Goedkoop of gratis parkeren Münster-Osnabrück Airport


Parking FMO Airport
De parkeertarieven op Münster-Osnabrück Airport (FMO) vallen best mee. Gelukkig maar, want er zijn geen andere parkings in de buurt. Wel biedt een aantal hotels nabij het vliegveld Park Sleep & Fly-arrangementen aan. Als je echt heel krap bij kas zit, kun je gratis parkeren in een nabijgelegen dorp en met de bus naar het vliegveld reizen.

Parkeren op het vliegveld

Holiday Spar Parking P6 is het goedkoopste parkeerterrein op Münster-Osnabrück Airport. Vanaf de parking is het 5 à 10 minuten lopen naar de terminal. Voor 1/2/3 weken betaal je € 29/43/57. Wanneer je hier wilt parkeren ben je verplicht om online te reserveren (€ 2 reserveringskosten).

Als P6 vol is, is er vrijwel altijd nog plek op één van de iets duurdere langparkeerplaatsen. Deze parkings liggen bovendien dichter bij de terminal. Op Holiday Parking P3 en P4 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 39/53/67. Bekijk het overzicht van alle parkings en tarieven op Münster-Osnabrück Airport.

Park, Sleep & Fly

Diverse kleine hotels in de buurt van Münster-Osnabrück Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan.

Je kunt bijvoorbeeld terecht bij het karakteristieke Gasthaus zur Post in Ladbergen, waar je € 118 betaalt voor een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijt, vervoer van en naar de luchthaven en een parkeerplek waar je auto gedurende je vakantie mag staan.

Hotel Maurer in Ladbergen biedt parkeerarrangementen aan vanaf € 35 per persoon. Vervoer van en naar de luchthaven is niet bij de prijs inbegrepen, maar je kunt eenvoudig met snelbus X15 naar het vliegveld reizen of een taxi nemen.

Een Park, Sleep & Fly-arrangement bij Waldhaus an de Miälkwellen (net buiten Ladbergen) kost € 117 voor een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijt, vervoer van en naar de luchthaven en maximaal 3 weken parkeren.

Gratis parkeren

In diverse nabijgelegen dorpen kun je gratis op straat parkeren en met de bus naar de luchthaven reizen. De meeste bussen rijden hooguit één keer per uur, dus plan je trip zorgvuldig! Zorg dat je echt 100% zeker bent dat je gratis en onbeperkt op de gevonden plek mag staan en wees omwonenden niet tot last. Op straat parkeren is altijd op eigen risico!

Je kunt je auto gratis parkeren in Ladbergen en met bus X15 of bus R51 naar Münster-Osnabrück Airport (FMO) reizen. In Greven kun je alleen buiten het centrum gratis parkeren. Van hier reis je eveneens met bus R51 naar het vliegveld. Verder kun je gratis op straat parkeren in Saerbeck en bus S50 naar de luchthaven nemen.

In de binnensteden van Münster en Osnabrück geldt betaald parkeren. De centra van deze steden zijn milieuzones en om daar te mogen rijden heb je een speciale sticker nodig.

Foto: Rüdiger Wölk, Münster / CC BY-SA 2.5 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *