Openbaar vervoer naar Weeze Airport


De eenvoudigste manier om met het openbaar vervoer op Weeze Airport te komen is met een taxibusje uit Nijmegen. De goedkoopste (maar meest ingewikkelde) route is met de bus, de trein en nóg een bus vanuit Nijmegen. Hoewel de luchthaven ook ’s morgens vroeg bereikbaar is, kun je er natuurlijk altijd voor kiezen om de avond voor vertrek in de buurt van het vliegveld te overnachten.

Let op: hoewel Weeze Airport soms wordt aangeduid als Düsseldorf-Weeze hoef je níet eerst naar Düsseldorf te reizen om op het vliegveld te komen. Verwar de luchthaven ook niet met Düsseldorf Airport!

Van Nederland naar Weeze Airport

Airport Weeze Shuttle

Vanuit Nijmegen kun je met de Airport Weeze Shuttle in 45 minuten naar Weeze Airport reizen. Voor elke vlucht is er een aansluitende bus, maar je bent verplicht om minimaal 24 uur van tevoren te reserveren. Een enkele reis/retour kost € 18/30 per persoon. Het taxibusje vertrekt vanaf de voorzijde van station Nijmegen bij Hotel Mercure.

Vertrek vanuit Arnhem (bij het Gelredome) en Venlo (treinstation) is ook mogelijk, maar bij deze routes is de prijs is afhankelijk van het aantal passagiers: als je alleen reist ben je naar verhouding duurder uit.

Bus, trein en bus vanaf Nijmegen

Met het “gewone” openbaar vervoer is Airport Weeze minder eenvoudig bereikbaar. Vanuit Nijmegen kun je van maandag tot en met zaterdag overdag om het uur naar Weeze Airport reizen. Je stapt twee keer over en de reistijd is 2 uur en 10 minuten. Houd er rekening mee dat verbindingen ’s avonds en op zon- en feestdagen minder frequent zijn.

 • Vanaf Nijmegen CS neem je eerst snelbus SB58 (richting Emmerich) naar het treinstation van Kleve.
 • Op Kleve Bahnhof stap je op trein RE10 (richting Düsseldorf Hbf) naar Station Weeze.
 • Vanaf het station van Weeze neem je bus SW1 naar de luchthaven.

Je kunt eveneens uitstappen in Goch (een halte vóór Weeze) en bus SL17 naar Weeze Airport nemen (reistijd 25 minuten, rijdt één keer per uur), maar je moet uiterlijk een half uur van tevoren bellen om de rit te reserveren: +49 (0)18010 47574. Kortom, reis gewoon via het station van Weeze.

Plan je trip van tevoren met de reisplanner van de Deutsche Bahn (kies Weeze Flughafen als eindstation). Ook busverbindingen en Nederlandse treinstations zijn in de reisplanner opgenomen. Voor de complete expeditie van Nijmegen naar vliegveld Weeze betaal je € 12,80 (Preisstufe C). Kaartjes zijn verkrijgbaar bij de buschauffeur.

Trein & bus vanaf Venlo

Kom je uit het zuiden van Nederland? Dan kun je met het openbaar vervoer ook vanaf Venlo naar Weeze Airport reizen. Overdag kun je om het uur vanuit Venlo vertrekken. Je stapt drie keer over en de totale reistijd naar de luchthaven is ongeveer 2 uur.

 • Vanaf het station van Venlo reis je eerst met de EuroBahn-trein (richting Hamm) naar Viersen.
 • Op Viersen Bahnhof stap je over op de RegionalBahn-trein (richting Duisburg Hbf) naar Krefeld.
 • Van Station Krefeld neem je de NordWestBahn-trein (richting Kleve) naar Kevelaer.
 • Vanaf Kevelaer Bahnhof neem je de bus 73 naar Weeze Flughafen.

Gebruik de reisplanner van de Deutsche Bahn om de exacte reistijden te achterhalen (kies als eindstation Weeze Flughafen). Een enkele reis kost € 15,70 voor de complete rit van Venlo naar het vliegveld (Preisstufe D).

Reis je met een groep? Vanaf 9.00 uur ’s morgens en in het weekend kun je vanaf station Venlo eveneens met een SchönerTagTicket NRW naar Weeze Airport reizen (€ 43 voor een groep van maximaal 5 personen). Koop je ticket online of uit de DB-kaartautomaat op Station Venlo. Of kies voor de comfortabele Airport Weeze Shuttle.

Openbaar vervoer vanuit België

Met de trein

Het is nogal een onderneming om vanuit België naar vliegveld Weeze te komen. Reken vanuit Brussel op een reistijd van tenminste 4 uur. Je reist eerst met de ICE of Thalys naar Keulen, waar je op de regionale trein naar Krefeld stapt. In Krefeld neem je de NordWestBahn-trein (richting Kleve) naar Station Kevelaer of Weeze: vanaf deze stations rijden bussen naar Weeze Airport (zie onder).

Plan je trip met de reisplanner van de Deutsche Bahn. Voor het complete traject van Brussel naar Weeze Airport kun je al vervoersbewijzen vinden vanaf € 29. Biljetten koop je bij NMBS Europe of de Deutsche Bahn.

Trein & bus

Vanuit België kun je ook naar Düsseldorf reizen en daar op een bus naar Weeze Airport stappen. Flibco.com rijdt een meerdere keren per dag tussen Düsseldorf Fernbusbahnhof (het busstation naast Düsseldorf Hauptbahnhof) en Weeze Airport. De eerste bus vertrekt al om 3.30 uur en komt om 4.45 uur op het vliegveld aan. Een enkele reis kost € 15 (€ 17 voor de nachtrit). Kaartjes zijn alleen te koop (in contant) bij de chauffeur.

Treinbiljetten van België naar Düsseldorf zijn verkrijgbaar vanaf € 19 bij NMBS-Europe en de Deutsche Bahn. De Deutsche Bahn heeft ook een directe IC Bus van Brussel naar Düsseldorf vanaf € 14. Flixbus heeft meerdere bussen per dag op deze route voor dezelfde prijs.

Weeze Airport vanuit omringende plaatsen

Weeze

Vanaf station Weeze neem je bus SW1 naar de luchthaven. Reistijd is 9 minuten en de bus rijdt één keer per uur (dienstregeling). Een enkele reis kost € 2,80 (Preisstufe A).

Goch

Vanaf het station van Goch rijdt bus SL17 naar Weeze Airport. De reistijd is 25 minuten en de bus rijdt één keer per uur (dienstregeling). Let op: je moet uiterlijk een half uur van tevoren bellen om de rit te reserveren: +49 (0)18010 47574. Een enkele reis kost: € 2,80 (Preisstufe A).

Kevelaer

Vanaf het station van Kevelaer rijdt bus 73 naar de luchthaven. Reistijd is 19 minuten en de bus rijdt één keer per uur (dienstregeling). Een enkele reis kost € 6 (Preisstufe B).

Foto: Stahlkocher / CC BY-SA 3.0 / aangepast

2 reacties

 1. Avatar
  Janneke Panneman

  Ls.,

  Wij willen in december met ons gezin vliegen vanaf Weeze.
  Begrijp ik goed dat we dan met 6 personen in het taxibusje kunnen? En dat de kosten voor dit gezelschap – dus voor een enkele reis- dan in totaal 18 eu is?

  Hoor graag, vriendelijke groet, Janneke Panneman

  1. Melookyoubook
   Melookyoubook

   Hoi Janneke, sorry voor de onduidelijkheid: de prijs van € 18 voor de rit van Nijmegen naar Weeze Airport geldt per persoon (voor kinderen van 2 tot en met 6 jaar betaal je € 12). Wat we bedoelden is dat er geen toeslag is wanneer je de enige passagier in het busje bent. Mogelijk is het in jullie geval voordeliger om een gewone taxi naar Weeze te boeken.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *