Openbaar vervoer naar Keulen-Bonn AirportDe luchthaven van Keulen en Bonn is goed bereikbaar met de trein. Zowel vanuit Nederland als vanuit België kun je met de ICE naar Köln Hauptbahnhof reizen, waar je op een trein naar de luchthaven stapt. Vanuit Heerlen en Venlo is het mogelijk om met lokale treinen in Keulen te komen.

Vertrekt je vlucht iets te vroeg in de ochtend, waardoor je met de trein niet op tijd op Keulen-Bonn Airport kunt komen; dan kun je ervoor kiezen om bij het vliegveld te overnachten.

Trein vanuit Nederland

Met de ICE

Vanuit Amsterdam, Utrecht en Arnhem reis je eenvoudig met hogesnelheidstrein ICE naar Keulen Hauptbahnhof. Hier stap je over op de S-Bahn naar het vliegveld (zie onder). De rit van Amsterdam naar Keulen Hauptbahnhof duurt 2 uur en 40 minuten. Als je op tijd boekt zijn er treintickets beschikbaar vanaf € 19 enkele reis bij NS International of de Deutsche Bahn (voer gewoon je eigen vertrekstation in).

Een treinkaartje naar de luchthaven van Keulen is even duur als een kaartje naar Keulen zelf. Kies dus als eindbestemming Köln/Bonn Flughafen, zodat je geen apart ticket naar de luchthaven hoeft te kopen. Kaartjes zijn vanaf drie maanden van tevoren te boeken.

Andere treinen

Woon je in het zuiden van Nederland? Dan is het misschien handiger om met de “gewone trein” via Venlo of Heerlen te reizen. Voor exacte vertrektijden vanaf jouw vertrekstation en voor het kopen van treinkaartjes ga je naar NS International of de website van de Deutsche Bahn. Op de website van de NS kun je ook aangeven wanneer je korting ontvangt op het Nederlandse traject.

Vanuit Venlo rijdt er één keer per uur een Regional Express (RE) naar Mönchengladbach Hauptbahnhof, waar je kunt overstappen op een directe trein naar Keulen-Bonn Airport. De rit vanuit Venlo kost € 19,60 en duurt één uur en drie kwartier.

Reis je vanuit Heerlen, dan stap je over in Aken én op Keulen Hauptbahnhof. De reistijd naar de luchthaven is iets meer dan 2 uur en kost eveneens € 19,60.

Reis je met een groep van maximaal 5 personen? Dan kun je voor € 39,50 een SchönerTagTicket NRW kopen voor het Duitse traject (inclusief Venlo, maar exclusief Heerlen). Doordeweeks zijn deze tickets geldig vanaf 9.00u, in het weekend de hele dag. Bestel deze tickets online of koop ze uit de DB automaat op het station van Venlo of Heerlen. Vanaf Heerlen moet je dus nog wel een ticket tot de grens kopen.

Trein vanuit België

Vanaf station Brussel Zuid/Midi kun je met de ICE of de Thalys naar Keulen Hauptbahnhof reizen, waar je overstapt op een trein naar de luchthaven (zie onder). De totale reistijd naar de luchthaven is ongeveer twee en een half uur. Je kunt ook in Luik op de trein stappen. Een enkele reis heb je al vanaf € 19. Bekijk de dienstregeling en de tarieven bij NMBS Europe, de Deutsche Bahn of Thalys. Je kunt als eindbestemming Köln/Bonn Flughafen kiezen voor dezelfde prijs als een kaartje naar Keulen.

Van/naar centrum

Keulen

Vanuit Keulen reis je met S-Bahn 13 (richting Troisdorf) van Köln Hauptbahnhof naar station Köln/Bonn Flughafen. Overdag en ’s avonds vertrekt er minstens elke 20 minuten een trein. De rit duurt een kwartiertje en kost € 2,80 (Preisstufe 1b). In het weekend rijdt de S13 om het half uur. De eerste rit vertrekt zowel doordeweeks als in het weekend om 3.40u. Bekijk de complete dienstregeling.

Er zijn ook andere treinen die minder frequent op dit traject rijden. Gebruik de reisplanner van de Deutsche Bahn voor een overzicht van alle verbindingen.

Bonn

Tussen het station van Bonn en de luchthaven rijdt bus SB 60. Doordeweeks overdag rijdt de bus elk half uur. De rit duurt ongeveer 30 minuten en een enkele reis kost € 7,20. De eerste bus vertrekt dagelijks om 4.46u (dienstregeling). Voor reizigers uit Nederland en België is het sneller om via Keulen te reizen.

Overige luchthaveninformatie

Foto: Bahnthaler / CC BY-SA 4.0 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *