Goedkoop of gratis parkeren Parijs-CDG


Parkeren op luchthaven Parijs Charles de Gaulle
Parkeren op Parijs-Charles de Gaulle Airport (CDG) is niet goedkoop. Er zijn een aantal alternatieven, zoals parkings in de buurt van het vliegveld en Park, Sleep & Fly-arrangementen bij hotels in Roissy en omgeving. Gratis parkeren in een buitenwijk of randgemeente van Parijs is ook mogelijk, maar vanzelfsprekend is dit niet zonder risico’s.

Parkeren op de luchthaven

Op Parking PR, PX en PW betaal je voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 74/108/134. De parkeertarieven zijn flexibel, dus je kunt (veel) meer kwijt zijn. Zonder reservering betaal je zelfs € 158/214/270. Een gratis shuttlebus (navette) brengt je van de parking naar de terminal.

De website van Charles de Gaulle Airport heeft ook een Engelstalige versie, maar deze bevat onvolledige informatie en vaak werken de links niet. Reserveren moet sowieso in het Frans. Bonne chance!

Parkings in de buurt

Vaak ben je veel goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van Charles de Gaulle Airport. Je kunt verschillende parkings vergelijken met behulp van Parkos en Mobypark. Plan ruim voldoende tijd in om van de parking op de luchthaven te komen en ga er niet vanuit dat de medewerkers van de parkeerbedrijven Engels spreken.

Bij YummY Park betaal je voor 1/2/3 weken parkeren slechts € 45/71/97. De parking ligt op 15 à 20 minuten rijden van het vliegveld. De shuttlebus naar de luchthaven rijdt 24 uur per dag, maar het is aan te raden om medereizigers en bagage eerst bij de terminal af te zetten. Bij deze parking dien je je autosleutels af te geven.

Ook kun je voordelig parkeren bij het Hyatt Regency Roissy Hotel, op 10 à 15 minuten rijden van de terminal. Hier betaal je € 59/118/149 voor 1/2/3 weken parkeren. De gratis hotelshuttle brengt je naar het vliegveld.

Park, Sleep & Fly

Een aantal hotels in de buurt van het vliegveld biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. De parkeerarrangementen bestaan uit een overnachting in een tweepersoonskamer en 7 tot 15 dagen gratis parkeren. De shuttlebus naar de luchthaven is meestal bij de prijs inbegrepen, ontbijt soms ook.

De prijzen variëren aanzienlijk per dag, maar over het algemeen ben je niet goedkoop uit. Een parkeerarrangement bij Roissy Charles de Gaulle is waarschijnlijk vooral interessant als je toch al van plan was om de nacht voor vertrek bij de luchthaven te slapen.

Gratis parkeren

Het is niet eenvoudig om gratis te parkeren in de directe omgeving van Charles de Gaulle Airport. Binnen de ring van Parijs moet je sowieso betalen om je auto neer te zetten. Ook bij de meeste RER-stations en in de centra van buitensteden geldt betaald of tijdsgebonden parkeren.

Gratis parkeren is wel mogelijk op veel andere plekken in de buitensteden rond Parijs. Met RER B reis je vervolgens naar de luchthaven (€ 2,50 tot 5). Bij RER-stations Villepinte en Gare le Blanc Mesnil vind je gratis (onbewaakte) parkeerterreinen. Ook kun je gratis parkeren bij RER-stations Sevran Livry, Vert Galant en Mitry-Claye, maar dan moet je via een overstap op station Aulnay-sous-Bois naar de luchthaven reizen. Vanaf Mitry-Claye kun je eventueel ook bus 24 naar CDG Airport nemen (€ 2).

Verder kun je in buitensteden als Villepinte, Sevran en Aulnay-sous-Bois op veel plekken gratis op straat parkeren. Wees omwonenden niet tot last en zorg ervoor dat je 100 procent zeker op de gevonden plek mag staan. Zo zijn er naast zones met betaald parkeren ook zones waar je slechts korte tijd mag staan (blauwe zones).

De Parijse banlieues zijn niet de meest veilige plek om je auto voor lange tijd onbeheerd achter te laten: dat geldt zowel voor de gratis parkings als op straat. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt ook nog eens extra op, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Verder kun je je auto in een dorp ten noorden of oosten van de Charles de Gaulle Airport neerzetten en met de bus naar het vliegveld reizen. Nog steeds op eigen risico natuurlijk! Let op, want ook hier zijn blauwe zones. Dorpen waar je je auto kwijt kunt zijn OthisDammartin-en-Goëlle en Longperrier. Vanuit deze plaatsen kun je met bus 701 in ongeveer 30 minuten naar de luchthaven reizen (€ 2).

Foto: Greenboost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *