Goedkoop of gratis parkeren Eindhoven Airport


Parkeren bij Eindhoven Airport op loopafstand van de terminalParkeren op Eindhoven Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of (vaak voordeliger) bij een parking in de buurt van het vliegveld. Hieronder vind je een compleet overzicht van alle aanbevolen parkeeraanbieders. Ook leggen we uit waar je gratis kunt parkeren in de omgeving van Eindhoven Airport.

Wil je voor vertrek bij de luchthaven overnachten? Dan is het slim om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken. Verschillende hotels bij de luchthaven bieden een overnachting aan in combinatie met een parkeerplek voor een maximum aantal weken.

Parkeren Eindhoven Airport

Parking P5 Bronze is het goedkoopste parkeerterrein op Eindhoven Airport. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 61/96/131 met een online reservering. Het parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de vertrekhal.

Op de andere parkings van Eindhoven Airport parkeer je dichterbij de terminal, maar ben je duurder uit. Op parkeerterrein P1 kun je (mede)reizigers en bagage afzetten. Parkeren is gratis zolang je de parking binnen 10 minuten verlaat. Daarna betaal je het uurtarief.

Parkings in de buurt

Goede kans dat je goedkoper uit bent bij een parking in de buurt van Eindhoven Airport. Een aantal parkeerbedrijven ligt zelfs dichter bij de terminal dan de goedkoopste parkings van de luchthaven! Verderaf gelegen parkeeraanbieders verzorgen een gratis shuttle-service. Kies je voor Q-Park of het P+R terrein, dan reis je met het openbaar vervoer naar het vliegveld.

Bij de verschillende parkeerbedrijven dien je je autosleutel af te geven. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren. In het hoogseizoen raken deze parkings snel vol: reserveer je parkeerplek ruim van tevoren!

Op loopafstand van de terminal

Gratis shuttlebus naar het vliegveld

Parking bereikbaar met openbaar vervoer

 • Q-Park Park + Fly in parkeergarage Meerhoven ligt op loopafstand van bushalte Meerrijk. Met bus 401 ben je in 5 minuten op het vliegveld. De busrit is gratis op vertoon van je parkeerticket (tot 5 personen): € 46/60/77,50.
 • P+R Meerhoven heeft een uitstekende busverbinding met Eindhoven Airport. Bus 401 rijdt in 10 minuten naar de terminal. Er hangen camera’s op dit P+R terrein, maar er is geen omheining of beveiliging aanwezig: € 33,50/68,50/103,50.

Valet-parkeren Eindhoven Airport

Eazzypark verzorgt eveneens valet-parking bij Eindhoven Airport. Je rijdt naar de vertrekhal, waar een medewerker van Eazzypark klaarstaat om je auto in ontvangst te nemen. Bij terugkomst staat de auto weer op je te wachten bij de terminal. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 80/110/145.

Park, Sleep & Fly

Novotel Eindhoven biedt parkeer-slaap-vliegarrangementen aan vanaf € 104, maar helaas is het arrangement lang niet altijd boekbaar. Het parkeerarrangement is inclusief overnachting in een 2 tot 4-persoonskamer, ontbijt en 21 dagen parkeren. Ook de transfer tussen het hotel en de luchthaven is bij de prijs inbegrepen. Novotel Eindhoven ligt op anderhalve kilometer van de terminal.

Ook Van der Valk Hotel Eindhoven biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen. Voor een overnachting, in een tweepersoonskamer, vervoer van en naar het vliegveld en maximaal 10 dagen parkeren betaal je vanaf € 154.

Een Park, Sleep & Fly arrangement is soms slechts een fractie duurder dan een parkeerplaats op het officiële parkeerterrein van Eindhoven Airport! Bij het inchecken moet je een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Eindhoven Airport

Op de bedrijventerreinen in de directe omgeving van Eindhoven Airport, bij een halte van bus 401 in Meerhoven en in en om het centrum van Eindhoven moet je betalen voor een parkeerplek (bekijk de lijst van alle gebieden met betaald parkeren in Eindhoven).

Als er plek is, kun je gratis parkeren bij het treinstation van Best en van daar bus 20 naar Eindhoven Airport nemen. De rit duurt ongeveer 20 minuten. Gratis parkeren is eveneens mogelijk in verschillende buitenwijken van Eindhoven.

Waarschuwing: hoewel het volstrekt legaal is om je auto langere tijd op een openbare parkeerplek te zetten, stellen veel buurtbewoners dit absoluut niet op prijs. In de nabijgelegen wijk Meerhoven worden volgens de politie opvallend veel vernielingen aan geparkeerde auto’s gemeld. Ook in andere buurten heb je kans op vandalisme!

Overweeg dus goed of het niet verstandiger is om je door iemand af te laten zetten of simpelweg het openbaar vervoer te nemen. Als je ervoor kiest om je auto op straat te parkeren, zet je auto dan op een plek waar je niemand tot last bent. Je auto op straat parkeren is altijd op eigen risico. Doe in geval van lekgestoken banden of bekraste portieren altijd aangifte bij de politie.

Voor wie het aandurft om zich met een rolkoffer in de buitenwijken van Eindhoven te begeven: gratis parkeren is onder meer mogelijk in de omgeving van de Noord-Brabantlaan, tussen de A2 en het centrum van Eindhoven. Van daar kun je bus 401 naar de luchthaven nemen.

In buitenwijken van Veldhoven kun je eveneens gratis parkeren. Met bus 20 reis je naar de luchthaven. In Veldhoven kun je je auto onder andere kwijt in de buurt van de Burgemeester van Hoofflaan of De Dom. Zorg dat je je auto niet in een blauwe zone of de zone voor betaald parkeren bij CityCentrum neerzet!

Foto: Eindhoven Airport

9 reacties

 1. Avatar
  angela

  Ik heb vandaag mijn auto geparkeerd op de parkeerstrook tegenover p4 en p3 helaas een parkeerbon gekregen van €61,90 terwijl er nergens een parkeerverbod staat. Alle nederlands geparkeerde auto’s en bon en 2 uit België die er al stonden niet.

  1. Melookyoubook
   Melookyoubook

   Hoi Angela, dat is balen! Op de openbare weg rond Eindhoven Airport staat inderdaad niet altijd even duidelijk aangeven dat er sprake is van betaald parkeren. Als je het gebied met betaald parkeren inrijdt passeer je een bord waarop dit vermeld staat en hier en daar kom je een herhalingsbord tegen, zoals deze: https://goo.gl/maps/sEpBkJeSSoq. In het hele gebied op loopafstand van Eindhoven Airport geldt betaald parkeren.

 2. Avatar
  stefan erckens

  Ben vandaag mijn schoonmoeder gaan ophalen en heb 15 min op de parking naast de parking van de huur auto’s gestaan en moest 23 euro betalen, dit is rond uit schandalig !!!!

   1. Avatar
    Youssef

    Hoe ver is de Spottersweg van de terminal? Is dat te belopen? En is het ( voor zover mogelijk) veilig om je auto daar te laten staan? Ik moet minder dan 24 uur parkeren en vind €47,50 voor minder dan een dag parkeren erg prijzig

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *