omgeving van het vliegveld vind je diverse hotels. Overnachten in het nabijgelegen Luton is wat voordeliger, maar dan moet je met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen. Voor budgethostels en een vele malen groter hotelaanbod moet je de trein of bus naar Londen nemen.

Je kunt ook een oncomfortabele nacht doorbrengen in de terminal van Luton Airport. Zorg dat je een instapkaart of ticket voor de volgende dag kan laten zien, als je hier voor kiest.

Hotels bij het vliegveld

Vergelijk accommodatie bij Luton Airport met behulp van Booking.com. In het weekend zijn kamers vaak goedkoper. Hieronder hebben een aantal hotels voor je op een rijtje gezet

Hotels op Luton Airport

Op loopafstand van de terminal vind je drie typische luchthavenhotels: Ibis Luton Airport, Holiday Inn London Luton Airport en Holiday Inn Express London Luton Airport. Voor een nette en moderne tweepersoonskamer betaal je tussen de € 65 en € 125 (meer in het hoogseizoen). Bij Holiday Inn Express is de prijs inclusief een een eenvoudig ontbijt.

Op loopafstand van Luton Airport Parkway Station (waar je de bus naar de terminal kunt nemen), vind je Hampton by Hilton Luton Airport: een keurig hotel met comfortabele kamers. Voor een tweepersoonskamer betaal je meestal tussen de € 80 en € 160, inclusief een goed ontbijt. In het hoogseizoen liggen de prijzen vaak hoger.

Overnachten in Luton

Luton, volgens sommigen “the Worst Place in Britain”,  is niet de mooiste of gezelligste stad die je ooit zult bezoeken, maar je kunt er wel goedkoop overnachten. Bovendien heb je een ruime keuze uit betaalbare en prima restaurants. Vanaf Luton Station Interchange zijn er diverse busverbindingen met Luton Airport.

Het Easyhotel London Luton is één van de voordeligste overnachtingsopties in de omgeving, maar verwacht er niet al teveel van. De gastenbeoordelingen zijn lang niet altijd positief. Voor een simpele tweepersoonskamer zonder raam betaal je meestal tussen de € 35 en € 55. Easyhotel bevindt zich in het centrum van Luton, vlakbij het treinstation.

Leaside Hotel biedt wat meer sfeer en comfort met tweepersoonskamers vanaf € 100, inclusief ontbijt. Het Icon Hotel heeft tweepersoonskamers vanaf € 85, exclusief ontbijt. Beide hotels liggen op loopafstand van het station.

Bed & Breakfast in de omgeving

Veel leuker dan een overnachting bij het vliegveld of in het lelijke centrum van Luton, is een verblijf in een Bed & Breakfast of een klein hotel in de heuvelachtige omgeving rond de luchthaven. Voor vervoer van en naar je accommodatie ben je meestal aangewezen op een taxi. Check ook even hoe laat de keuken dicht gaat als je bij aankomst nog wilt eten.

Het vriendelijke Lodge Farm Bed & Breakfast ligt in een landelijk gebied ten noorden van het vliegveld. Voor een comfortabele tweepersoonskamer betaal je vanaf € 100, inclusief ontbijt. Offley Place bevindt zich in een 17e-eeuws landhuis met veel groen eromheen. Voor een ruime tweepersoonskamer betaal je vanaf € 110, inclusief ontbijt.

Overnachten in Londen-centrum

Er rijden de hele nacht door treinen en bussen naar Luton Airport, dus je kunt ook in het centrum van Londen verblijven. Zoek accommodatie met behulp van Booking.com. Bij een vroeg vertrek naar Luton Airport is het slim om in de buurt van St. Pancras Station of Victoria Coach Station te verblijven.

In Londen-centrum vind je een groot aanbod van budgetaccommodatie. In de buurt van St. Pancras Station kun je bijvoorbeeld overnachten bij YHA St. Pancras of Clinck 261 Hostel. Bij Victoria Station kun je terecht bij Astor Victoria Hostel. Reken op € 15 tot € 30 of meer voor een bed op een slaapzaal.

Slapen in de terminal

Luton Airport is 24 uur per dag geopend. Als je een vliegticket voor de volgende dag hebt, kun je in principe in de terminal slapen; maar verwacht weinig comfort. Reken op stoelen met armleuningen en een koude tegelvloer. Een slaapmatje (of een stuk karton) en een slaapzak komen ongetwijfeld van pas, net als oordopjes en een slaapmasker. Diverse horecagelegenheden zijn de hele nacht geopend.

Op de website Sleeping at Airports zijn veel reizigers ronduit negatief over hun nacht op Luton Airport, dus weet waar je aan begint. Ga je een nachtje op Luton slapen? Check dan ons artikel met tips voor overnachten in een vliegveldterminal.

Foto: Adobe Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *