Goedkoop of gratis parkeren Parijs-CDG


Parkeren op luchthaven Parijs Charles de Gaulle
Parkeren op Parijs-Charles de Gaulle Airport (CDG) is niet goedkoop. Er zijn een aantal alternatieven, zoals parkeerbedrijven in de buurt van het vliegveld en Park, Sleep & Fly arrangementen bij hotels in de omgeving. Gratis parkeren in een buitenwijk of randgemeente van Parijs is ook mogelijk, maar vanzelfsprekend is dit niet zonder risico’s.

Rij niet naar het verkeerde vliegveld! Verwar Luchthaven Charles de Gaulle (CDG) niet met Parijs-Orly Airport (ORY), dat ten zuiden van de stad ligt.

Met de auto naar Charles de Gaulle

Charles de Gaulle Airport ligt ten noordoosten van Parijs, direct aan de A1 (de snelweg richting België en Nederland). Vanuit Brussel ben je ongeveer 3 uur aan het rijden. Vanuit Amsterdam ongeveer 5 uur (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

Voor de voordeligste parkeertarieven op Charles de Gaulle Airport moet je van tevoren een reservering maken. Wanneer je kiest voor Résa Parking Eco betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 85/113/155 (je parkeert op parkeerterrein PR, PX of PW, van waar je een gratis shuttle naar de terminal kunt nemen). Met Résa Parking Vacances betaal je € 115/170/205 (bij het maken van de reservering kies je bij welke terminal je wilt parkeren). Bekijk de overzichtskaart van alle parkeerterreinen op de luchthaven.

De website van Charles de Gaulle Airport heeft ook een Engelstalige versie, maar deze bevat onvolledige informatie en vaak werken de links niet. Reserveren moet sowieso in het Frans. Bonne chance!

Andere parkeeraanbieders

Vaak ben je goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van Charles de Gaulle Airport. Je kunt verschillende parkeerbedrijven vergelijken met behulp van Parkvia en Mobypark. Ga er niet vanuit dat de medewerkers van deze parkeerbedrijven allemaal Engels spreken.

Park, Sleep & Fly

Verschillende hotels in de buurt van het vliegveld bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Hierbij verblijf je een nacht in het hotel en mag je je auto 7 tot 15 dagen parkeren. De shuttlebus naar de luchthaven is meestal bij de prijs inbegrepen, ontbijt soms ook.

De prijzen variëren nog al per dag en de parkeerarrangementen zijn niet altijd beschikbaar. De beste opties voor twee weken parkeren zijn Pullmann Paris-Charles de Gaulle en Novotel Suites Paris CDG Airport Villepint met tweepersoonskamers tussen de € 110 en € 150. Ook Millennium Hotel Paris Charles de Gaulle biedt kamers in deze prijsklasse.

Wil je langer parkeren dan 15 dagen? Neem dan contact op met het hotel om te informeren naar mogelijke oplossingen. De onderstaande hotels bieden eveneens Park, Sleep & Fly arrangementen aan:

Gratis parkeren bij Parijs–Charles de Gaulle

Het is niet eenvoudig om gratis te parkeren in de buurt van Charles de Gaulle Airport. In het centrum van Parijs moet je betalen om je auto neer te zetten (parkeren in de maand augustus is tegenwoordig niet meer gratis). Ook bij de meeste RER-stations en in de centra van buitensteden geldt betaald parkeren.

Gratis parkeren is wel mogelijk op veel andere plekken in de buitenwijken van Parijs. Met de RER reis je vervolgens naar de luchthaven. De Parijse banlieues zijn over het algemeen niet de meest veilige plek om je auto voor lange tijd onbeheerd achter te laten. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt ook nog eens extra op, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Wil je echt koste wat kost gratis parkeren? Dan kun je de auto wellicht beter in een dorp ten noorden of oosten van de Charles de Gaulle Airport neerzetten en met de bus naar het vliegveld reizen. Nog steeds op eigen risico natuurlijk! Let goed op of je echt voor langere tijd mag parkeren op de plek die hebt gevonden en zorg dat je omwonenden niet tot last bent. Dorpen waar je je auto kwijt kunt zijn Dammartin-en-Goëlle, Longperrier en Othis. Vanuit deze plaatsen kun je met bus 701 in ongeveer 30 minuten naar de luchthaven reizen. De dienstregeling en de routekaart vind je op de website van Keolis-CSF.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Greenboost

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *