Goedkoop of gratis parkeren Keulen-Bonn Airport


Parkeren Keulen-Bonn Vliegveld
Op Keulen-Bonn Airport kun je parkeren op loopafstand van de terminal. Soms is het goedkoper om je auto neer te zetten op een parking in de buurt van het vliegveld. Je kunt hierbij kiezen uit shuttle- of valet-parkeren.

Een andere optie is om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken bij een hotel in de omgeving van de luchthaven. Gratis parkeren bij Keulen Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s met zich mee.

Parkeren op Keulen Airport

De goedkoopste parking op Keulen-Bonn Airport is parkeergarage P3, op 350 meter lopen van Terminal 2. Een beperkt aantal parkeerplekken is te boeken vanaf € 29 per week, maar dan moet je ruim van tevoren reserveren. Het normale tarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 69/120/155.

Parkeergarage P2 bevindt zich direct naast Terminal 2. Door je plek bijtijds te reserveren kun je hier parkeren vanaf € 49 per week. Het standaardtarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 89/159/208. Bekijk het overzicht van alle parkings en tarieven.

Je kunt medepassagiers en bagage eventueel eerst voor de terminal afzetten. De eerste 10 minuten kun je hier gratis parkeren.

Parkings in de buurt

Vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van Keulen Airport. Bij de onderstaande aanbieders parkeer je op een beveiligd terrein en word je met een busje van en naar de terminal gebracht. In een enkel geval moet je je autosleutels achterlaten. Al deze aanbieders hebben redelijke tot goede reviews. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken (buiten) parkeren. Binnen parkeren is soms mogelijk tegen een meerprijs.

  • Billigparken24 op ongeveer 10 minuten rijden van het vliegveld: vanaf € 20/30/45. Wisselende reviews!
  • Idealparken op 10 minuten rijden: vanaf € 25/31/45. Je mag je autosleutels meenemen.
  • ParkShuttle24 op minder dan 10 minuten rijden van de terminal: vanaf € 25/34/50. Je mag je autosleutels meenemen. Zeer goede reviews!
  • Cleaverparking24 eveneens op zo’n 10 minuten van de luchthaven: € 24/39/69. Binnen parkeren kost € 6 extra.

Op Parkos vergelijk je tarieven van deze en andere parkings bij Keulen-Bonn Airport. Ga er niet vanuit dat de medewerkers van de parkings Engels of Nederlands spreken.

Valet-parking Keulen Airport

Diverse parkeerbedrijven bij Keulen-Bonn Airport bieden valet-parking aan. Het grote voordeel van valet-parkeren is dat je gewoon naar de vertrekhal kunt rijden. Een medewerker van het parkeerbedrijf neemt je auto in ontvangst en bij terugkomst staat deze weer voor je klaar bij de terminal.

Je kunt onder meer terecht bij de onderstaande valet-parkings. Al deze parkings hebben goede reviews. Prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren. Bij Billigparken24 kun je je auto tegen een meerprijs ook overdekt stallen.

Meer aanbieders van valet-parking bij Keulen-Bonn Airport vind je met Parkos. Mogelijk spreken de medewerkers van het valet-parkeerbedrijf alleen Duits.

Park, Sleep & Fly

Met een Park, Sleep & Fly-arrangement slaap je de nacht voor vertrek in een hotel bij de luchthaven en parkeer je je auto op het parkeerterrein van het hotel. De onderstaande prijzen zijn voor een overnachting in een tweepersoonskamer en maximaal 15 dagen parkeren. Langer parkeren is meestal mogelijk tegen extra kosten.

De parkeerarrangementen zijn niet altijd op elke gewenste datum te boeken. Bij het inchecken moet je een vliegticket of een boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Keulen Airport

Gratis parkeren bij Keulen Airport is mogelijk bij diverse stations langs de route van S-Bahn 13. Zo is er bij het station Frankfurter Straße (één halte voor de luchthaven) een gratis P+R terrein dat 24 per dag geopend is (kaart). Het terrein is onbewaakt en enigszins afgelegen. Verder is bij station Porz-Wahn een klein en onbewaakt P+R terrein (kaart) en je kunt gratis parkeren bij S-Bahn station Spich (kaart). Houd een plan B paraat voor het geval dat alle parkeerplekken bezet zijn of de parkeersituatie is gewijzigd.

Op veel plekken in het stadsgebied van Keulen en in een paar omringende plaatsen mogen alleen bewoners onbeperkt gratis op straat parkeren. Ook in de woonwijk op loopafstand van Keulen-Bonn Airport (in de omgeving van de Waldstraße) moet je op geselecteerde plekken een bewonersvergunning hebben om zonder tijdslimiet op straat te parkeren. Let dus heel goed op waar je je auto neerzet!

In het centrum van Keulen moet je betalen om je auto op straat te parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt.

Op straat of op een onbewaakt P+R terrein parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt bovendien  extra op, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is. Zorg ervoor dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis mag parkeren op de gevonden parkeerplek en dat er geen tijdslimiet geldt. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons) / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *