Openbaar vervoer naar Maastricht Airport


Om naar Maastricht Airport te reizen, reis je eerst met de trein naar het station van Maastricht of Sittard, waar je vervolgens op de bus staptDe luchthaven van Maastricht ligt een beetje in een uithoek (Limburg). Toch kun je redelijk eenvoudig met het openbaar vervoer op het vliegveld komen. Maastricht Airport heeft geen eigen treinstation, maar er rijden bussen naar het vliegveld vanuit Maastricht, Sittard en Beek.

Vertrekt je vlucht echt héél vroeg in de ochtend? Dan is het waarschijnlijk niet mogelijk om dezelfde dag met de trein en bus naar Maastricht Airport te reizen. Overweeg in dat geval om in Maastricht te overnachten.

Met de bus vanuit Maastricht of Sittard

Vanaf de stations van Maastricht, Sittard en Beek-Elsloo reis je met bus 30 naar de luchthaven. Plan je trip met 9292.

Er is geen nachtbus naar Maastricht Airport. Als je vlucht heel vroeg in de ochtend vertrekt moet je een taxi nemen. Een taxirit vanuit Maastricht kost ongeveer € 25.

Bus 30 vanuit Maastricht

Doordeweeks rijdt bus 30 overdag elk half uur van Station Maastricht naar de luchthaven. ’s Avonds en in het weekend rijden de bussen minder frequent. De eerste bus vertrekt op werkdagen/zaterdag/zondag om 6.03u/8.03u/9.03u (dienstregeling). Een enkele reis kost € 3,27.

Bus 30 vanuit Sittard of Beek

Het is ook mogelijk om met bus 30 vanaf Station Sittard (reistijd 45 minuten) of Station Beek-Elsloo (reistijd 18 minuten) naar Maastricht Airport te reizen (dienstregeling). Op Station Beek-Elsloo stoppen alleen Sprinters, terwijl in Sittard ook Intercity’s komen. De busrit vanuit Sittard kost € 3,48.

Met de trein vanuit de rest van Nederland

Soms is het sneller om eerst met de trein naar Maastricht te reizen en daar op bus 30 naar het vliegveld te stappen en op andere tijdstippen ben je sneller wanneer je via het station van Sittard (Intercity) of Beek-Elsloo (alleen Sprinter) reist. Kijk daarom altijd eerst op 9292 welke route voor jou het meest praktisch is.

Treinkaartje met korting

Vanuit de Randstad kost een enkele treinreis naar Maastricht ongeveer € 25. Als je niet in het bezit bent van een kortingskaart loont het om een voordelig treinkaartje te zoeken. Regelmatig bieden winkels als Albert Heijn, Blokker, Hema en Kruidvat NS dagkaarten aan rond de € 15. Kijk voor een overzicht van actuele acties op Treinreiziger.nl. Let op: veel dagkaarten zijn alleen geldig in het weekend en op werkdagen na 9.00u ’s morgens.

Vanuit België naar Maastricht Airport

Met de trein

Vanuit België kun je per trein – via Liège-Guillemins – naar Maastricht reizen. Hier stap je over op bus 30 naar de luchthaven. De reistijd van Brussel naar het station van Maastricht is 1 uur en 3 kwartier. Voor een enkele reis betaal je € 19,30. Koop je treinkaartje online bij NMBS-Europe.

Met Flixbus

Flixbus verbindt Brussel en Luik met Maastricht vanaf € 5 voor een enkele reis. Er zijn één of twee ritten per dag, dus er moet maar net een bus zijn die aansluit bij je vlucht. De rit vanuit Brussel duurt 2 uur en 15 minuten, vanuit Luik ben je 40 minuten onderweg. In Maastricht stopt Flixbus bij het station, zodat je eenvoudig kunt overstappen op bus 30 naar het vliegveld. Zorg altijd voor een ruime tijdsmarge in het geval dat je bus vertraging heeft.

Regionale bussen

Vanuit Belgisch Limburg zijn er geen directe bussen naar Maastricht Airport. Wel rijden verschillende bussen van De Lijn naar het station van Maastricht: bus 20a vanuit Hasselt; bus 45 vanuit Hasselt, Genk en Maaseik; bus 62 vanuit Tongeren; en bus 63 vanuit Eisden, Maasmechelen en Lanaken. Dienstregelingen vind je op de website van De Lijn.

Foto: Alf van Beem / CC0 1.0

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *