Schiphol: hotels en faciliteiten


Faciliteiten en hotels SchipholWanneer je vlucht op een onmenselijk tijdstip vertrekt of aankomt, is het een optie om op Schiphol te overnachten. Als je weinig geld hebt kun je in de terminal slapen, maar voor wat meer comfort is er op de luchthaven zelf en in de omgeving een ruim aanbod van hotels te vinden.

Behalve hotels heeft Schiphol veel andere faciliteiten voor reizigers; waaronder winkels, eetgelegenheden, douches, een fitnessruimte & spa, business-class-lounges, wifi en bagagekluizen.

Hotels op Schiphol

Diverse hotels op de luchthaven liggen op loopafstand van de terminal, waaronder het HiltonSheraton en CitizenM. Het laatste hotel is meestal de goedkoopste optie, met comfortabele tweepersoonskamers voor € 100-140. Achter de paspoortcontrole vind je ook nog twee hotels: Mercure en Yotel, waar je voor een nacht of slechts een paar uurtjes kunt slapen. Voor een tweepersoonskamer betaal je rond de € 110-130 per nacht.

Verder vind je op en in de buurt van de luchthaven verschillende hotels (soms met gratis shuttle-bus). Ibis Budget Amsterdam Airport is vaak de goedkoopste optie met tweepersoonskamers rond de € 50-60 (geen gratis shuttle). Op Booking.com vind je een overzicht van alle hotels in de omgeving van Schiphol.

Wanneer je met de auto komt, pakt een Park, Sleep & Fly arrangement vaak voordeliger uit.

Overnachten in Amsterdam

Gezien de uitstekende bereikbaarheid van Schiphol kun je eveneens prima in Amsterdam overnachten. Met de nachttrein is de luchthaven ook heel vroeg in de ochtend te bereiken. Ho(s)tels in Amsterdam vind je met Booking.com.

Let op: in weekenden en in het hoogseizoen zijn Amsterdamse hotels en hostels vaak vol of peperduur. Maak altijd een reservering. Voor een bed op een slaapzaal betaal je ongeveer € 15 in het laagseizoen, tot € 50(!) in weekenden en in het hoogseizoen. Stayokay Stadsdoelen (op loopafstand van Centraal Station) en ClinckNoord Hostel (in Amsterdam Noord, direct bij de pont) bieden goede kwaliteit budgetaccommodatie.

Omdat Schiphol ‘s nachts goed bereikbaar is vanuit Haarlem (met nachtbus N30), Leiden, Den Haag, Rotterdam en zelfs Utrecht; kun je eventueel ook in deze steden overnachten.

Slapen in de terminal

Schiphol is altijd open. Wild-slapen op de luchthaven is mogelijk, maar de beste plekken vind je aan de airside: voorbij de paspoort- of veiligheidscontrole. Aan de airside vind je bijvoorbeeld comfortabele relax-stoelen in het (overdekte) Airport Park. Wanneer je een ticket voor de volgende ochtend hebt, kun je de avond van tevoren soms al door de controle. Moet je nog bagage inchecken? Dan zit er helaas niets anders op dan te wachten op Schiphol Plaza. Op Sleeping in Airports kun je over de nachtelijke Schiphol-avonturen van andere reizigers lezen.

Faciliteiten op de luchthaven

Schiphol heeft een enorm aanbod van eet- en drinkgelegenheden, zowel voor als na de paspoort- en/of veiligheidscontrole. Op Schiphol Plaza zijn onder andere de Burger King en de Starbucks 24 uur per dag geopend. Aan de airside is de Cone Bar altijd open. Vrijwel alles is duur op Schiphol. De AH ToGo en supermarkt Food Village op Schiphol Plaza zijn je goedkoopste opties voor koffie en broodjes.

Douches

Bij Yotel en het Mercure Hotel (beiden achter de paspoortcontrole) zijn 24 per dag douches beschikbaar voor € 15 – € 19,50.  Voor deze prijs kun je een uur lang gebruik maken van de douche.

Als je genoeg tijd hebt, kun je ook kiezen voor een dagpas voor Sheraton Fitness & Spa (landside). Deze pas kost € 20 en hiermee kun je gebruik maken van de fitnessruimte, sauna, rainforest showers, steam room en wellness-area. De dagpas is beschikbaartusse 6.00 uur en 22.00 uur bij de hotelreceptie van het Sheraton.

Lounges op Schiphol

De Executive Lounges van Swissport zijn tegen betaling toegankelijk. Voor € 25 heb je beschikking over simpele hapjes, drankjes, kranten en tijdschriften. Voor internet en douches moet je bijbetalen. De maximale verblijfsduur in beide lounges is 3 uur. Je vindt de lounges aan de airside in zowel Schengen (lounge 26) als non-Schengen (lounge 41). Alle lounges sluiten ’s nachts. Voor wie echt wil ontspannen en voldoende tijd heeft lijkt de Sheraton Fitness & Spa aan de landside een betere keuze.

Internet

Schiphol biedt reizigers gratis draadloos internet. Selecteer “Airport_Free_Wifi”, open de browser en volg de instructies op het scherm. Voor meer snelheid kun je tegen betaling gebruik maken van Premium Wifi.

Bagagekluizen

Aan de landside vind je bagagekluizen in Aankomsthal 3 en bij het Bagagekelderplein (op Niveau -1, tussen Aankomst 1 en 2). Aan de airside zijn er eveneens kluisjes beschikbaar in Lounge 1, 2 en 3 en Lounge D-Pier. Kluizen zijn beschikbaar in verschillende afmetingen met prijzen variërend van € 6 tot € 11,50 per 24 uur (maximaal 7 dagen).

Ook is er een bagagedepot op het Bagagekelderplein (Niveau -1, tussen Aankomst 1 en 2). Tarieven per stuk bagage zijn voor de eerste tot en met de zevende dag € 7 per 24 uur. Vanaf dag 8 betaal je € 6 per dag. Het depot is elke dag geopend tussen 6.00u en 22.00u.

Op Amsterdam Centraal vind je eveneens bagagekluizen. Voor een kleine/grote kluis betaal je € 7/10,50 per 24 uur. De maximale huurperiode is 72 uur.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Adobe Stock

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *