Hotels en faciliteiten Weeze Airport


Hoewel Weeze Airport ook vroeg in de ochtend bereikbaar is, is het bij een vroeg vertrek (of een late aankomst) wel zo comfortabel om in de buurt van het vliegveld te overnachten. Op het luchthaventerrein en in het dorp Weeze vind je verschillende voordelige en comfortabele hotels. Daarnaast is het, volgens de laatste berichten, nog steeds mogelijk om in de terminal te slapen.

Als je met de auto komt en bij Weeze Airport wilt slapen, is een Park, Sleep & Fly arrangement bij Schloss Wissen wellicht een goedkopere optie.

Hotels bij het vliegveld

In de voormalige barakken van de Britse Royal Air Force vind je het Best Deal Airport Hotel (zie foto hierboven). Dit is een hotel zonder receptie: je checkt in bij een automaat en kan daardoor 24/7 terecht.

Voor iets meer sfeer kun je ook in een hotel of pension in het dorp Weeze verblijven. Hotels in de omgeving van Weeze vragen meestal tussen de € 50 en 75 voor een tweepersoonskamer inclusief ontbijt. Populaire opties op loopafstand van het station zijn Pension HeidewegAlt Weeze en Hotel Jägerhof.

Hotels in de regio

Nordrhein-Westfalen is sowieso een prachtig gebied, dus waarom zou je een vlucht van of naar Weeze niet eens combineren met één of meerdere overnachtingen in de regio? In het stadje Wesel (op 41 km) vind je een lange winkelstraat en gezellige terrasjes, terwijl je in het pittoreske Xanten (op 28 km) een groot horeca-aanbod vindt; zowel op de Marktplatz als aan de Xantener Südsee.

Eén van de meest betaalbare accommodaties in de wijde omgeving van Weeze Airport is Haus Gretchen Alpen (op 35 km). Voor € 49 per nacht slaap je in een keurige tweepersoons kamer met gedeelde badkamer. De gezamenlijke keuken en woonkamer zijn brandschoon en van alle gemakken voorzien. Het alom geprezen Duitse ontbijt is niet inbegrepen, maar op 4 km vind je een vestiging van bakkerij-franchise Dams. Logeer je liever iets luxer, dan geniet je in hotel Wyndham Duisburger Hof in Duisburg (op 64 km) van 4 sterren bij een vanaf-prijs van € 99.

Slapen in de terminal

Weeze Airport is 24 uur per dag geopend. Volgens de website van de luchthaven is overnachten in de terminal niet mogelijk. Toch claimen verschillende reizigers op Sleeping in Airports dat zij dit wel gedaan hebben. Er zijn niet veel bankjes waar je op kunt slapen. Als je op de grond moet liggen, komen een matje en een slaapzak van pas. Zorg voor een back-up plan als wild-slapen in de terminal onverhoopt toch niet mogelijk is; bijvoorbeeld inchecken

Faciliteiten Weeze Airport

Vliegveld Weeze is een kleine luchthaven. Je vindt hier slechts een paar winkels en cafetaria, zowel aan de landside als aan de airside. Allemaal schenken ze een fatsoenlijk bakje koffie (Lavazza). Douches zijn niet beschikbaar op het vliegveld en de VIP-lounge is alleen voor wie een vliegtuig chartert. Verder vind je er nog een speelhoek voor kinderen en kun je bij 2-Land-Reisen fietsen huren om de bosrijke omgeving te verkennen: de huurprijzen zijn € 3 voor 2 uur en € 9 voor de hele dag.

Internet

Wifi (W-Lan) is gratis voor de eerste 60 minuten. Voor Premium Wifi betaal je € 5/10/15 voor 1/3/24 uur. Premium Wifi koop je online (na verbinding te maken) of bij de informatiebalie in de terminal. Internetterminals zijn eveneens aanwezig, aan zowel de land- als de airside: € 1 voor 10 minuten.

Bagage

Er zijn geen bagagekluizen in de terminal zelf, maar tegenover parkeerplaats P2 vind je het bagagedepot van het bedrijf J & K. Kosten: € 10 voor 24 uur en elke extra dag kost € 2,50. Het depot is geopend van 6.00 uur tot 21.00 uur.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Weeze, Flughafen — 2016 — 2508-14” / CC BY-SA 4.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *