Goedkoop of gratis parkeren Maastricht Airport


Goedkoop of gratis parkeren Maastricht AirportDe luchthaven van Maastricht is eenvoudig bereikbaar met de auto en je kunt op loopafstand van de terminal parkeren. Het officiële parkeerterrein van de luchthaven is vrij duur. Je bent goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt.

Daarnaast kun je gratis parkeren in de nabije omgeving van Maastricht Airport (op straat of op een onbewaakt P+R terrein) en met de bus naar het vliegveld reizen.

Reistijd Maastricht Airport

De luchthaven ligt direct langs de A2, ten noorden van Maastricht. Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg. Vanuit Antwerpen en Brussel is de reistijd 1 uur en 15 minuten (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

Op Maastricht Airport parkeer je op loopafstand van de terminal. Voor een plek op parkeerterrein P2 betaal je € 55/84/107 voor 1/2/3 weken (alle parkeertarieven). Het is inmiddels mogelijk om een parkeerplaats te reserveren.

Andere parkeeraanbieders

Je bent goedkoper uit bij Slim Parkeren Maastricht (in Beek) op 5 minuten rijden van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 35/52,50/70. Je wordt naar de luchthaven gebracht en bij terugkomst weer opgehaald. De autosleutels mag je gewoon meenemen.

Een andere voordelige optie is Airport Parking Service in Valkenburg a/d Geul, 12 minuten rijden van Maastricht Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 37,50/55 /72,50. Een busje brengt je naar de luchthaven en haalt je op. Autosleutels neem je mee.

Park, Sleep & Fly

Er zijn geen hotels bij Maastricht Airport die Park, Sleep & Fly arrangementen aanbieden. Bij de meeste hotels in Maastricht geldt betaald parkeren.

Gratis parkeren

Je kunt je auto parkeren in de buurt van een halte van lijn 30 en de bus naar het vliegveld nemen. In het centrum van Maastricht moet je betalen om je auto neer te zetten, maar je kunt wel gratis parkeren in Maastricht-Noord op het onbewaakte en enigszins afgelegen P+R terrein bij het station (iets minder dan een kilometer lopen naar de bushalte aan de Willem Alexanderweg) of ergens op straat in de buurt van de Meerssennerweg (ten noorden van de Viaductweg).

Ook kun je gratis parkeren op het (onbewaakte) P+R terrein bij Station Beek-Elsloo. In het dorp Meerssen kun je alleen buiten het centrum gratis parkeren. In Google Maps kun je de locaties van de bushaltes bekijken.

Zowel op de P+R terreinen als op straat parkeer je op eigen risico. Als je je auto op straat neerzet, dubbel-check dan of je echt voor langere tijd mag parkeren op de plek die je gevonden hebt. Parkeer binnen de vakken en zorg ervoor dat je omwonenden niet tot last bent.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Rpvdk / CC0 1.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *