Openbaar vervoer naar Düsseldorf Airport


Met de trein naar Düsseldorf Airport
Vooral vanuit Nederland is de luchthaven van Düsseldorf prima bereikbaar met de trein: snel en tegen schappelijke prijzen. Ook als je vanuit België komt, kun je de auto in de meeste gevallen gewoon thuis laten staan.

Tip: als je te vroeg in de ochtend vertrekt of te laat aankomt om met het openbaar vervoer te reizen, kun je bij het vliegveld of in het centrum van Düsseldorf overnachten.

Düsseldorf ↔ luchthaven

De luchthaven van Düsseldorf heeft twee stations: Düsseldorf Flughafen Terminal (direct onder de terminal) en Düsseldorf Flughafen (verbonden met de terminal door middel van de Skytrain). Vanuit het centrum van Düsseldorf kun je het beste S-Bahn 11 naar de terminal nemen.

S-Bahn 11

Direct onder de vertrekhal ligt S-Bahn station Düsseldorf Flughafen Terminal. De reistijd met S-Bahn 11 vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof is 12 minuten. Doordeweeks rijdt S11 overdag elke 20 minuten. De eerste rit vertrekt werkdagen/in het weekend om 5.03 uur/5.23 uur vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof (dienstregeling). Een enkele reis kost € 2,50 (Preisstufe A).

Trein & Skytrain

De luchthaven heeft ook een eigen treinstation: Bahnhof Düsseldorf Flughafen. Dit treinstation is vanaf Düsseldorf Hauptbahnhof in 5 tot 11 minuten bereikbaar met S-Bahn 1 en regionale treinen richting Duisburg (reisplanner). Een enkele reis kost € 2,50 (Preisstufe A).

Het treinstation van de luchthaven is met de terminal verbonden door middel van de Skytrain. De Skytrain rijdt doorlopend vanaf 3.45u ’s morgens tot 0.45u. Op andere momenten is er een pendelbus. De reistijd tussen station en terminal is minder dan 7 minuten. Je trein- of S-Bahn-kaartje is ook geldig voor de Skytrain, anders moet je een Kurzstrecke kaartje kopen: € 1,50.

Nederland ↔ Düsseldorf Airport

Vanuit Nederland kun je zowel met de trein als met de bus naar Düsseldorf Airport reizen. De trein biedt de snelste en meest comfortabele verbindingen.

Met de ICE

Hogesnelheidstrein ICE verbindt Amsterdam, Utrecht en Arnhem met Düsseldorf Hauptbahnhof, waarvandaan je de S-Bahn naar de luchthaven kunt nemen (zie boven). De rit van Amsterdam naar Düsseldorf duurt twee uur en een kwartier. Treintickets zijn beschikbaar vanaf € 19 enkele reis bij NS International of de Deutsche Bahn, maar dan moet je wel op tijd reserveren. Tickets zijn vanaf drie maanden voor vertrek te boeken.

Om op Düsseldorf Airport te komen kun je eventueel al in Duisburg uitstappen en per regionale trein naar het treinstation van de luchthaven reizen, maar de tijdsbesparing is miniem.

Andere treinen

Woon je in het zuiden van Nederland? Dan is het soms sneller om met de “gewone trein” via Venlo te reizen. Vanuit Venlo rijdt er één keer per uur een Regional Express naar Düsseldorf Hauptbahnhof, van waar je de S11 naar de luchthaven kunt nemen (reisplanner). De complete trip kost € 15,70 (Preisstufe E) en duurt ongeveer anderhalf uur. Voor € 38 kun je ook een groepsticket kopen (maximaal 5 personen). Op station Venlo staat een DB kaartautomaat.

Met de bus

In principe kun je met Eurolines naar Düsseldorf reizen (vanaf € 12 enkele reis). De bus vanuit Rotterdam, Den Haag, Amsterdam en Utrecht rijdt echter niet elke dag van de week en de reistijden moeten ook maar net uitkomen met jouw vlucht (zorg daarnaast voor een flinke tijdsmarge in het geval van files). Bekijk de dienstregeling. In Düsseldorf stopt de bus bij het Fernbusbahnhof bij Düsseldorf Hauptbahnhof.

België ↔ Düsseldorf Airport

Vanuit België kun je zowel met de trein als met de bus naar Düsseldorf Airport reizen.

Met de trein

Ook vanaf station Brussel Zuid/Midi kun je met een hogesnelheidstrein naar Düsseldorf Hauptbahnhof reizen. De reistijd vanuit Brussel is 2 uur en 15 minuten. De rit met de Thalys gaat via Luik, Aken en Keulen. Soms moet je in Keulen overstappen, dan duurt de rit iets langer. Bekijk de dienstregeling en de tarieven bij ThalysNMBS Europe of de Deutsche Bahn.

Met de bus

Eurolines rijdt tenminste 2 keer per dag tussen Brussel Noord en Düsseldorf (vanaf € 15 enkele reis). Één keer per dag rijdt de bus ook via Antwerpen. Bekijk de dienstregeling van Eurolines om te bepalen of de reistijden uitkomen met jouw vertrektijden. Houdt altijd rekening met mogelijke vertraging door files. In Düsseldorf stopt de bus bij het Fernbusbahnhof bij Hauptbahnhof.

Foto: DüsseldorfCongress / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *