Goedkoop of gratis parkeren Eindhoven Airport


Parkeren bij Eindhoven Airport op loopafstand van de terminalParkeren op Eindhoven Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of (vaak voordeliger) bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Hieronder leggen we ook uit waar je gratis kunt parkeren in de omgeving van Eindhoven Airport.

Wil je voor vertrek bij de luchthaven overnachten? Dan is het slim om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken. Verschillende hotels bij de luchthaven bieden een overnachting aan in combinatie met een parkeerplek voor een paar weken.

Parkeren Eindhoven Airport

Op Eindhoven Airport parkeren kost vanaf € 7 per dag voor een plekje op Budget Parking P8. Voor dit tarief kun je echter niet op elke gewenste datum je auto kwijt en moet je ruim van tevoren reserveren. Normaal betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 57/90/125. Budget Parking P8 heeft een gratis shuttlebus die je naar de vertrekhal brengt. De andere parkeerterreinen liggen op loopafstand van de terminal.

Op P1 kun je (mede)reizigers en bagage afzetten. Dit is gratis zolang de passagiers direct uitstappen en je de parkeerplaats weer verlaat. Op P3 kun je de eerste 20 minuten gratis parkeren.

Parkeeraanbieders in de buurt

Goede kans dat je goedkoper uit bent bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Onderstaande bedrijven bieden beveiligde parkeerplaatsen in de omgeving van Eindhoven Airport. Al deze parkeeraanbieders hebben goede reviews. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

 • Lock & Fly: € 49/77/105 (3 minuten lopen naar de terminal)
 • Airport Eindhoven Parking: € 50/85/120 (2 minuten lopen naar de vertrekhal)
 • Quick Parking: € 49,50/63,50/72,50 (6 kilometer van het vliegveld, gratis shuttle)
 • Schippersstop: € 48,50/69,50/99,50 (6 kilometer van de luchthaven, gratis shuttle)
 • Eazzypark: € 51/65/82,50 (10 kilometer van Eindhoven Airport, gratis shuttlebus)
 • Budgetparking Eindhoven: € 47,50/62/76  (op 20 kilometer rijden, gratis shuttle)

Valet-parking Eindhoven Airport

Voor een meerprijs verzorgt Eazzypark eveneens valet-parking. Je rijdt je auto naar de terminal, waar een medewerker van Eazzypark voor je klaarstaat. Hij of zij brengt je auto naar de parkeerplaats en bij terugkomst staat de auto weer op je te wachten bij de aankomsthal. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 59,50/99,50/110.

Park, Sleep & Fly arrangementen

Novotel Eindhoven (op anderhalve kilometer van de terminal) biedt parkeer-slaap-vliegarrangementen aan, inclusief overnachting, ontbijt en 21 dagen parkeren. Ook bij het Tulip Inn Hotel (direct boven de vertrekhal) kun je Park, Sleep & Fly arrangementen boeken en maximaal 14 dagen parkeren.

Prijzen verschillen per dag. Het weekend is meestal goedkoper. Over het algemeen betaal je tussen de € 110 en € 185 voor een tweepersoonskamer met parkeerplek voor 2 tot 3 weken. Een Park, Sleep & Fly arrangement is in sommige gevallen slechts een fractie duurder dan een gewone parkeerplek!

Uiteraard zijn er nog meer hotels in de omgeving van Eindhoven Airport, maar dit zijn de enige opties met parkeerarrangementen.

Parkeren én geld verdienen

Als je een redelijk nieuwe auto bezit en je het niet erg vindt dat deze tijdens je afwezigheid aan anderen wordt verhuurd (uiteraard met verzekering), kun je bij ParkFlyRent zelfs geld verdienen met auto! Als je auto aan de voorwaarden voldoet kun je in ieder geval gratis parkeren op loopafstand van Eindhoven Airport. Wanneer je auto wordt verhuurd deel je mee in de winst. De gemiddelde huurvergoeding is € 30. ParkFlyRent screent de huurders van jouw auto en handelt eventuele verkeersboetes af. Schade is gedekt tot € 2,5 miljoen.

Gratis parkeren Eindhoven Airport

Op de bedrijventerreinen in de directe omgeving van het vliegveld en in het centrum van Eindhoven moet je betalen voor een parkeerplek.

Je kunt gratis parkeren bij het treinstation van Best (kaart) en van daar bus 145 naar Eindhoven Airport nemen. De rit duurt ongeveer 20 minuten (dienstregeling). Gratis parkeren is eveneens mogelijk in verschillende buitenwijken van Eindhoven.

Waarschuwing: hoewel het volstrekt legaal is om je auto langere tijd op een openbare parkeerplek te zetten, stellen veel buurtbewoners dit absoluut niet op prijs. In de nabijgelegen wijk Meerhoven worden volgens de politie opvallend veel vernielingen aan geparkeerde auto’s gemeld. Ook in andere buurten heb je kans op vandalisme!

Overweeg dus goed of het niet verstandiger is om je door iemand af te laten zetten of simpelweg het openbaar vervoer te nemen. Als je ervoor kiest om je auto op straat te parkeren, zet je auto dan op een plek waar je niemand tot last bent. Je auto op straat parkeren is altijd op eigen risico. Doe in geval van lekgestoken banden of bekraste portieren altijd aangifte bij de politie.

Voor wie het aandurft om zich met een rolkoffer in de buitenwijken van Eindhoven te begeven: gratis parkeren is onder meer mogelijk in de omgeving van de Noord-Brabantlaan, tussen de A2 en het centrum van Eindhoven (kaart). Van daar kun je bus 401 naar de luchthaven nemen.

In buitenwijken van Veldhoven kun je eveneens gratis parkeren. Met bus 103 (dienstregeling) reis je naar de luchthaven (uitstappen bij halte Luchthavenweg). In Veldhoven kun je je auto onder andere kwijt in de buurt van de Burgemeester van Hoofflaan (kaart) of De Dom (kaart).

Meer luchthaveninformatie

Foto: Eindhoven Airport

2 reacties

 1. angela

  Ik heb vandaag mijn auto geparkeerd op de parkeerstrook tegenover p4 en p3 helaas een parkeerbon gekregen van €61,90 terwijl er nergens een parkeerverbod staat. Alle nederlands geparkeerde auto’s en bon en 2 uit België die er al stonden niet.

  1. Melookyoubook
   Melookyoubook

   Hoi Angela, dat is balen! Op de openbare weg rond Eindhoven Airport staat inderdaad niet altijd even duidelijk aangeven dat er sprake is van betaald parkeren. Als je het gebied met betaald parkeren inrijdt passeer je een bord waarop dit vermeld staat en hier en daar kom je een herhalingsbord tegen, zoals deze: https://goo.gl/maps/sEpBkJeSSoq. In het hele gebied op loopafstand van Eindhoven Airport geldt betaald parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *