Goedkoop of gratis parkeren Keulen-Bonn Airport


Parkeren Keulen-Bonn Vliegveld
Op Keulen-Bonn Airport kun je parkeren op loopafstand van de terminal. Soms is het goedkoper om je auto neer te zetten op een parking in de buurt van het vliegveld. Je kunt hierbij kiezen uit shuttle- of valet-parkeren.

Een andere optie is om een Park, Sleep & Fly-arrangement te boeken bij een hotel in de omgeving van de luchthaven. Gratis parkeren bij Keulen Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s met zich mee.

Parkeren op Keulen Airport

De goedkoopste langparkeerplaats op Keulen-Bonn Airport is P3 (op 350 meter lopen van terminal 2). Een beperkt aantal parkeerplaatsen is te boeken vanaf € 29 per week. Zorg dat je ruim van tevoren reserveert. Het normale tarief voor 1/2/3 weken parkeren is € 59/108/137. Bekijk hier het overzicht van alle parkeertarieven.

Parkeeraanbieders in de buurt

Soms ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van Keulen Airport. Bij de onderstaande aanbieders parkeer je op een beveiligd terrein en word je met een busje van en naar de terminal gebracht. De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

  • Easy Parkshuttle – 5 minuten rijden van de terminal: € 39/58/75
  • Park-Safe – 11 minuten rijden van de vertrekhal: € 37/69/86
  • ParkShuttle24 – 8 minuten rijden van de terminal: € 53/71/94

Op vergelijkingssite Parkos kun je parkeertarieven van parkings nabij Keulen-Bonn Airport vergelijken en de reviews van andere parkeerders lezen.

Valet-parking Keulen Airport

Diverse parkeerbedrijven bij Keulen-Bonn Airport bieden valet-parking aan. Het grote voordeel van valet-parkeren is dat je gewoon naar de vertrekhal kunt rijden. Een medewerker van het parkeerbedrijf neemt je auto hier in ontvangst en bij terugkomst staat deze weer op dezelfde plek voor je klaar. Je kunt onder meer terecht bij de volgende valet-parkeerders:

  • Park-Safe – 1/2/3 weken valet-parkeren voor € 64/96/116
  • Sky-Autopark – 1/2/3 weken valet parking voor € 62/99/139

Andere aanbieders voor valet-parking bij Keulen-Bonn Airport vind je met Parkos. Mogelijk spreken de medewerkers van het parkeerbedrijf alleen Duits. 

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Met een Park, Sleep & Fly-arrangement slaap je de nacht voor vertrek in een hotel bij de luchthaven en parkeer je je auto gedurende je verblijf in het buitenland op de parkeerplaats van het hotel.

De onderstaande hotels bij Keulen-Bonn Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. De prijzen zijn voor een overnachting in een tweepersoonskamer en maximaal 15 dagen parkeren.  

Je kunt ook parkeerarrangementen boeken via Parken-und-Fliegen.de (ook beschikbaar in het Nederlands). Bij het inchecken moet je altijd een vliegticket of een boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Keulen Airport

Gratis parkeren bij Keulen Airport is mogelijk bij diverse stations langs de route van S-Bahn 13. Zo is er bij het station Frankfurter Straße (één halte voor de luchthaven) een gratis P+R terrein dat 24 per dag geopend is (kaart). Het terrein is onbewaakt en enigszins afgelegen. Verder is bij station Porz-Wahn een klein en onbewaakt P+R terrein (kaart) en je kunt gratis parkeren bij S-Bahn station Spich (kaart). Houd een plan B paraat voor het geval dat alle parkeerplekken bezet zijn.

Op veel plekken in het stadsgebied van Keulen en in een paar omringende plaatsen mogen alleen bewoners onbeperkt gratis parkeren. Ook in de woonwijk op loopafstand van Keulen-Bonn Airport (in de omgeving van de Waldstraße) moet je op geselecteerde plekken een bewonersvergunning hebben om zonder tijdslimiet op straat te parkeren. Let dus heel goed op waar je je auto neerzet! 

In het centrum van Keulen moet je betalen om je auto op straat te parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone, waar je een speciale sticker voor nodig hebt.

Op straat of op een onbewaakt P+R terrein parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord valt bovendien  extra op, waardoor de kans op op inbraak of vandalisme groter is. Zorg ervoor dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis mag parkeren op de gevonden parkeerplek en dat er geen tijdslimiet geldt. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Meer luchthaveninformatie

Foto: © Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons) / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *