Goedkoop of gratis parkeren Eindhoven Airport


Parkeren bij Eindhoven Airport op loopafstand van de terminalParkeren op Eindhoven Airport is mogelijk op het officiële parkeerterrein van de luchthaven of (vaak voordeliger) bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Hieronder leggen we ook uit waar je gratis kunt parkeren in de omgeving van Eindhoven Airport.

Wil je voor vertrek bij de luchthaven overnachten? Dan is het slim om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken. Verschillende hotels bij de luchthaven bieden een overnachting aan in combinatie met een parkeerplek voor een maximum aantal weken.

Parkeren op Eindhoven Airport

Budget Parking P8 is het goedkoopste parkeerterrein op Eindhoven Airport zelf. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier € 51/86/121. Je kunt je parkeerplek van tevoren online reserveren. Een gratis shuttlebus rijdt drie keer per uur in iets minder dan 10 minuten naar de vertrekhal. De andere parkings op het luchthaventerrein rekenen hogere tarieven, maar liggen op loopafstand van de terminal. 

Op parkeerterrein P1 kun je (mede)reizigers en bagage afzetten. Parkeren is gratis zolang je de parking binnen 10 minuten verlaat. Daarna betaal je het parkeertarief per uur.

Parkings in de buurt van het vliegveld

Goede kans dat je goedkoper uit bent bij een parkeeraanbieder in de buurt van Eindhoven Airport. Sommige parkings liggen op loopafstand van de terminal, anders zorgt een gratis shuttlebus voor vervoer tussen het parkeerterrein en de terminal. De vermeldde tarieven zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

 • Eazzypark op slechts 1 minuut lopen van de terminal: € 58/80/103,50
 • Lock & Fly ligt op 3 minuten lopen van de vertrekhal: € 50/85/120
 • Quick Parking op 6 minuten rijden rekent vanaf € 44,50/69,50/83,50
 • Schippersstop ligt op 7 minuten rijden van het vliegveld: € 48,50/69,50/99,50
 • Budgetparking Eindhoven op 20 minuten rijden (in Oisterwijk): € 47,50/62/76

Met Parkos vergelijk je eenvoudig verschillende parkeeraanbieders bij Eindhoven Airport. De parkings op de luchthaven en Quick Parking zijn echter niet in de vergelijking opgenomen.

Valet-parking Eindhoven Airport

Eazzypark verzorgt eveneens valet-parking bij Eindhoven Airport. Je rijdt je auto naar de vertrekhal, waar een medewerker van Eazzypark voor je klaarstaat. Hij of zij brengt je auto naar de parkeerplaats en bij terugkomst staat de auto weer op je te wachten bij de terminal. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 70/98/113,50.

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Novotel Eindhoven biedt parkeer-slaap-vliegarrangementen aan vanaf € 144. Het parkeerarrangement is inclusief overnachting in een 2 tot 4-persoonskamer, ontbijt en 21 dagen parkeren. Ook de transfer tussen het hotel en de luchthaven is bij de prijs inbegrepen. Novotel Eindhoven ligt op anderhalve kilometer van de terminal.

Het Tulip Inn Hotel (direct boven de vertrekhal) biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen aan vanaf € 199 voor een overnachting in een tweepersoonskamer en maximaal 15 nachten parkeren. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen.

Een Park, Sleep & Fly arrangement is in sommige gevallen slechts een fractie duurder dan een parkeerplaats op het officiële parkeerterrein van Eindhoven Airport! Bij het inchecken moet je een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren én geld verdienen

Het kan écht: gratis parkeren op loopafstand van Eindhoven Airport en als het even mee zit zelfs geld verdienen met je auto! Wanneer je een redelijk nieuwe auto bezit en je het niet erg vindt dat deze tijdens je afwezigheid aan anderen wordt verhuurd (uiteraard met verzekering), kun je terecht bij ParkFlyRent.

Voldoet je auto aan de voorwaarden? Dan kun je een gratis parkeerplek reserveren. Als je auto wordt verhuurd deel je mee in de winst. De gemiddelde huurvergoeding is € 48. ParkFlyRent screent de huurders van jouw auto en handelt eventuele verkeersboetes af. Lees de veelgestelde vragen voor meer informatie.

Gratis parkeren Eindhoven Airport

Op de bedrijventerreinen in de directe omgeving van het vliegveld en in het centrum van Eindhoven moet je betalen voor een parkeerplek.

Als er plek is, kun je gratis parkeren bij het treinstation van Best (kaart) en van daar bus 145 naar Eindhoven Airport nemen. De rit duurt ongeveer 20 minuten (dienstregeling). Gratis parkeren is eveneens mogelijk in verschillende buitenwijken van Eindhoven.

Waarschuwing: hoewel het volstrekt legaal is om je auto langere tijd op een openbare parkeerplek te zetten, stellen veel buurtbewoners dit absoluut niet op prijs. In de nabijgelegen wijk Meerhoven worden volgens de politie opvallend veel vernielingen aan geparkeerde auto’s gemeld. Ook in andere buurten heb je kans op vandalisme!

Overweeg dus goed of het niet verstandiger is om je door iemand af te laten zetten of simpelweg het openbaar vervoer te nemen. Als je ervoor kiest om je auto op straat te parkeren, zet je auto dan op een plek waar je niemand tot last bent. Je auto op straat parkeren is altijd op eigen risico. Doe in geval van lekgestoken banden of bekraste portieren altijd aangifte bij de politie.

Voor wie het aandurft om zich met een rolkoffer in de buitenwijken van Eindhoven te begeven: gratis parkeren is onder meer mogelijk in de omgeving van de Noord-Brabantlaan, tussen de A2 en het centrum van Eindhoven (kaart). Van daar kun je bus 401 naar de luchthaven nemen.

In buitenwijken van Veldhoven kun je eveneens gratis parkeren. Met bus 103 (dienstregeling) reis je naar de luchthaven (uitstappen bij halte Luchthavenweg). In Veldhoven kun je je auto onder andere kwijt in de buurt van de Burgemeester van Hoofflaan (kaart) of De Dom (kaart).

Meer luchthaveninformatie

Foto: Eindhoven Airport

2 reacties

 1. angela

  Ik heb vandaag mijn auto geparkeerd op de parkeerstrook tegenover p4 en p3 helaas een parkeerbon gekregen van €61,90 terwijl er nergens een parkeerverbod staat. Alle nederlands geparkeerde auto’s en bon en 2 uit België die er al stonden niet.

  1. Melookyoubook
   Melookyoubook

   Hoi Angela, dat is balen! Op de openbare weg rond Eindhoven Airport staat inderdaad niet altijd even duidelijk aangeven dat er sprake is van betaald parkeren. Als je het gebied met betaald parkeren inrijdt passeer je een bord waarop dit vermeld staat en hier en daar kom je een herhalingsbord tegen, zoals deze: https://goo.gl/maps/sEpBkJeSSoq. In het hele gebied op loopafstand van Eindhoven Airport geldt betaald parkeren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *