Goedkoop of gratis parkeren Dortmund Airport


Parkeren op de luchthaven van Dortmund
Met de auto is Dortmund Airport goed bereikbaar. Op de luchthaven zelf kun je kiezen uit verschillende parkeerplaatsen. Daarnaast bieden een paar hotels in de omgeving Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Gratis parkeren in de buurt van het vliegveld is ook mogelijk. Reis je alleen? Dan is het meestal voordeliger om met het openbaar vervoer te reizen.

Route & reistijd Dortmund Airport

Dortmund Airport ligt ten oosten van Dortmund, vrijwel direct aan de snelweg B1. Neem afrit “Holzwickede/Dortmund Flughafen” en volg de borden naar het vliegveld en de parkeerplaatsen (routeplanner).

Vanuit Amsterdam ben je ongeveer 2,5 uur onderweg. Vanuit Brussel is de reistijd ongeveer 3 uur. Houd altijd rekening met mogelijke vertraging door files.

Parkeren op de luchthaven

P3 en P6 zijn de goedkoopste parkeerplaatsen op Dortmund Airport. Op beide betaal je voor 1/2/3 dagen parkeren € 13/26/39. Voor 1/2/3 weken betaal je € 45/59/69 (alle tarieven). De pendelbus (bus 490) tussen de parkeerplaatsen en de terminal kost € 2 retour (dienstregeling). Je kunt medereizigers en bagage ook eerst afzetten bij de Kiss & Fly-zone voor de terminal.

Park, Sleep & Fly

Dortmund Airport kent maar weinig hotels met Park, Sleep & Fly-arrangementen. Een hotel dat wél parkeerarrangementen aanbiedt is het Balladins Superior Hotel. Je betaalt rond de € 100-110 voor een tweepersoonskamer en je mag 15 tot 22 dagen gratis parkeren. Bij het inchecken moet je je vliegticket of instapkaart laten zien.

Bij veel accommodaties in de buurt van Dortmund Airport kun je sowieso gratis op straat parkeren; waaronder bij Hotel Lohenstein in Holzwickede, Hotel Ambiente en de twee bovengenoemde hotels. Andere hotels met laagsteprijsgarantie vind je eenvoudig met Booking.com.

Gratis parkeren

Je kunt gratis parkeren op het onbewaakte Park & Ride terrein van station Holzwickede (kaart) en van daar de AirportShuttle naar de Dortmund Airport nemen. Bij U-Bahn station Aplerbeck (aan de Marsbruchstraße) bevindt zich eveneens een gratis en onbewaakt Park & Ride terrein (kaart). Bus 440 rijdt van U-Bahnstation Aplerbeck naar de luchthaven. In de buurt van deze Park & Ride plaatsen kun je op veel plekken ook gratis op straat parkeren.

In het centrum van Dortmund moet je betalen om op straat te parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone: je hebt alleen toegang met een speciale sticker. Houdt er altijd rekening mee dat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord meer opvalt dan een Duitse auto die al langere tijd geparkeerd staat.

Meer luchthaveninformatie

Foto: M. M.Minderhoud / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *