Maastricht Airport: hotels en faciliteiten


Bij Maastricht Airport zelf vind je geen hotels, maar je kunt wel overnachten in het centrum van MaastrichtOvernachten op Maastricht Airport is niet mogelijk. Het Tulip Inn Hotel naast de terminal is inmiddels gesloten. In de omgeving van het vliegveld en in Maastricht-centrum vind je wel diverse overnachtingsmogelijkheden. Vanaf het station van Maastricht reis je eenvoudig met bus 59 naar de luchthaven.

Op het vliegveld heb je relatief weinig faciliteiten tot je beschikking. Als je extra tijd te besteden hebt, ga dan naar het centrum van Maastricht: dat is een stuk gezelliger.

Hotels bij Maastricht Airport

In de nabije omgeving van Maastricht Airport vind je diverse hotels, maar om van je slaapplek naar het vliegveld te komen heb je meestal een auto nodig of moet je een taxi bestellen. Wel kun je vanuit het dorp Meerssen met bus 59 op het vliegveld komen. In Meerssen vind je een hotel, maar het aanbod in Maastricht is groter en je bent niet heel veel langer onderweg. Booking.com heeft een handige zoekfunctie waarmee je accommodaties op de kaart kunt vinden.

Overnachten in Maastricht

Je kunt prima overnachten in het centrum van Maastricht en met bus 59 (vanaf het station) of met een taxi naar het vliegveld reizen. Townhouse Maastricht en The Dutch zijn goede opties op loopafstand van het station. Je betaalt bij beide hotels meestal € 80-120 voor een tweepersoonskamer. Een paar honderd meter verderop, aan de oever van de Maas, biedt Crowne Plaza Maastricht luxe tweepersoonskamers rond de € 150.

Ook de binnenstad van Maastricht – aan de overkant van de Maas – is nog steeds lopend bereikbaar vanaf het station. Als je graag midden in de stad verblijft is Hotel Britannique (vanaf € 120) een zeer comfortabele optie. Hotel Mabi City Centre biedt nette tweepersoonskamers vanaf € 100.

Voor budgetaccommodatie moet je eveneens de Maas oversteken. Midden in het centrum biedt B&B de Hofnar tweepersoonskamers rond de € 50. Een andere goede budgetoptie is Stayokay Maastricht: behalve goedkope tweepersoonskamers vind je hier ook dormbedden vanaf € 20.

Slapen in de terminal

De vertrekhal van Maastricht Aachen Airport sluit na de laatste vlucht. Slapen in de terminal is dus niet mogelijk. Je zou ergens in de bosjes een tent kunnen opzetten, maar dat mag natuurlijk niet. Op Sleeping in Airports kun je lezen over de ervaringen van reizigers die op het beton vóór het terminalgebouw hebben geslapen.

Faciliteiten Maastricht Airport

Maastricht Airport is een kleine luchthaven, dus verwacht niet teveel op het gebied van faciliteiten. Er zijn een paar winkels en eetgelegenheden. Er zijn geen douches of lounges aanwezig op het vliegveld.

Internet

Gebruik van wifi op Maastricht Airport is gratis.

Bagagekluizen

Op Maastricht Aachen Airport zijn geen bagagekluizen aanwezig, evenmin is er een bagagedepot. Wel vind je bagagekluizen op het station van Maastricht. Voor een kleine/grote kluis betaal je € 6/9 voor de eerste 24 uur. De maximale huurperiode is 72 uur.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Adobe Stock
[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *