Rotterdam The Hague Airport (RTM)


Rotterdam Airport met skyline
De luchthaven van Rotterdam (ook bekend als Zestienhoven) ligt ten noordwesten van de Maasstad. Om te benadrukken dat het vliegveld ook dichtbij Den Haag ligt, is de naam veranderd in Rotterdam-The Hague Airport.

De luchthaven is makkelijk bereikbaar vanuit bijna heel Nederland, zowel met het openbaar vervoer als met de auto. Daarnaast is Rotterdam relatief eenvoudig bereikbaar vanuit België. Als je van ver komt, kun je overwegen om in de buurt te overnachten.

Waar kun je heen vliegen vanaf Rotterdam?

Rotterdam The Hague Airport is vooral een regionaal vliegveld. Directe intercontinentale vluchten (zoals vanaf Schiphol) vind je hier niet. Transavia is de grootste maatschappij op de luchthaven, met veel vluchten naar zon- en skibestemmingen; maar bijvoorbeeld ook naar steden als Berlijn en Budapest. TACV biedt een interessante vlucht naar Sal, Kaapverdië. Voor Ryanair en Wizzair-vluchten moet je naar Eindhoven Airport reizen.

Goedkope vliegtickets

Voordelige vliegtickets vanaf Rotterdam The Hague Airport vind je eenvoudig met Skyscanner. Zoek bijvoorbeeld vliegtickets van “Rotterdam” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar.

Meer luchthaveninformatie

Navigatieadres: Rotterdam Airportplein 60, 3045 AP Rotterdam
Telefoonnummer: +31 (0)10 4463444
Website: Rotterdam The Hague Airport
Andere links: WikipediaSkytrax Reviews

Foto: Maarten Visser / CC BY-SA 2.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *