Openbaar vervoer naar Parijs-Orly AirportOm met het openbaar vervoer op Parijs-Orly Airport te komen, reis je eerst met de Thalys naar Parijs Gare du Nord. Vervolgens reis je met de RER, metro, tram, bus en/of monorail verder naar de luchthaven. Eventueel kun je vanuit Nederland en België ook de bus of het vliegtuig naar Parijs nemen.

Vertrekt je vlucht vroeg in de ochtend of kom je ’s avonds laat aan; overweeg dan om in de buurt van Orly Airport te overnachten.

Vanuit Nederland en België

Met de trein

De Thalys is de meest voor de hand liggende manier om in Parijs te komen. Een enkele reis van Amsterdam, Schiphol en Rotterdam naar Parijs-Gare du Nord kost vanaf € 35 (reistijd: 3,5 uur vanuit Amsterdam). Vanuit Antwerpen en Brussel betaal je vanaf € 22 voor een enkeltje (reistijd: 1,5 uur vanaf Brussel). Van Gare du Nord reis je verder reizen naar Orly Airport met één van de hieronder omschreven opties.

De dienstregeling en tarieven vind je op de websites van NS InternationalThalys en NMBS Europe. Plan altijd een ruime tijdsmarge in tussen trein en vlucht in het geval van vertragingen. Treinkaartjes zijn vanaf 3 maanden van tevoren te boeken.

Met de bus

Met Eurolines reis je al vanaf € 9 van Amsterdam of Brussel naar Parijs. Je bent echter ook  een stuk langer onderweg: 7 tot 9 uur vanuit Amsterdam en 4 tot 5 uur vanuit Brussel. Eurolines vinkt standaard een annuleringsverzekering aan: afvinken dus als je hier geen behoefte aan hebt. In Parijs zet Eurolines zet je af bij metrostation Galliéni, eindpunt van metrolijn 3, aan de Périphérique.

Met het vliegtuig

Niet de voordeligste optie, maar je kunt natuurlijk ook het vliegtuig naar Parijs nemen. Vanuit Nederland en België zijn er geen directe vluchten naar Parijs-Orly. Wel kun je naar Parijs-Charles de Gaulle vliegen (check Skyscanner) en van daar met het openbaar vervoer naar Orly Airport reizen. Tussen Charles de Gaulle en Orly Airport rijdt een directe Air France bus. Een enkele reis/retour kost € 21/35,50 en de rit duurt 1 uur en 15 minuten. Je kunt ook met een combinatie van RER B en Orlyval (reistijd ongeveer 1 uur en 20 minuten) of één van de onderstaande opties op Orly komen. Bekijk de overzichtskaart van alle reismogelijkheden. Zorg altijd voor ruim voldoende tijd tussen je vluchten.

Van Parijs naar Orly Airport

Je hebt verschillende opties om van Gare du Nord of andere locaties in het centrum van Parijs naar Orly Airport te komen. Doordeweeks begint het openbaar vervoer rond 5.30u te rijden. Een taxi van Parijs-centrum naar de luchthaven kost ruwweg tussen de € 40 en 55.

RER B & Orlyval

Een snelle manier om op vliegveld Orly te komen is met RER B en Orlyval (reistijd 35 minuten). Neem vanaf Gare du Nord de RER in de richting B4. Op station Antony stap je over op de Orlyval naar de luchthaven. Helaas is dit ook meteen de duurste manier om op Orly Airport te komen: een combi-ticket voor de RER en de Orlyval kost € 12,05.

RER C & bus

Iets goedkoper is de combinatie van RER-lijn C (vanuit Parijs-centrum in de richting C2) naar station Pont de Rungis en van daar de shuttle-bus (navette) naar de Orly Airport. De combinatie van RER C en bus kost € 6,85. Je kunt overstappen van RER lijn B naar RER C op station Saint-Michel Notre-Dame. Reistijd van Saint-Michel Notre-Dame naar Orly Airport: 45 minuten.

Metro 7 & tram 7

De goedkoopste manier om van Parijs-centrum naar luchthaven Orly te komen is met metrolijn 7 en tram 7 (totale reistijd: 1 uur en 15 minuten vanaf Gare de l’Est). Neem metro 7 naar eindhalte Villejuif (€ 1,80 voor een t+ biljet) en stap over op tram 7 naar Orly Airport. Voor de tramrit moet je een nieuw t+ biljet kopen. Vanaf Gare du Nord loop je in minder dan 10 minuten naar het metrostation van Gare de l’Est.

Nachtbus N131

’s Nachts rijdt nachtbus Noctilien N131 (richting Gare de Brétigny) één keer per uur van Gare de Lyon naar Orly Airport (reistijd: 25 minuten). Vermijd nachtbus N31: hiermee ben je een uur langer onderweg!

Andere opties

Er zijn nog meer manieren om tussen Parijs-centrum en vliegveld Orly te reizen, maar de bovenstaande opties zijn het meest praktisch. Op de website van de luchthaven vind je een overzichtskaart met alle transportmogelijkheden en verder kun je gebruik maken van de routeplanner van de RATP.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Cramos / CC BY-SA 3.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *