Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport


Goedkoop of gratis parkeren Maastricht AirportOp Maastricht Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Het officiële parkeerterrein van de luchthaven is echter vrij duur: je bent goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Daarnaast kun je gratis parkeren in de omgeving van Maastricht Airport (op straat of op een onbewaakt P+R terrein) en met de bus naar het vliegveld reizen.

Parkeren op de luchthaven

Alle parkeerterreinen op Maastricht Airport liggen op loopafstand van de vertrekhal. Voor een plek op parkeerterrein P2 betaal je € 55/84/107 voor 1/2/3 weken. Het is aan te raden om van tevoren een parkeerplaats te reserveren.

Parkings in de buurt van het vliegveld

Je bent goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van Maastricht Airport. Met Parkos vergelijk je eenvoudig de tarieven van parkings in de omgeving van de luchthaven.

Bij Slim Parkeren Maastricht in Beek, op 5 minuten rijden van de terminal, betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 35/52,50/70. Je wordt naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. De autosleutels mag je gewoon meenemen.

Een andere voordelige optie is Airport Parking Service in Valkenburg aan de Geul, 12 minuten rijden van Maastricht Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 37,50/55 /72,50. Een busje brengt je naar de luchthaven en haalt je op. Autosleutels neem je mee.

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Er zijn geen hotels bij Maastricht Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden. Bij de meeste hotels in Maastricht geldt bovendien betaald parkeren.

Gratis parkeren bij Maastricht Airport

Gratis parkeren in de buurt van Maastricht Airport is mogelijk. Je kunt je auto op loopafstand van een halte van bus 30 neerzetten. Deze bus rijdt van Maastricht via Meerssen, Maastricht Airport en Beek naar Sittard.

In het centrum van Maastricht moet je betalen om je auto te parkeren, maar je kunt je auto wel gratis achterlaten op het onbewaakte en enigszins afgelegen P+R terrein bij station Maastricht-Noord (iets minder dan een kilometer lopen naar de bushalte voor lijn 30 aan de Willem Alexanderweg) of ergens op straat in de buurt van de bushalte aan de Balijeweg. Je kunt gratis op straat parkeren ten noorden van de Viaductweg.

Ook kun je gratis parkeren op het onbewaakte P+R terrein bij Station Beek-Elsloo of het P+R terrein bij het station van Meerssen. Vanaf beide P+R terreinen reis je met bus 30 naar de luchthaven. In het dorp Meerssen kun je alleen buiten het centrum gratis op straat parkeren.

Zowel op de P+R terreinen als op straat parkeer je op eigen risico. Als je je auto op straat neerzet, dubbel-check dan of je echt voor langere tijd mag parkeren op de plek die je gevonden hebt. Houd er rekening mee dat de situatie zoals hierboven beschreven in de tussentijd mogelijk veranderd is. Parkeer binnen de vakken en zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Rpvdk / CC0 1.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *