Parijs-Charles de Gaulle Airport (CDG)


Air France Charles de Gaulle Airport
Ondanks dat Parijs-Charles de Gaulle (CDG) niet naast de deur ligt, kan het voor reizigers uit Nederland en België soms alsnog de moeite waard zijn om vanaf deze luchthaven te vertrekken. Charles de Gaulle Airport ligt ten noordoosten van Parijs. Zorg dat je het vliegveld niet verwart met Parijs-Orly Airport.

Charles de Gaulle is goed bereikbaar met het openbaar vervoer: je bent er best snel met de Thalys. Kom je met de auto? Houd er dan rekening mee dat parkeren niet goedkoop is. Bij een vroeg vertrek of een late aankomst kun je overnachten bij het vliegveld of in het centrum van Parijs.

Waar kun je naar toe vliegen?

Vanaf Charles de Gaulle kun je naar ongelooflijk veel bestemmingen over de hele wereld vliegen. Vooral als je naar een (voormalige) Franse kolonie reist is het slim om vluchten vanuit Parijs te zoeken. De luchthaven is de thuisbasis van Air France en XL Airways France.

Hoewel er ook veel vluchten naar bestemmingen binnen Europa zijn, is het gezien het prijsverschil en de reiskosten vrijwel nooit de moeite waard om hiervoor helemaal naar Parijs af te reizen. Sowieso vind je vanaf Charles de Gaulle weinig vluchten van prijsvechters.

Goedkope vliegtickets

Met Skyscanner vind je eenvoudig goedkope vluchten vanaf Parijs-Charles de Gaulle. Je kunt bijvoorbeeld vluchten zoeken van “Parijs-Charles de Gaulle” naar “overal” (over de hele maand of het het hele jaar). Om tegelijkertijd vluchten vanaf Charles de Gaulle (CDG) en Orly (ORY) te zoeken, vul je “Parijs-alle luchthavens (PAR)” in.

Meer luchthaveninformatie

Navigatieadres: Paris–Charles de Gaulle, 95700 Roissy-en-France, Frankrijk
Telefoonnummer: +33 3950
Website: Aéroports de Paris
Andere links: Wikipedia, Skytrax Reviews

FotoMaarten Visser / CC BY-SA 2.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *