Vliegen vanaf Luchthaven Luik-Bierset


Luik Airport
In passagiersaantallen is Luchthaven Luik-Bierset (Aéroport Liège) de derde luchthaven van België. Vanuit Vlaanderen en Maastricht is dit vliegveld eenvoudig te bereiken met de auto. Kom je met het openbaar vervoer, dan vergt je reis wel enige planning.

Voor Nederlanders uit het noorden en westen van het land is het slechts in een enkel geval handig om helemaal naar Luik te reizen. Het is in ieder geval wel altijd mogelijk om in de buurt van de luchthaven te overnachten.

Waar kun je heen vliegen vanuit Luik?

Luik Airport is (net als de luchthaven van Oostende) eigenlijk vooral een vrachtvliegveld. De meeste passagiersvluchten vanaf dit vliegveld zijn charters naar vakantielanden rond de Middellandse Zee, vooral verzorgd door TUI fly.

Ryanair maakt geen gebruik van Luik Airport. Voor vluchten met deze prijsvechter moet je vanaf Charleroi, Maastricht of Eindhoven vertrekken. Voor intercontinentale vluchten met bijvoorbeeld Brussels Airlines of KLM moet je naar Brussel-Zaventem of Schiphol reizen.

Goedkope vliegtickets

Om goedkope vliegtickets vanaf Luik te vinden kun je gebruik maken de websites van de luchtvaartmaatschappijen zelf of van Skyscanner. Met Skyscanner kun je vluchten zoeken van “Luik-Bierset” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar.

Vliegveldinformatie

Hieronder vind je uitgebreide praktische informatie en handige bespaartips voor jouw reis via Luik Airport:

Adres: Luchthaven Luik, Rue de l’Aéroport, 4460 Grâce-Hollogne
Telefoonnummer: +32 (0)4 2348411
Website: Liegeairport.com
Andere links: WikipediaSkytrax Reviews

Foto: Mopje 18 / CC BY-SA 4.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *