Goedkoop of gratis parkeren Bremen Airport


Parkeren Bremen Airport
De auto is veruit de eenvoudigste manier om op de luchthaven van Bremen te komen. Je kunt parkeren in de parkeergarage op het vliegveld of bij een parkeeraanbieder in de buurt. Daarnaast bieden verschillende hotels Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Gratis parkeren in de omgeving van Bremen Airport kan ook, maar houd wel rekening met de risico’s.

Met de auto naar Bremen Airport

Van Amsterdam naar Bremen Airport ben je met de auto iets meer dan 3,5 uur onderweg. Vanuit Groningen is de reistijd ongeveer 2 uur. Als je uit Brussel komt, moet je rekening houden met een reistijd van ruwweg 5 uur. Je kunt uiteraard langer onderweg zijn door files. Bepaal de snelste route met de routeplanner van Google.

Parkeren op de luchthaven

Parkeergarage P2, op loopafstand van de terminal, is de goedkoopste parkeerplek op het luchthaventerrein van Bremen Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 66,50/90,00/106,00. Voor elke extra dag betaal je € 1,00. Je kunt je parkeerplek online reserveren.

Andere parkeeraanbieders

Bij parkeeraanbieders in de buurt van het vliegveld ben je veel goedkoper uit. Houd er wel rekening mee dat deze websites vooral in het Duits zijn. Verwacht dus geen klantenservice in het Nederlands of Engels.

Bij Airparks (op 5 minuten rijden van de terminal) kun je 1/2/3 weken parkeren voor € 36/53/66 (soms zelfs nóg goedkoper wanneer ze een speciale aanbieding hebben). De shuttleservice naar de terminal is inclusief en rijdt van 3.30 uur ’s morgens tot middennacht.

Parkeren bij Park and Fly Bremen (10 minuten rijden van de terminal) kost € 40/55/70 voor 1/2/3 weken. De gratis shuttlebus rijdt vanaf 4.00 uur ’s morgens. De website heeft een gebrekkige Nederlandse versie: ga er vanuit dat alle communicatie in het Duits verloopt.

Park, Sleep & Fly

Twee hotels bij Bremen Airport bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Bij Holiday Inn Express Bremen Airport (op loopafstand van de terminal) kun je overnachten en tot 22 dagen parkeren vanaf € 163. Hotel Tryp by Wyndham biedt arrangementen bestaande uit een overnachting, tot 22 dagen parkeren en een gratis transfer naar en van de luchthaven vanaf € 114.

Gratis parkeren

Op verschillende plekken in de buurt van Bremen Airport kun je gratis parkeren. Zorg dat je auto netjes in een parkeervak staat en check ter plekke altijd nog even de parkeersituatie: misschien in deze ondertussen gewijzigd. Houd er rekening mee dat een auto met een Nederlands kenteken extra opvalt, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is. Gratis op straat parkeren is altijd op eigen risico!

Je kunt je auto onder meer kwijt in parkeervakken aan de Richard-Dunkel-Straße (onder het viaduct of in zijstraten) en aan de Airbus-Allee (en zijstraten Claudius-Dornier-Straße en Cornelius-Edzard-Straße). In 15-20 minuten loop je van je auto naar de terminal. Op al deze plekken staat je auto erg afgelegen.

Gratis parkeren is ook mogelijk in de woonwijk bij de Bochemer Straße (kaart), zo’n 15 minuten lopen naar de terminal. Je mag hier alleen in de parkeervakken staan. Houd er rekening mee dat omwonenden het misschien niet op prijs stellen dat je op “hun plekje” parkeert. Zorg in ieder geval dat je niemand tot last bent.

In de binnenstad van Bremen moet je betalen om je auto op straat te parkeren. Daarnaast is het centrum van Bremen (inclusief Neustadt) een milieuzone waar je zonder een speciale sticker op je auto niet mag komen.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Jürgen Howaldt / CC BY-SA 2.0 DE  / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *