Alles over Düsseldorf Airport


Vliegen vanaf Düsseldorf Airport
Düsseldorf Airport (DUS) ligt zes kilometer ten noorden van Düsseldorf-centrum. De luchthaven biedt vluchten naar bestemmingen binnen Europa en naar de rest van de wereld. Het vliegveld is bovendien goed bereikbaar voor Nederlandse en Belgische reizigers, zowel met de trein als met de auto.

Belangrijk: verwar Düsseldorf Airport niet met low-budgetluchthaven Weeze Airport, dat soms wordt aangeduid als Düsseldorf-Weeze! Vliegveld Weeze ligt 50 kilometer noordelijker, tegen de Nederlandse grens.

Bestemmingen

Düsseldorf Airport is één van de thuisbases van Eurowings. Met deze maatschappij vlieg je naar (vakantie)bestemmingen binnen en buiten Europa. Ook veel grote maatschappijen (waaronder Lufthansa, British Airways, Turkish Airlines, Emirates, Etihad en Delta) bieden vluchten tussen Düsseldorf en hun hub(s) aan, waardoor je met een overstap naar bestemmingen over de hele wereld kunt vliegen. Soms is een KLM-ticket vanuit Düsseldorf (via Schiphol), goedkoper dan een directe vlucht vanuit Amsterdam.

Ook verschillende chartermaatschappijen, waaronder Condor en TUI Fly, maken gebruik van Düsseldorf. Het aantal budgetmaatschappijen dat dit vliegveld aandoet is beperkt. Op de luchthavens van Dortmund, Keulen en Weeze heb je een ruimer aanbod low-cost vluchten.

Check de Engelstalige Wikipedia-pagina van de luchthaven voor een overzicht van alle luchtvaartmaatschappijen en non-stop bestemmingen.

Goedkope vliegtickets

Zoek je goedkope vliegtickets met vertrek vanuit Düsseldorf? Check dan Skyscanner. Deze website biedt eveneens de mogelijkheid om flexibel te zoeken over de hele maand of zelfs het hele jaar. Ook kun je met Skyscanner vliegtickets zoeken van “Düsseldorf Airport” naar “overal”. Andere goede vergelijkingssites zijn Kayak en Google Flights. Al deze sites hebben een mooie optie waarmee je de goedkoopste ticketprijzen op een wereldkaart kunt zien.

Wanneer je bestemming binnen Duitsland of een naburig land ligt, kun je natuurlijk ook met de trein reizen. Met de ICE of Thalys reis je snel en comfortabel naar bijvoorbeeld München, Berlijn of Parijs. Voor de beste tarieven moet je bijtijds boeken. Flixbus en Eurolines zijn vrijwel altijd goedkoper, maar tijdrovender en minder comfortabel.

OV naar het vliegveld

Düsseldorf Airport is goed bereikbaar met het openbaar vervoer. Vanuit Nederland en België reis je met de trein naar Düsseldorf Hauptbahnhof, waar je overstapt op S-Bahn 11 naar de luchthaven. Daarnaast heeft het vliegveld ook nog een eigen treinstation, dat door middel van de Skytrain is verbonden met de terminal. Op onze pagina over openbaar vervoer naar Düsseldorf Airport hebben we alle opties voor je op een rijtje gezet.

Parkeren

Als je met de auto naar Düsseldorf Airport reist, kun je parkeren op het officiële parkeerterrein van het vliegveld, maar vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt. Daarnaast bieden verschillende hotels Park, Sleep & Fly-arrangementen aan: handig wanneer je vlucht ’s morgens vroeg vertrekt! Bekijk ons overzicht van alle opties voor parkeren op Düsseldorf Airport, inclusief tips voor gratis parkeren in de buurt van het vliegveld.

Overnachten

Vertrek je vroeg in de ochtend of kom je laat in de avond aan? Of wil je gewoon op ontspannen wijze aan je vakantie beginnen? Boek dan een hotel op de luchthaven of in het centrum van Düsseldorf. In het centrum van Düsseldorf vind je eveneens voordelige hostels. Wij hebben een pagina samengesteld met onze aanbevelingen voor accommodaties bij Düsseldorf Airport. Je vindt hier eveneens tips voor slapen in de terminal.

Faciliteiten

Op de luchthaven vind je een ruim aanbod van winkels, restaurants en cafetaria. Er zijn geen douches aanwezig in het openbare gedeelte van de terminal, je vindt ze wel in sommige lounges. Uitgebreide informatie over alle faciliteiten en services vind je op de website van Düsseldorf Airport.

Lounges

Tegen betaling kun je gebruik maken van een aantal lounges op Düsseldorf Airport. Afhankelijk van de lounge kun je entree aan de deur betalen of online boeken via Lounge Buddy. Op Lounge Buddy kun je eveneens reviews van andere gebruikers lezen. Alle lounges bevinden zich achter de security en gaan ’s nachts dicht.

De Hugo Junkers Lounge biedt hapjes, drankjes, wifi en douches. Je vindt de lounge in Terminal B (Schengen). Toegang aan de deur of via Lounge Buddy kost € 27,50. De lounge is eveneens toegankelijk met Priority Pass.

De Open Sky Lounge biedt dezelfde faciliteiten en bevindt zich in Terminal C (niet-Schengen). Je betaalt € 27,50 voor loungetoegang aan de deur en € 25 via Lounge Buddy. Ook hier kun je terecht met Priority Pass.

Via Lounge Buddy kun je eveneens toegang kopen tot de Lufthansa Business Lounge in Terminal A. Hiervoor betaal je vanaf € 49 (geen toegang met Priority Pass). Deze lounge heeft geen douches.

Internet

Op de luchthaven is gratis wifi (W-LAN) beschikbaar. Op verschillende plekken vind je daarnaast internetterminals.

Bagagedepot

Het bagagedepot bevindt zich op de begane grond van parkeergarage 3 en is geopend van 5:00u tot 23:00u (aangepaste openingstijden op feestdagen). Je betaalt € 5 per kalenderdag per stuk bagage tot 60 kg. Je kunt hier ook je jas achterlaten: € 1,50 per dag of € 8 per week.

Daarnaast vind je bagagekluizen (Schließfächer) op Düsseldorf Hauptbahnhof.

Foto: Maarten Visser / CC BY-SA 2.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *