Goedkoop of gratis parkeren Keulen-Bonn Airport


Parkeren Keulen-Bonn Vliegveld
De auto is voor veel reizigers het makkelijkste vervoermiddel om op Keulen-Bonn Airport te komen. Als je met meerdere personen tegelijk reist is het ook vaak de voordeligste optie. Op loopafstand van de terminal vind je verschillende parkeerplaatsen.

Je kunt er ook voor kiezen om een Park, Sleep & Fly arrangement bij de luchthaven te boeken. Verder is het mogelijk om gratis te parkeren in de buurt van het vliegveld, al brengt deze optie wel risico’s met zich mee.

Reistijd naar Keulen Airport

Keulen-Bonn Airport is verbonden met de A59, de snelweg die tussen Keulen en Bonn loopt. De reistijd vanuit Amsterdam is ongeveer 2 uur en 45 minuten. Vanuit Brussel ben je 2 uur en 15 minuten onderweg. Het navigatieadres van de luchthaven is: Kennedystraße, 51147 Keulen, Duitsland (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

De goedkoopste langparkeerplaats op Keulen-Bonn Airport is P3 (op 350 meter lopen van terminal 2). Een beperkt aantal parkeerplaatsen is te boeken vanaf € 29 per week. Zorg dat je ruim van tevoren reserveert. Het normale tarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 59/108/137 (alle parkeertarieven).

Andere parkeeraanbieders

Wanneer het goedkoopste parkeertarief op de luchthaven niet meer beschikbaar is, ben je goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt. Bij Parkshuttle betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 40/70/90. Een busje brengt je gratis naar de terminal en bij terugkomst wordt je weer opgepikt. Het parkeerterrein is beveiligd en 24 uur per dag geopend. Tegen een meerprijs biedt Parkshuttle eveneens valet-parking aan.

Park, Sleep & Fly Keulen Airport

Een Park, Sleep & Fly arrangement bij Keulen-Bonn Airport kost over het algemeen tussen de € 95 en 160 voor een tweepersoonskamer. Soms is een pendelbus-rit naar het vliegveld bij de prijs inbegrepen. In andere gevallen is de luchthaven te bereiken met de S-Bahn. Bij de receptie moet je altijd een vliegticket of een boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Parkeerarrangementen kun je onder andere boeken bij Leonardo Hotel Köln-Bonn Airport (op de luchthaven zelf) en Holiday Inn Express Köln Troisdorf (luchthaven bereikbaar met de S-Bahn). Bij beide hotels kun je maximaal 15 dagen parkeren. Je kunt ook Park, Sleep & Fly arrangementen boeken via Booking.com (kijk onder “kamertypes” voor parkeerarrangementen).

Gratis parkeren bij het vliegveld

In het centrum van Keulen moet je betalen om je auto op straat te parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt. In de wijk nabij de luchthaven, in de buurt van de Waldstraße, geldt deze mileuzone niet en hier kun je wel gratis parkeren (kaart). De loopafstand naar de terminal is minder dan een kilometer.

Andere opties om gratis te parkeren vind je in de buurt van S-Bahn stations langs de lijn S13. Zo is er bij het S-Bahn station Frankfurter Straße (één halte voor de luchthaven) een gratis P+R terrein dat 24 per dag geopend is (kaart). Het terrein is niet bewaakt en enigszins afgelegen. Verder is bij S-Bahn station Porz-Wahn een klein, gratis en onbewaakt P+R terrein (kaart). Je kunt ook gratis op straat parkeren in een woonwijk in Troisdorf, bijvoorbeeld bij S-Bahn station Spich (kaart).

Op straat parkeren is natuurlijk altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt op al deze plekken daarnaast nog eens extra op.

Meer luchthaveninformatie

Foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons) / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *