Luchthaven Schiphol (AMS)


Vliegen vanaf Schiphol
Wie krijgt er geen vakantiekriebels bij het opsnuiven van Schiphol’s kerosinedampen, of anders wel bij het binnenlopen van Schiphol Plaza? Voor Nederlandse reizigers is Schiphol nog altijd dé populairste vertrekluchthaven. Het is goed mogelijk dat de voordeligste vlucht naar jouw bestemming gewoon vanaf Schiphol vertrekt.

Het vliegveld is vanuit heel Nederland, zowel met de auto als met de trein, uitstekend bereikbaar. Dankzij een directe treinverbinding met Antwerpen en Brussel ben je ook vanuit België in ‘no time’ op Schiphol. Kom je van ver en heb je een vroege vlucht? Overweeg dan om op de luchthaven te overnachten.

Waar kun je naar toe vliegen vanaf Schiphol?

Schiphol is de thuisbasis van KLM, Transavia, TUIfly en Corendon. Met deze maatschappijen kun je rechtstreeks naar tal van bestemmingen vliegen. Daarnaast doen veel buitenlandse lijndienstmaatschappijen de luchthaven aan, waardoor je met een overstap in bijvoorbeeld Londen, Parijs, Frankfurt, Dubai of New York naar bijna alle uithoeken van de wereld kunt vliegen.

Buiten Easyjet is het aantal budgetmaatschappijen op Schiphol beperkt. Ryanair vliegt vanaf Schiphol naar slechts een paar bestemmingen. Voor een groter aanbod van budgetvluchten kun je terecht op Eindhoven, Groningen en Maastricht Airport.

Goedkope vliegtickets

Ben je op zoek naar een goedkoop vliegticket van Schiphol naar een bepaalde (of onbepaalde) bestemming? Dan is Skyscanner een goed beginpunt: zoek bijvoorbeeld vluchten van “Amsterdam” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar.

Vliegveldinformatie

Alles wat je moet weten voor jouw reis via Schiphol heeft Melookyoubook keurig voor je op een rijtje gezet, inclusief “geheime” tips over goedkope treinkaartjes en gratis parkeren:

Navigatieadres Schiphol: Vertrekpassage, 1118 CP Schiphol
Telefoonnummer: 0900 0141/+31 (0)20 7940800
Website: Schiphol Airport
Andere links: Wikipedia, Skytrax Reviews

Foto: Gerard van der Schaaf / CC BY 2.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *