Goedkoop of gratis parkeren Düsseldorf Airport


Parkeren Düsseldorf Airport
Parkeren op Düsseldorf Airport is mogelijk op één van de officiële parkeerterreinen van de luchthaven, maar het is soms gemakkelijker en voordeliger om je auto op een parking in de buurt van het vliegveld neer te zetten. Je kunt hierbij kiezen uit shuttle- of valet-parkeren.

Daarnaast bieden diverse hotels in de omgeving van het vliegveld Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk, maar je auto op straat of op een onbewaakt P+R-terrein achterlaten is niet zonder risico.

Parkeerterreinen op Düsseldorf Airport

Op Düsseldorf Airport parkeer je 1/2/3 weken vanaf € 29/48/68. De voordeligste langparkeerplaats is P13, op iets minder dan twee kilometer lopen van de terminal (geen bus!). Eventueel kun je je medereizigers en bagage van tevoren afzetten bij de vertrekhal. Reserveren van een parkeerplek is verplicht.

Op de Parkvogel-parkeerterreinen P24 en P26 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 39/68/97. Hier brengt een shuttlebus je in een paar minuten naar de terminal (deze bus rijdt elke 20 minuten). Om een plek te reserveren betaal je € 3 reserveringskosten.

P25 ligt op slechts 2 minuten lopen van de vertrekhal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 59/78/97. Andere (duurdere) parkeerplekken op het luchthaventerrein liggen op maximaal 15 minuten lopen van de terminal of zijn verbonden met de Skytrain (gratis met een geldig parkeerkaartje). 

Hier vind je een overzicht van alle parkeertarieven en een plattegrond van alle parkeerterreinen op Düsseldorf Airport. 

Parkeeraanbieders in de buurt

In de omgeving van Düsseldorf Airport vind je een groot aanbod parkeeraanbieders die je met een busje naar het vliegveld brengen. Deze parkeerbedrijven zijn een goed alternatief wanneer de goedkoopste parkeerplaatsen op de luchthaven vol zijn of wanneer je geen zin hebt om het hele stuk van P13 naar de terminal te lopen.

Met Parkos vergelijk je eenvoudig de prijzen van de verschillende parkeeraanbieders bij de luchthaven. Hieronder vind je een overzicht van de voordeligste aanbieders met prijzen voor 1/2/3 weken parkeren: 

Valet-parking Düsseldorf Airport

Je kunt ook kiezen voor valet-parking. Een medewerker van een parkeerbedrijf neemt je auto bij de terminal in ontvangt en zorgt ervoor dat deze bij terugkomt weer voor je klaarstaat. Je kunt onder meer terecht bij de volgende aanbieders:

Andere aanbieders van valet-parking bij Düsseldorf Airport vind je met Parkos. De kans is aanwezig dat de medewerkers van het parkeerbedrijf alleen Duits spreken. 

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Met een Park, Sleep & Fly-arrangement slaap je de nacht voor vertrek in het hotel en blijft je auto gedurende je afwezigheid op het parkeerterrein van de accommodatie staan. Vervoer naar de terminal is meestal bij de prijs inbegrepen (terug soms niet). Deze hotels bij Düsseldorf Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan:

Wanneer je incheckt voor een Park, Sleep & Fly-arrangement moet je een vliegticket of boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Düsseldorf Airport

Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk op verschillende (onbewaakte!) P+R terreinen in de buurt van de luchthaven. De beste optie is P+R terrein Angermund (kaart): één S-Bahnstation ten noorden van station Düsseldorf Airport. Met S1 en de aansluitende Skytrain reis je van hier eenvoudig naar het vliegveld. De P+R terreinen zijn relatief klein en staan dus snel vol: houd een plan-B paraat!

In het centrum van Düsseldorf en verschillende buitenwijken en omringende dorpen in het stadsgebied van Düsseldorf geldt betaald parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone waarvoor je een speciale sticker moet hebben.

Wanneer je op straat parkeert zorg er dan voor dat je echt 100% zeker bent dat je voor onbeperkte tijd mag parkeren op de gevonden parkeerplaats. Soms ben je bijvoorbeeld verplicht om binnen de vakken te parkeren, moet je een parkeerschijf gebruiken of staat de maximale parkeerduur staan niet altijd even duidelijk aangegeven. Het zou ook vervelend zijn als er bij terugkomst een braadworstenkraam op de plek van je auto staat en jij een dure wegsleepboete en stallingskosten moet betalen.

Vergeet ook niet dat buurtbewoners het niet altijd op prijs stellen als een “vreemde” auto een paar weken voor hun deur geparkeerd staat. Zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Of je nu gratis parkeert op één van de onbewaakte de P+R terreinen op op straat: in beide gevallen is er altijd een kans op inbraak of vandalisme. Dit wordt nog eens versterkt omdat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord eerder opvalt wanneer deze langere tijd geparkeerd staat. De parkeertarieven van Düsseldorf Airport en andere parkeeraanbieders in de omgeving zijn best betaalbaar: overweeg dus goed of je het risico van gratis parkeren echt wilt nemen.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Sebastian Krebber / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *