Goedkoop of gratis parkeren Düsseldorf Airport


Parkeren Düsseldorf Airport
Met de auto ben je zo op Düsseldorf Airport. Je kunt parkeren op één van de parkeerterreinen van de luchthaven zelf of bij een parkeeraanbieder in de nabije omgeving. Diverse hotels in de buurt van het vliegveld bieden daarnaast Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Gratis parkeren in een buitenwijk van Düsseldorf is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s met zich mee.

Let op: verwar Düsseldorf Airport niet Weeze Airport. Vliegveld Weeze wordt nog wel eens incorrect aangeduid als Düsseldorf Weeze Airport.

Met de auto naar Düsseldorf Airport

Düsseldorf Airport ligt een paar kilometer ten noorden van Düsseldorf. Vanuit zowel Amsterdam als Brussel ben je ongeveer 2 uur en 15 minuten onderweg naar het vliegveld. Het navigatieadres van de luchthaven is: Terminal Ring 1, 40474, Düsseldorf, Duitsland (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

Op Düsseldorf Airport parkeer je 1/2/3 weken vanaf € 29/48/68. De voordeligste langparkeerplaats is P13, op 1,8 kilometer lopen van de terminal (geen bus!). Eventueel kun je medereizigers en bagage alvast afzetten bij de vertrekhal.

Op parkeerterreinen P24 en P26 betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 39/58/77, maar hier brengt een shuttlebus je in een paar minuten naar de terminal (deze bus rijdt elke 20 minuten). Het is aan te raden om van tevoren een parkeerplek te reserveren.

Andere (duurdere) parkeerterreinen liggen op maximaal 15 minuten lopen naar de terminal of zijn verbonden met de Skytrain. Je parkeerkaartje is eveneens je vervoersbewijs (voor maximaal 9 personen).

Andere parkeeraanbieders

Soms is het voordeliger om te parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van het vliegveld. Je parkeert je auto op het terrein van één van deze bedrijven en zij brengen je met een busje naar de terminal. Zo kun je bij Park Expert (7 minuten rijden van de terminal) 1/2/3 weken parkeren voor € 34/61/75. Overdekt en/of valet-parkeren kost meer.

Flypa (4 minuten rijden van de terminal)  is een ander parkeerbedrijf met goede recensies en voordelige tarieven. Voor 1/2/3/ weken parkeren betaal je hier vanaf € 45/67/88.

Handig: Parkos vergelijkt op één pagina de prijzen van diverse parkeerterreinen. Ook lees je er de reviews van andere parkerende vliegreizigers.

Park, Sleep & Fly Düsseldorf Airport

Nabij de luchthaven bieden verschillende hotels Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Vaak kosten deze arrangementen rond de € 120 voor een tweepersoonskamer, meestal inclusief transfer naar de luchthaven. Je kunt onder andere terecht bij het Lindner Hotel (14 dagen gratis parkeren), Van der Valk Airport Hotel (14 dagen gratis parkeren) en het Relexa Hotel Ratingen (maximaal 8 tot 22 dagen gratis parkeren).

Andere hotels met Park, Sleep & Fly-arrangementen vind je via Booking.com: kijk onder “kamertypes” voor parkeerarrangementen. Voor Park, Sleep & Fly arrangementen moet je een vliegticket of een boardingpass voor de volgende dag laten zien.

Gratis parkeren

In het centrum van Düsseldorf geldt betaald parkeren. Daarnaast is de binnenstad een milieuzone waarvoor je een speciale sticker moet hebben. Bij verschillende S-Bahn stations buiten de stad vind je gratis (onbewaakte) P+R terreinen. Je kunt bijvoorbeeld parkeren bij P+R terrein Angermund (kaart), één S-Bahnstation ten noorden van station Düsseldorf Airport. Met S1 reis je vervolgens naar het vliegveld.

Ook kun je gewoon op straat parkeren op plekken waar dat gratis is. Houd er rekening mee dat een auto met een Nederlands of Belgisch nummerbord eerder opvalt wanneer deze langere tijd geparkeerd staat, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Sebastian Krebber / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *