Openbaar vervoer naar Bremen Airport


Tram 6 Bremen Airport
De luchthaven van Bremen is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Houd wel rekening met lange reistijden: zelfs vanuit Groningen ben je bijna 3 uur onderweg. Vanuit de Randstad moet je rekenen op meer dan 4,5 uur reistijd. Bremen Airport heeft geen eigen trein- of busstation: je reist altijd via Bremen Hauptbahnhof, waar je tram 6 naar de luchthaven neemt.

Trein en bus vanuit Nederland

Vanuit Amsterdam reis je het snelst met de trein via Osnabrück of iets langzamer (maar goedkoper) met Flixbus of Eurolines. Vanuit Groningen zijn er eveneens meerdere busverbinding per dag, al ben je met een groep voordeliger uit als je kiest voor het Niedersachsen-Ticket plus Groningen.

Trein (via Osnabrück)

Vanaf Amsterdam CS reis je met een overstap in Osnabrück in ongeveer 4 uur en een kwartier naar Bremen Hauptbahnhof. Je kunt ook in Amersfoort of Hengelo instappen. Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf € 29 bij NS International en de Deutsche Bahn. Boek bijtijds voor de beste tarieven.

Bus en trein (vanuit Groningen)

Vanuit Groningen is het mogelijk om per bus en trein naar het station van Bremen te reizen. Door de beschadigde spoorbrug over de Ems, reis je tussen Groningen en Leer met de bus. De totale reistijd is 2 uur en 35 minuten (vanuit Amsterdam ben je sneller via Osnabrück). Een enkele reis van Groningen naar Bremen kost vanaf € 35,20 bij NS International of de Deutsche Bahn.

Je kunt dezelfde route afleggen voor een voordeliger tarief met het Niedersachsen-Ticket plus Groningen. Dit ticket is geldig op werkdagen vanaf 9.00 uur en gedurende de hele dag tijdens weekenden en feestdagen. De prijs voor het  Niedersachsen-Ticket plus Groningen is € 28/33/38/43/48 voor 1/2/3/4/5 personen. Het ticket is eveneens gelding op de tram naar naar de luchthaven. Koop je kaartje van tevoren op de website van de Deutsche Bahn of bij het DB-loket in de Arriva Store op Groningen CS.

Met de bus

Verschillende keren per dag rijdt Flixbus van Groningen CS (via Leer) naar Bremen Hauptbahnhof (waar je de tram naar het vliegveld  kunt nemen). Er is ook een bus die om 1.30 uur uur vertrekt en om 3.55 uur in Bremen aankomt: ruim op tijd voor de eerste vlucht van de dag. Tickets voor een enkele reis zijn beschikbaar vanaf € 11.

Je kunt met Flixbus ook meerdere keren per dag vanuit Amsterdam naar Bremen reizen vanaf € 19 (reistijd ongeveer 5 uur, via Groningen). Er zijn eveneens verbindingen met andere Nederlandse steden, maar deze bussen rijden minder frequent en soms moet je overstappen.

Eurolines rijdt dagelijks van Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Groningen naar Bremen (dienstregeling). Buskaartjes vanuit Amsterdam zijn verkrijgbaar vanaf € 17, vanuit Groningen vanaf € 14.

Openbaar vervoer vanuit België

Voor reizigers uit België ligt Bremen Airport bepaald niet naast de deur. Vaak is het de besparing niet waard om helemaal naar deze luchthaven af te reizen. Goede kans dat je goedkoper uit bent met een vlucht vanaf Charleroi, Keulen of Eindhoven Airport.

Trein

Je kan vanuit Brussel met de Thalys en/of ICE (met een overstap in Keulen) naar Bremen Hauptbahnhof reizen, maar dan ben je bijna 6 uur onderweg (en moet je ook nog met de tram naar het vliegveld). Treinkaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 39 enkele reis bij NMBS-Europe of bij de Deutsche Bahn.

Bus

Flixbus rijdt meerdere keren per dag tussen Brussel en Bremen, maar zelfs met de snelste verbinding ben je al 6 uur en 20 minuten onderweg. Tickets zijn verkrijgbaar vanaf € 25. Er zijn eveneens minder frequente bussen vanuit Antwerpen en Gent, waarbij je soms ook moet je overstappen.

Eurolines rijdt dagelijks van Brussel en Antwerpen naar Bremen. Je vertrekt laat in de avond uit België en je komt de volgende ochtend om 5.35u aan op het station van Bremen. Buskaartjes zijn verkrijgbaar vanaf € 27.

Van of naar Bremen-centrum

Tram 6

In minder dan 20 minuten brengt tram 6 je van Bremen Hauptbahnhof naar de luchthaven. Een enkele reis kost € 2,70 (vertrektijden). Het Niedersachsen-Ticket (plus Groningen) is eveneens geldig in de tram. De eerste tram vertrekt dagelijks om 4.30 uur en de laatste om 0.30 uur. Doordeweeks rijdt tram 6 overdag tenminste elke 10 minuten. Vroeg in de ochtend en laat in de avond rijdt de tram minder frequent.

Taxi

Een taxi van Bremen Hauptbahnhof naar het vliegveld kost ongeveer € 18. Afhankelijk van de drukte op de weg duurt de taxirit zo’n 15 minuten.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Bahnfrend / CC BY-SA 4.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *