Goedkoop of gratis parkeren Eindhoven Airport


Parkeren bij Eindhoven Airport op loopafstand van de terminalParkeren op Eindhoven Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of (vaak voordeliger) bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Hieronder leggen we ook uit waar je gratis kunt parkeren in de omgeving van Eindhoven Airport.

Wil je voor vertrek bij de luchthaven overnachten? Dan is het slim om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken. Verschillende hotels bij de luchthaven bieden een overnachting aan in combinatie met een parkeerplek voor een maximum aantal weken.

Parkeren op Eindhoven Airport

Budget Parking P8 is het goedkoopste parkeerterrein op Eindhoven Airport zelf. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier € 51/86/121. Je kunt je parkeerplek van tevoren online reserveren. Een gratis shuttlebus rijdt drie keer per uur in ongeveer 10 minuten naar de vertrekhal. De andere parkings op het luchthaventerrein liggen op 5 tot 7 minuten loopafstand van de terminal en rekenen hogere tarieven.

Op parkeerterrein P1 kun je (mede)reizigers en bagage afzetten. Parkeren is gratis zolang je de parking binnen 10 minuten verlaat. Daarna betaal je het parkeertarief per uur.

Parkings in de buurt van het vliegveld

Goede kans dat je goedkoper uit bent bij een parkeeraanbieder of op een P+R terrein in de buurt van Eindhoven Airport. Een paar parkeerbedrijven liggen zelfs dichter bij de terminal dan de officiële parkings van de luchthaven! Andere parkeeraanbieders verzorgen gratis vervoer tussen het parkeerterrein en de terminal. Kies je voor het P+R terrein, dan reis je met het ov naar het vliegveld. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

Op loopafstand van de terminal

 • Eazzypark op slechts 1 minuut lopen van de terminal: € 58/80/103,50
 • Lock & Fly ligt op 3 minuten lopen van de vertrekhal: € 50/85/120

Gratis shuttlebus naar het vliegveld

P+R bereikbaar met openbaar vervoer

 • P+R Meerhoven heeft een uitstekende busverbinding met Eindhoven Airport. Bus 401 rijdt in 10 minuten naar de terminal. Er hangen camera’s op dit P+R terrein, maar er is geen omheining of beveiliging aanwezig: € 33/68/103. 

Valet-parkeren Eindhoven Airport

Eazzypark verzorgt eveneens valet-parking bij Eindhoven Airport. Je rijdt je auto naar de vertrekhal, waar een medewerker van Eazzypark voor je klaarstaat. Hij of zij brengt je auto naar de parkeerplaats en bij terugkomst staat de auto weer op je te wachten bij de terminal. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 70/98/113,50.

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Novotel Eindhoven biedt parkeer-slaap-vliegarrangementen aan vanaf € 144. Het parkeerarrangement is inclusief overnachting in een 2 tot 4-persoonskamer, ontbijt en 21 dagen parkeren. Ook de transfer tussen het hotel en de luchthaven is bij de prijs inbegrepen. Novotel Eindhoven ligt op anderhalve kilometer van de terminal.

Het Tulip Inn Hotel (direct boven de vertrekhal) biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen aan vanaf € 199 voor een overnachting in een tweepersoonskamer en maximaal 15 nachten parkeren. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen.

Een Park, Sleep & Fly arrangement is in sommige gevallen slechts een fractie duurder dan een parkeerplaats op het officiële parkeerterrein van Eindhoven Airport! Bij het inchecken moet je een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Eindhoven Airport

Op de bedrijventerreinen in de directe omgeving van het vliegveld, bij een enkele halte van bus 401 in Meerhoven en zowel in en om het centrum van Eindhoven moet je betalen voor een parkeerplek (bekijk de lijst van alle gebieden met betaald parkeren in Eindhoven).

Als er plek is, kun je gratis parkeren bij het treinstation van Best en van daar bus 20 naar Eindhoven Airport nemen. De rit duurt ongeveer 20 minuten (dienstregeling). Gratis parkeren is eveneens mogelijk in verschillende buitenwijken van Eindhoven.

Waarschuwing: hoewel het volstrekt legaal is om je auto langere tijd op een openbare parkeerplek te zetten, stellen veel buurtbewoners dit absoluut niet op prijs. In de nabijgelegen wijk Meerhoven worden volgens de politie opvallend veel vernielingen aan geparkeerde auto’s gemeld. Ook in andere buurten heb je kans op vandalisme!

Overweeg dus goed of het niet verstandiger is om je door iemand af te laten zetten of simpelweg het openbaar vervoer te nemen. Als je ervoor kiest om je auto op straat te parkeren, zet je auto dan op een plek waar je niemand tot last bent. Je auto op straat parkeren is altijd op eigen risico. Doe in geval van lekgestoken banden of bekraste portieren altijd aangifte bij de politie.

Voor wie het aandurft om zich met een rolkoffer in de buitenwijken van Eindhoven te begeven: gratis parkeren is onder meer mogelijk in de omgeving van de Noord-Brabantlaan, tussen de A2 en het centrum van Eindhoven. Van daar kun je bus 401 naar de luchthaven nemen.

In buitenwijken van Veldhoven kun je eveneens gratis parkeren. Met bus 20 (dienstregeling) reis je naar de luchthaven. In Veldhoven kun je je auto onder andere kwijt in de buurt van de Burgemeester van Hoofflaan of De Dom. Zorg dat je je auto niet in een blauwe zone of de zone voor betaald parkeren bij CityCentrum neerzet!

Meer luchthaveninformatie

Foto: Eindhoven Airport

2 reacties

 1. angela

  Ik heb vandaag mijn auto geparkeerd op de parkeerstrook tegenover p4 en p3 helaas een parkeerbon gekregen van €61,90 terwijl er nergens een parkeerverbod staat. Alle nederlands geparkeerde auto’s en bon en 2 uit België die er al stonden niet.

  1. Melookyoubook
   Melookyoubook

   Hoi Angela, dat is balen! Op de openbare weg rond Eindhoven Airport staat inderdaad niet altijd even duidelijk aangeven dat er sprake is van betaald parkeren. Als je het gebied met betaald parkeren inrijdt passeer je een bord waarop dit vermeld staat en hier en daar kom je een herhalingsbord tegen, zoals deze: https://goo.gl/maps/sEpBkJeSSoq. In het hele gebied op loopafstand van Eindhoven Airport geldt betaald parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *