Groningen Airport Eelde (GRQ)


Groningen Airport biedt Transavia-vluchten naar diverse bestemmingen
De luchthaven van Groningen ligt ongeveer 10 kilometer ten zuiden van de stad, bij het dorp Eelde. Voor reizigers uit het noorden van Nederland is dit vliegveld soms een goed alternatief voor Schiphol of Eindhoven. Voor reizigers uit andere delen van Nederland heeft het slechts heel af en toe zin om met het openbaar vervoer of de auto naar Groningen Airport te reizen. Kom je van ver? Dan kun je in de buurt van het vliegveld overnachten.

Vluchten vanaf Groningen

Het aantal vluchten vanaf Groningen Airport is nogal beperkt. Wizzair vliegt naar Gdansk, Flybe naar Londen Southend en Nordica naar Kopenhagen. Voor de rest bestaat het aanbod uit vakantievluchten van Transavia, TUIfly en Corendon. Veel vluchten zijn seizoensgebonden.

Wikipedia biedt een handig overzicht van alle maatschappijen die vanaf Groningen Airport vliegen en hun bestemmingen.

De luchthavens van EindhovenMaastricht en Rotterdam hebben een groter aanbod van budget- en/of vakantievluchten. Voor vluchten met grote lijndienstmaatschappijen als KLM moet je vanaf Schiphol vertrekken.

Goedkope vliegtickets

Als je goedkope vliegtickets vanaf Groningen zoekt, is Skyscanner een goed beginpunt. Als je nog geen eindbestemming voor ogen hebt en wanneer je reisdata flexibel zijn, kun je vluchten zoeken van “Groningen Airport” naar “overal”, ook over de hele maand of het hele jaar.

Uitgebreide luchthaveninformatie

Navigatieadres: Groningen Airport Eelde, Machlaan 14a, 9761 TK Eelde
Telefoonnummer: +31 (0)50 3080850
Website: Groningen Airport

Foto: Alf van Beem / CC0 1.0

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *