Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport


Goedkoop of gratis parkeren Maastricht AirportDe luchthaven van Maastricht is eenvoudig bereikbaar met de auto en je kunt op loopafstand van de terminal parkeren. Buiten het officiële parkeerterrein van Maastricht Airport zijn de parkeermogelijkheden beperkt. Er zijn geen hotels in de buurt die Park, Sleep & Fly-arrangementen aanbieden.

Wel kun je gratis parkeren in de nabije omgeving (op straat of op een onbewaakt P+R terrein) en met de bus naar het vliegveld reizen.

Reistijd Maastricht Airport

De luchthaven ligt direct langs de A2, ten noorden van Maastricht. Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg. Vanuit Antwerpen en Brussel is de reistijd 1 uur en 15 minuten (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

Op Maastricht Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Voor een plek op parkeerterrein P2 betaal je € 55/72/86 voor 1/2/3 weken (alle parkeertarieven). Het is niet mogelijk om een parkeerplaats te reserveren. Volgens de website van Maastricht Airport is er altijd voldoende plek.

Andere parkeeraanbieders

Je bent goedkoper uit bij Airport Parking Service in Valkenburg a/d Geul, op 12 minuten rijden van Maastricht Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 37,50/55 /72,50. Je wordt met een busje naar de luchthaven gebracht en je mag je autosleutels meenemen.

Park, Sleep & Fly Maastricht Airport

Er zijn geen hotels bij Maastricht Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden. Bij de meeste hotels in Maastricht geldt betaald parkeren.

Gratis parkeren

Je kunt je auto parkeren in de buurt van een halte van lijn 59 en de bus naar het vliegveld nemen. In het centrum van Maastricht moet je betalen om je auto neer te zetten, maar je kunt wel gratis parkeren in Maastricht-Noord op het onbewaakte en enigszins afgelegen P+R terrein bij het station of ergens op straat in de buurt van de Meerssennerweg (ten noorden van de Viaductweg).

Ook kun je gratis parkeren op het (onbewaakte) P+R terrein bij Station Beek-Elsloo. In het dorp Meerssen kun je alleen buiten het centrum gratis parkeren. In Google Maps kun je de locaties van de bushaltes bekijken.

Zowel op de P+R terreinen als op straat parkeer je op eigen risico. Als je je auto op straat neerzet, dubbel-check dan of je echt voor langere tijd mag parkeren op de plek die je gevonden hebt. Parkeer binnen de vakken en zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Rpvdk / CC0 1.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *