Vliegen vanaf Frankfurt Airport


Lufthansa A380 toestellen Frankfurt Airport
Frankfurt Airport is in passagiersaantallen de drukste luchthaven van Duitsland. Vanaf dit vliegveld kun je naar tal van bestemmingen over de hele wereld vliegen. Frankfurt lijkt ver weg, maar het ICE-treinstation van de luchthaven heeft directe verbindingen met Nederland en België. Ook met de auto ben je er redelijk snel. Bij een vroeg vertrek of een late aankomst kun je eventueel bij het vliegveld overnachten.

Waar kun je heen vliegen?

Frankfurt Airport is de belangrijkste thuisbasis van Lufthansa en chartermaatschappij Condor. Elke grote luchtvaartmaatschappij die zichzelf een beetje serieus neemt vliegt naar Frankfurt. Diverse maatschappijen die zich niet op Schiphol, Brussel en Düsseldorf laten zien, vliegen wél naar Frankfurt; bijvoorbeeld Saudia en South African Airways. Ook minder-alledaagse maatschappijen als Air Namibia en MIAT Mongolian kom je hier tegen.

In geringere mate vind je op Frankfurt Airport ook budgetmaatschappijen als Ryanair en Wizzair. Veel low-cost vluchten vertrekken vanaf Frankfurt Hahn Airport, dat vanwege de ligging halverwege Frankfurt en Luxemburg erg onhandig bereikbaar is voor Nederlandse en Vlaamse reizigers. Waarschijnlijk vind je ook wel een goedkope vlucht naar jouw bestemming vanaf Eindhoven, Charleroi of Weeze Airport.

De Engelstalige Wikipedia-pagina van Frankfurt Airport  biedt een duidelijk overzicht van alle non-stop bestemmingen waar je heen kunt vliegen.

Goedkope vliegtickets

Maak gebruik van Skyscanner om voordelige vliegtickets vanaf Frankfurt te vinden. Tip: zoek vliegtickets van “Frankfurt Airport” naar “overal” over de hele maand of het hele jaar. Andere vergelijkingssites die wij zelf ook graag gebruiken zijn Kayak en Google Flights. Al deze websites hebben een handige functie waarmee je de goedkoopste ticketprijzen op een wereldkaart kunt zien.

Reis je binnen Duitsland of naar een naburig land? Overweeg dan om met de trein te reizen in plaats van het vliegtuig. Met de ICE of Thalys reis je snel en comfortabel naar bijvoorbeeld München, Zürich of Parijs. Het goedkoopst reis je meestal met Flixbus en Eurolines, maar bij lange busritten is het comfort niet optimaal.

OV naar de luchthaven

Frankfurt Airport heeft een eigen treinstation met directe ICE-verbindingen naar Amsterdam, Utrecht en Arnhem, alsmede naar Brussel en Luik. Voor de beste tarieven is het belangrijk dat je op tijd boekt. Je kunt ook met Flixbus of Eurolines naar het centrum van Frankfurt reizen en van daar S-Bahn 8 of 9 (richting Wiesbaden Hbf) naar de luchthaven nemen. Op onze pagina met OV-informatie over Frankfurt Airport hebben we alle mogelijkheden op een rijtje gezet.

Parkeren

Kom je met de auto naar Frankfurt Airport? Uiteraard kun je terecht op één van de parkeerterreinen van de luchthaven, maar vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt. Je hebt hierbij de keuze uit shuttle- of valet-parkeren. Daarnaast bieden veel hotels in de buurt Park, Sleep & Fly-arrangementen aan: handig als je sowieso al van plan was om bij de luchthaven te overnachten. Gratis parkeren in de nabije omgeving kan ook, maar dit is niet zonder risico’s. Check al onze tips op onze pagina over parkeren bij Frankfurt Airport.

Accommodatie

Op het luchthaventerrein vind je een diverse hotels, waaronder een budgethotel met dormbedden. Je kunt ook in het centrum van Frankfurt overnachten: de S-Bahn naar het vliegveld rijdt dag en nacht (’s nachts wat minder regelmatig). De terminal van Frankfurt Airport is 24 uur per dag geopend en het is mogelijk om in de vertrekhal te slapen. De beste slaapplekken vind je voorbij de security. Lees al onze aanbevelingen op onze pagina over overnachten op Frankfurt Airport.

Faciliteiten Frankfurt Airport

De luchthaven van Frankfurt biedt veel faciliteiten. Zo heeft het vliegveld een enorm aanbod winkels en restaurants. In de kelder van Terminal 1 vind je een supermarkt (open van 6.00 tot 22.00u) Sommige winkels en eet- en koffiegelegenheden zijn de hele nacht geopend.

Douches (€ 6) zijn beschikbaar op verschillende plekken op de luchthaven. Ook in diverse lounges vind je douches (zie onder). Verspreid over de terminals vind je verschillende rustzones met lounge-stoelen.

Een volledig overzicht van alle faciliteiten en diensten op Frankfurt Airport vind je op de website van de luchthaven.

Lounges

Frankfurt Airport heeft een groot en gevarieerd aanbod lounges. Lufthansa heeft zelfs een speciale First Class Terminal (waarvandaan je met een Porsche of BMW naar het vliegtuig wordt gereden). Als niet-Business of First passagier kun je tegen betaling gebruik maken van de onderstaande lounges. Afhankelijk van de lounge betaal je entree aan de deur of boek je via Lounge Buddy. Sommige lounges zijn toegankelijk met Priority Pass.

Tip: vraag een Mastercard Black aan. Hoewel deze creditcard met jaarlijkse kosten van € 204 aan de prijzige kant is, komt de kaart met een Priority Pass met Prestige-lidmaatschap. Hiermee kun je onbeperkt airport lounges over de hele wereld bezoeken. Ideaal als je veel reist!

Alle lounges komen met hapjes, (alcoholische) dranken, wifi, kranten, magazines en comfortabele stoelen. Soms is er een uitgebreider buffet en zijn er speciale werkplekken, douches en rustruimtes. Over het algemeen kun je maximaal 3 uur in de lounge blijven.

  • De Luxxlounge beschikt naast de standaardfaciliteiten ook over douches. Je vindt de lounge in Terminal 1, tussen concourse B en C. De entreekosten zijn € 30 aan de deur en de lounge is eveneens toegankelijk met Priority Pass.
  • Het gebruik van de SKY Lounge in Terminal 2 kost € 39 aan de deur of € 35 via Lounge Buddy (om te douchen moet je extra betalen). Ook toegang met Priority Pass.
  • In Terminal 2 kun je ook terecht in de Primeclass Lounge. Deze lounge heeft eveneens douches. Entreekosten: € 30 aan de deur of € 32 via Lounge Buddy. Eveneens toegang met Priority Pass.
  • Ook een aantal Lufthansa lounges zijn via Lounge Buddy te boeken (de First Class-lounge echter niet). Voor deze lounges betaal je vanaf € 59.

Internet

Frankfurt Airport biedt gratis wifi.

Bagagedepot

Op de luchthaven vind je verschillende bagagedepots. Het depot in Terminal 1 (B concourse, level 1, Arrivals) is als enige 24 uur per dag geopend. Per stuk bagage betaal je € 5 voor maximaal 3 uur of € 8 per dag. Voor € 2 per dag kun je hier ook een kledingstuk achterlaten, bijvoorbeeld je winterjas.

Op het treinstation van Frankfurt zijn ook kluisjes beschikbaar.

Foto: Kiefer / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *