Goedkoop of gratis parkeren Düsseldorf Airport


Parkeren Düsseldorf Airport
Je auto parkeren bij Düsseldorf Airport (Flughafen Düsseldorf) is mogelijk op één van de parkeerterreinen van de luchthaven of bij een parkeeraanbieder in de buurt. Bij de laatste optie kun je weer kiezen uit een valet-service of een parkeerterrein dat wat verder van het vliegveld ligt, maar jou met een busje naar de terminal brengt.

Daarnaast bieden diverse hotels bij het vliegveld Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk als je je auto achterlaat in een buitenwijk van de stad of op een P+R terrein. Op deze pagina zetten we alle mogelijkheden op een rijtje.

Reistijd Düsseldorf Airport

Het vliegveld ligt een paar kilometer ten noorden van Düsseldorf. Met de auto ben je vanuit zowel Amsterdam als Brussel zo’n 2 uur en 15 minuten onderweg (routeplanner). Let op: verwar Düsseldorf Airport niet met Weeze Airport, dat soms wordt aangeduid als “Düsseldorf Weeze Airport”.

Parkeren op de luchthaven

Op Düsseldorf Airport parkeer je 1/2/3 weken vanaf € 29/48/68. De voordeligste langparkeerplaats is P13, op 1,8 kilometer lopen van de terminal (geen bus!). Eventueel kun je medereizigers en bagage alvast afzetten bij de vertrekhal.

Op parkeerterreinen P24 en P26 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 39/58/87, maar hier brengt een shuttlebus je in een paar minuten naar de terminal (deze bus rijdt elke 20 minuten). Het is aan te raden om van tevoren een parkeerplek te reserveren. Hiervoor betaal je wel € 2 reserveringskosten.

Andere (duurdere) parkeerterreinen liggen op maximaal 15 minuten lopen naar de terminal of zijn verbonden met de Skytrain. Je parkeerkaartje is eveneens je vervoersbewijs (voor maximaal 9 personen).

Andere parkeeraanbieders

Soms is het voordeliger om te parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Je parkeert je auto op het terrein van één van deze bedrijven en zij brengen je met een busje naar de terminal. Zo kun je bij Park Expert (7 minuten rijden van de terminal) 1/2/3 weken parkeren voor € 28/51/67. Overdekt en/of valet-parkeren kost meer.

Park Airport Düsseldorf (5 minuten rijden van de terminal)  is een ander parkeerbedrijf met goede recensies en voordelige tarieven. Voor 1/2/3/ weken parkeren betaal je hier vanaf € 29/45/54. Ook hier wordt valet-parking aangeboden tegen een meerprijs.

Handig: Parkos vergelijkt op één pagina de prijzen van diverse parkeerterreinen. Ook lees je er de reviews van andere parkerende vliegreizigers.

Park, Sleep & Fly-arrangementen

Nabij de luchthaven bieden verschillende hotels Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Vaak kosten deze arrangementen rond de € 120 voor een tweepersoonskamer, meestal inclusief transfer naar de luchthaven. Je kunt onder andere terecht bij het Lindner Hotel (14 dagen gratis parkeren), Van der Valk Airport Hotel (14 dagen gratis parkeren) en het Relexa Hotel Ratingen (maximaal 8 tot 22 dagen gratis parkeren).

Andere hotels met Park, Sleep & Fly-arrangementen vind je via Booking.com: kijk onder “kamertypes” voor parkeerarrangementen. Voor Park, Sleep & Fly arrangementen moet je een vliegticket of een boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren Düsseldorf Airport

Gratis parkeren bij Düsseldorf Airport is mogelijk op verschillende (onbewaakte!) P+R terreinen in de buurt van de luchthaven. De beste optie is P+R terrein Angermund (kaart): één S-Bahnstation ten noorden van station Düsseldorf Airport. Met S1 en de aansluitende Skytrain reis je van hier eenvoudig naar het vliegveld. De P+R terreinen zijn relatief klein en staan dus snel vol: houd een plan-B paraat!

In het centrum van Düsseldorf en verschillende buitenwijken en omringende dorpen in het stadsgebied van Düsseldorf geldt betaald parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone waarvoor je een speciale sticker moet hebben.

Wanneer je op straat parkeert zorg er dan voor dat je echt 100% zeker bent dat je voor onbeperkte tijd mag parkeren op de gevonden parkeerplaats. Soms ben je bijvoorbeeld verplicht om binnen de vakken te parkeren, moet je een parkeerschijf gebruiken of staat de maximale parkeerduur staan niet altijd even duidelijk aangegeven. Het zou ook vervelend zijn als er bij terugkomst een braadworstenkraam op de plek van je auto staat en jij een dure wegsleepboete en stallingskosten moet betalen.

Vergeet ook niet dat buurtbewoners het niet altijd op prijs stellen als een “vreemde” auto een paar weken voor hun deur geparkeerd staat. Zorg dat je omwonenden niet tot last bent.

Of je nu gratis parkeert op één van de onbewaakte de P+R terreinen op op straat: in beide gevallen is er altijd een kans op inbraak of vandalisme. Dit wordt nog eens versterkt omdat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord eerder opvalt wanneer deze langere tijd geparkeerd staat. De parkeertarieven van Düsseldorf Airport en andere parkeeraanbieders in de omgeving zijn best betaalbaar: overweeg dus goed of je het risico van gratis parkeerplek echt wilt nemen.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Sebastian Krebber / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *