Goedkoop of gratis parkeren Münster-Osnabrück Airport


Parking FMO Airport
De parkeertarieven op Münster Osnabrück Airport vallen best mee. Gelukkig maar, want er zijn geen andere parkeeraanbieders in de buurt en hotels nabij het vliegveld bieden geen Park Sleep & Fly arrangementen aan. Als je echt heel krap bij kas zit, kun je eventueel wel gratis parkeren in een nabijgelegen dorp en met de bus naar het vliegveld reizen.

Reistijd naar de luchthaven

Münster Osnabrück Airport ligt een paar kilometer van Autobahn A1/E37, de snelweg tussen Münster en Osnabrück. Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2 en een half uur onderweg. Vanuit Brussel is de reistijd ongeveer 3 en een half uur (routeplanner).

Parkeren op Münster Osnabrück

Holiday Parking P6 is de goedkoopste parkeerplaats. Voor 1/2/3 weken betaal je € 27/34/41. De maximale parkeerduur is 3 maanden en dit kost € 70. Online reserveren is niet mogelijk.

Als P6 vol is, is er vrijwel altijd nog plek op één van de iets duurdere langparkeerplaatsen. Hier betaal je voor 1/2/3 weken € 38/55,50/73.

Een overzicht van alle parkeertarieven en de actuele beschikbaarheid vind je op de website van de luchthaven. Ook kun je berekenen hoeveel het kost om je auto gedurende jouw afwezigheid te parkeren.

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Hotels bij Münster Osnabrück Airport bieden geen parkeerarrangementen. Je kunt eventueel vooraf contact opnemen met een hotel en vragen of je je auto gedurende je vakantie bij hen mag parkeren. Of parkeer gewoon op straat (zie onder).

In het nabijgelegen dorp Ladbergen vind je onder meer Hotel MaurerHotel Zum Timpen en Gasthaus zur Post. Vanuit Ladbergen reis je met bus R51 naar de luchthaven. Verder heb je de keuze uit verschillende rurale hotels, bijvoorbeeld Gasthof Waldesruh. Om van hier op het vliegveld te komen moet je gebruik maken van hun luchthavenshuttle (met toeslag). Gebruik de zoekfunctie van Booking.com om andere hotels op de kaart te zoeken.

Gratis parkeren bij het vliegveld

Je kunt eventueel je auto gratis op straat parkeren in Greven (kaart) of Ladbergen (kaart) en met bus R51 (of een taxi) naar de luchthaven reizen. Je kunt ook in Saerbeck (kaart) parkeren en daar bus S50 nemen. Een auto met een knalgeel kenteken valt natuurlijk veel meer op dan een Duitse auto die al langere tijd geparkeerd staat. Aangezien parkeren op de luchthaven niet duur is, moet je jezelf afvragen of je het risico wilt nemen.

In de binnensteden van Münster en Osnabrück geldt betaald parkeren. De centra van deze steden zijn milieuzones en om daar te mogen rijden heb je een speciale sticker nodig.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Rüdiger Wölk, Münster / CC BY-SA 2.5 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *