Parijs-Charles de Gaulle: waar kun je slapen?


Hotels en faciliteiten op Parijs CDG Airport
Bij Luchthaven Parijs-Charles de Gaulle vind je een groot aanbod hotels in verschillende prijsklassen. Uiteraard barst het in en om het centrum van de Franse hoofdstad ook van de overnachtingsmogelijkheden (hier moet je zijn als je in een hostel wilt slapen). Overnachten in de vliegveldterminal is mogelijk als je een boardingpass of ticket voor de volgende dag hebt.

Als je met de auto naar het vliegveld komt, is een Park, Sleep & Fly-arrangement meestal goedkoper dan een hotel en een losse parkeerplek. Oh ja, en verwar Charles de Gaulle niet met Parijs Orly Airport.

Hotels op het vliegveld

Met Hotel CitizenM kies je voor comfortabele accommodatie op loopafstand van het RER-station van de luchthaven. Voor een tweepersoonkamer betaal je hier rond de € 100 per nacht. Een andere goede keuze op loopafstand is het Ibis Paris CDG Airport. Hier betaal je € 80 tot € 100 per nacht. Meer opties vind je eenvoudig met Booking.com.

Er zijn eveneens aardig wat voordelige hotels in de buurt van het vliegveld. Een gratis pendelbus brengt je van en naar de terminal. Premiere Classe Roissy – Le Mesnil-Amelot biedt eenvoudige 2-3 persoonskamers rond de € 40. Bij het hotel met de romantische naam Ibis Budget Roissy CDG Paris Nord 2 vind je 2-3 persoonskamers vanaf € 55. Een andere goede en betaalbare optie is Campanile Roissy Le Mesnil Amelot.

In het centrum van Parijs vind je naast een reusachtig aanbod hotels, ook veel hostels (vergelijk met Booking.com). Prijzen voor een hostelbed verschillen met de tijd van het jaar, maar het is vaak mogelijk om een bed te vinden rond de € 20 per persoon per nacht.

De eerste RER-trein vertrekt om ongeveer 5.00u vanaf Gare du Nord, maar je kunt ook gebruik maken van de nachtbus naar het vliegveld (Noctilien N140) vanaf Gare de l’Est (check onze uitgebreide ov-informatie).

Slapen op de luchthaven

Parijs-Charles de Gaulle is 24 uur per dag geopend en slapen in de terminal is mogelijk. Zorg wel dat je een ticket of instapkaart voor een vlucht op de volgende dag kunt laten zien. Zoals op de meeste luchthavens is de airside (dus voorbij de controles) beter dan de landside. Probeer hier de avond van tevoren al te komen. Lukt dat niet? Dan hoef je natuurlijk niet per sé in de terminal te verblijven waarvandaan je vertrekt.

Volgens reviews op Sleeping at Airports is Terminal 2E de beste plek om de nacht door te brengen. Lees ons artikel over slapen op luchthavens voor meer algemene tips.

FotoEric Salard / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *