OV naar Münster-Osnabrück Airport


Snelbus van Münster naar FMO Airport
Met de trein en de bus naar Münster Osnabrück Airport reizen kost wat meer tijd dan wanneer je de auto neemt, maar onmogelijk is het zeker niet. Je kunt kiezen uit verschillende routes: via Münster óf via Osnabrück. Vanuit beide steden rijden er bussen naar het vliegveld.

Welke route voor jou het meest gunstig is kun je bepalen met de informatie die je hieronder vindt. Zorg er in ieder geval voor dat je je trip goed voorbereidt. Eventueel kun je in de buurt van de luchthaven overnachten.

Openbaar vervoer vanuit Nederland

Met de routeplanner van de Deutsche Bahn kun je (eenvoudiger dan met die van de NS International) de snelste opties vinden: kies jouw vertrekstation als beginpunt en Flughafen Münster Osnabrück (FMO) als eindpunt.

Trein en bus (via Osnabrück)

Vanaf Amsterdam Centraal, Amersfoort en Hengelo reis je met de Intercity Berlijn tot Osnabrück. De reistijd van Amsterdam naar Osnabrück Hauptbahnhof is 3 uur en 5 minuten en kost vanaf € 19 enkele reis bij NS International of de Deutsche Bahn. Bij de Deutsche Bahn kun je Münster Osnabrück Airport als eindbestemming kiezen.

In Osnabrück stap je over op bus X150 naar de luchthaven (zie onder). De totale reistijd van Amsterdam naar Münster Osnabrück Airport is 4 uur. Je hebt dus maar één overstap via deze route, maar het aantal bussen vanaf Osnabrück is beperkter dan vanaf Münster.

Trein en bus (via Oberhausen & Münster)

Je kunt ook met de ICE vanaf Amsterdam Centraal, Utrecht en Arnhem naar Oberhausen reizen en daar overstappen op een intercity naar Münster (Westf) Hauptbahnhof. De reistijd naar Münster is 2 uur en 55 minuten en kaartjes zijn beschikbaar vanaf € 19 bij NS International en de Deutsche Bahn. Bij de Deutsche Bahn kun je Münster Osnabrück als eindbestemming kiezen.

De totale reistijd naar het vliegveld is 4 uur. Het voordeel van reizen via Münster is dat je meer busverbindingen naar de luchthaven hebt (zie onder).

Trein en bus (vanuit Enschede, via Münster)

Vanuit Enschede kun je met de RegionalBahn naar Münster (Westf) Hauptbahnhof te reizen en daar over stappen op bus S50 of R51. De trein rijdt één keer per uur en een enkele reis kost € 16,40 (Preisstufe 8). Als je meteen doorreist, is dit kaartje is ook geldig voor de bus naar het vliegveld. De reistijd van Enschede naar Münster is 1 uur en 18 minuten en de complete trip naar de luchthaven duurt ongeveer 2 en een half uur. Vertrektijden check je op de site van de Deutsche Bahn.

Het SchönerTagTicket NRW (€ 43 voor maximaal 5 personen) is eveneens geldig voor de trein én de bus voor de hele route van Enschede naar het vliegveld. Het ticket is doordeweeks geldig vanaf 9.00 uur en in het weekend de hele dag. De tickets zijn te koop uit de DB-automaat op het station of online. Je kunt niet via Bad-Bentheim en Osnabrück reizen met dit ticket.

Flixbus naar Münster

Vanuit Amsterdam kun je ook met Flixbus naar Münster reizen. Het aantal bussen dat deze route rijdt is beperkt, dus check of er iets bij zit dat aansluit bij jouw vlucht. Online betaal je vanaf € 13 voor een enkele reis. Zorg ervoor dat je voldoende overstaptijd hebt voor de bus naar het vliegveld.

Trein en bus vanuit België

De snelst mogelijke reistijd van Brussel naar Münster Osnabrück Airport is 5 uur en 10 minuten. Je reist met de Thalys of de ICE naar Keulen en stapt daar over op een intercity naar Münster. Vanuit Münster neem je bus S50 of R51 naar de luchthaven (zie onder). Verbindingen vanuit jouw woonplaats naar het vliegveld vind je eenvoudig met de reisplanner van de Deutsche Bahn. Check ook de tarieven bij NMBS Europe.

Daarnaast rijdt Flixbus dagelijks tussen Brussel en Münster, of eigenlijk ’s nachts: alle bussen vertrekken ’s avonds laat en komen ’s morgens vroeg aan. Kaartjes zijn online beschikbaar vanaf € 23.

Van Münster of Osnabrück naar de luchthaven

Vanuit Münster

Vanaf Münster (Westf) Hauptbahnhof neem je snelbus S50, regiobus R51 of nachtbus D50 naar de luchthaven. Doordeweeks rijden bus S50 (ritduur: 34 minuten) en bus R51 (ritduur: 46 minuten) overdag allebei één keer per uur, maar in het weekend en op feestdagen minder frequent. Een enkele reis kost € 7,10 (Preisstufe 5).

Bus D50 rijdt ’s avonds en ’s nachts (ritduur: 26 minuten), waardoor je ook heel vroeg in de ochtend op de luchthaven kunt komen. Let op: soms zit er een paar uur tussen twee bussen. Voor de nachtbus betaal je een toeslag van € 2.

Check altijd van tevoren de vertrektijden met de reisplanner van de Deutsche Bahn. Nederlandse treinstations zijn eveneens in de reisplanner opgenomen, zodat je eenvoudig verbindingen kunt vergelijken.

Vanuit Osnabrück

De FMO Express-bus X150 rijdt van Osnabrück Hauptbahnhof naar de luchthaven. Een enkele reis kost € 9,80 en de rit duurt 45 minuten. Doordeweeks rijdt de bus ongeveer één keer per uur, maar in het weekend en tijdens feestdagen minder frequent. De eerste bus vertrekt doordeweeks om 4.00 uur en in het weekend om 4.55 uur. Controleer van tevoren de vertrektijden met de reisplanner van de Deutsche Bahn.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Fabian318 / CC BY-SA 3.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *