Goedkoop of gratis parkeren Luchthaven Luik


Parking Liège Airport
Vooral als je met meerdere personen samen reist, is het vaak voordeliger (en comfortabeler) om met de auto naar de luchthaven van Luik te reizen. Het is wel mogelijk om met het openbaar vervoer naar het vliegveld te reizen, maar de verbindingen zijn niet ideaal.

De parking van Luik-Bierset ligt op loopafstand van de terminal. Eveneens op loopafstand biedt een hotel Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Verder kun je gratis parkeren in de buurt van de luchthaven: op eigen risico

Met de auto naar de luchthaven

De luchthaven van Luik ligt aan de A15/E42, de snelweg die van Luik naar Namen/Namur loopt. Neem afslag 3 en volg de borden naar “Aéroport Liège”. Het navigatieadres van de luchthaven is: Luik-Bierset Airport, Rue de l’Aéroport, 4460 Grâce-Hollogne (routeplanner).

Kom je vanuit Nederland, dan hangt het van je woonplaats af of je sneller bent via Maastricht of Antwerpen. De reistijd vanuit Amsterdam is ongeveer drie uur. Vanuit Antwerpen ben je iets minder dan anderhalf uur onderweg. Houd altijd rekening met mogelijke files onderweg.

Parkeren op het vliegveld

Momenteel kun je alleen parkeren op parkeerplaats P1, direct tegenover de terminal. Voor een dag betaal je € 15, voor een week € 90 en daarna voor elke extra dag € 7 (alle tarieven). Reserveren is niet nodig.

Park, Sleep & Fly Luik Airport

Het Park Inn Hotel (op loopafstand van de terminal) biedt Park, Sleep & Fly arrangementen. Voor € 125-140 krijg je een tweepersoonskamer, ontbijt en mag je je auto maximaal 2 weken gratis parkeren. Bij het inchecken moet je wel je vliegticket of boardingpass laten zien. Het parkeerarrangement is niet op elke gewenste datum te boeken.

Gratis parkeren

In het centrum van Luik geldt betaald parkeren. Pas ook op dat je je auto niet parkeer in een zone voor vergunninghouders: dit is soms erg onduidelijk. Eventueel kun je je auto ergens in de buurt van een bushalte van lijn 53 neerzetten, bijvoorbeeld in Grâce-Hollogne (kaart). De haltes van bus 53 vind je op de website van de TEC. Houd er rekening mee dat deze bus zeer onregelmatig naar het vliegveld rijdt.

Uiteraard is op straat parkeren altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands nummerbord valt daarnaast extra op wanneer deze langere tijd geparkeerd staat.

Meer luchthaveninformatie

Foto© Raimond Spekking / CC BY-SA 4.0 (via Wikimedia Commons) / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *