Goedkoop of gratis parkeren Bremen Airport


Parkeren Bremen Airport
Parkeren op Bremen Airport is mogelijk in één van de parkeergarages op het vliegveld, maar je bent goedkoper uit bij een parking in de buurt van de luchthaven. Daarnaast biedt het Holiday Inn Express hotel op het vliegveld soms Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Gratis parkeren in de omgeving van Bremen Airport behoort ook tot de mogelijkheden, maar houd wel rekening met de risico’s.

Parkeren op Bremen Airport

Parkeergarage P2, 150 meter lopen van de terminal, is de goedkoopste parking op het luchthaventerrein. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 71/95/111. Voor elke extra dag betaal je € 1. Je kunt je parkeerplek van tevoren online reserveren.

Je kunt nog iets dichterbij parkeren: Parkeergarage P1 ligt op slechts 50 meter lopen van de vertrekhal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier € 87,20/116,50/135 (alle tarieven).

Parkings in de buurt

Bij een parkeeraanbieder in de buurt ben je veel goedkoper uit dan op het officiële parkeerterrein van het vliegveld. Je wordt met een busje naar de terminal gebracht. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren:

 • MyParkPoint op zo’n 10 minuten rijden van het vliegveld: € 25/34/45
 • Holiday-Parking Bremen op ongeveer 8 minuten rijden van de terminal: € 30/39/53
 • Parkflug24 op 5 minuten rijden: € 28/47/61. Voor een meerprijs parkeer je overdekt.
 • Airparks heeft twee locaties, beiden op ongeveer 5 minuten rijden: € 28/47/61

Houd er wel rekening mee dat de communicatie bij alle bovenstaande parkings waarschijnlijk vooral in het Duits verloopt.

Park, Sleep & Fly

Alleen Holiday Inn Express Bremen Airport biedt soms Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Voor een overnachting en tot 22 dagen parkeren betaal je vanaf € 163. Het hotel ligt op loopafstand van de terminal.

Op dagen dat het hotel geen parkeerarrangement aanbiedt, betaal je naast de kosten van de overnachting € 11,20 per dag voor een parkeerplek. Dan is de officiële parking van Bremen Airport een goedkopere optie.

Ook andere hotels in de buurt van de luchthaven rekenen parkeerkosten naast de overnachting. Bij het Atlantic Hotel Airport, tegenover de terminal, kost een overnachting meestal tussen de € 100 en 150. Om bij het hotel te parkeren betaal je € 9 per dag.

Bij Hotel Tryp by Wyndham, op 4 tramhaltes van de luchthaven, betaal je vanaf € 50 voor een overnachting en parkeer je voor € 8 per dag.

Gratis parkeren Bremen Airport

Op verschillende plekken in de buurt van Bremen Airport kun je gratis op straat parkeren. Zorg dat je auto netjes in een parkeervak staat en wees omwonenden niet tot last. Check ter plekke altijd nog even de parkeersituatie: misschien in deze intussen gewijzigd. Houd er rekening mee dat een auto met een Nederlands kenteken extra opvalt, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is. Gratis op straat parkeren is altijd op eigen risico!

Je kunt je auto onder meer kwijt in parkeervakken aan de Richard-Dunkel-Straße (onder het viaduct of in zijstraten) en aan de Airbus-Allee (en zijstraten Claudius-Dornier-Straße en Cornelius-Edzard-Straße). In 15 à 20 minuten loop je van je auto naar de terminal. Op al deze plekken staat je auto erg afgelegen.

Daarnaast zijn er en aantal P+R terreinen waar je gratis en onbeperkt kunt parkeren. Deze parkings zijn echter niet bewaakt en ook hier is parkeren op eigen risico. Je kunt bijvoorbeeld terecht bij P+R Grolland (onder het viaduct) bij tram- en bushalte Norderländer Straße . Vanaf de parking reis je met bus 52 naar het vliegveld. Anders is het een dik half uur lopen naar de terminal (route).

In de binnenstad van Bremen moet je betalen om je auto op straat te parkeren. Daarnaast is het centrum van Bremen (inclusief Neustadt) een milieuzone waar je zonder een speciale sticker op je auto niet mag komen.

Foto: Jürgen Howaldt / CC BY-SA 2.0 DE  / aangepast

2 reacties

 1. Avatar
  Tuba

  Ben je verplicht om je parkeerplaats van te voren te reserveren? Kan ik dit niet gelijk daar regelen? Hoop dat ik antwoord kan krijgen op mijn vraag. Alvast bedankt. 😉 ik hoop dat dat kan.

  1. Melookyoubook
   Melookyoubook

   Op Bremen Airport ben je niet verlicht om je parkeerplek van tevoren online te reserveren. Je kunt ook gewoon aan komen rijden en een plekje zoeken in één van de parkeergarages. Of je nu wel of niet reserveert: je betaalt gewoon hetzelfde.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *