Goedkoop of gratis parkeren Oostende Airport


Parking Oostende Airport
De luchthaven van Oostende is eenvoudig bereikbaar met de auto. Vanuit Nederland en Oost-Vlaanderen ben je alleen wel een tijdje onderweg voordat je op het vliegveld bent. Op Oostende Airport kun je redelijk voordelig parkeren. Gratis parkeren in de buurt van de luchthaven is mogelijk, maar brengt wel risico’s met zich mee.

Met de auto naar Oostende Airport

Het vliegveld van Oostende ligt ten zuidwesten van het centrum, vlakbij het strand. Vanuit uit zowel Antwerpen als Brussel ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg. Vanuit Amsterdam is de reistijd drie uur. Het navigatieadres van de luchthaven is: Nieuwpoortsesteenweg 889, 8400 Oostende (routeplanner).

Parkeren op het vliegveld

Alle parkeerplaatsen op de luchthaven van Oostende liggen op loopafstand van de terminal. Op langparkeerplaats P2 betaal je € 8 per dag. Na meer dan 7 dagen betaal je € 7 per dag en voor een maand parkeren betaal je € 120 (alle parkeertarieven). Reserveren is niet mogelijk.

Park, Sleep & Fly

In Oostende zijn er geen hotels met specifieke Park, Sleep & Fly arrangementen. Als je voor vertrek een nachtje in Oostende blijft, kun je altijd vragen of je je auto gedurende je vakantie bij het hotel mag parkeren. Houd er rekening mee dat Oostende zelf een populaire badplaats en dat de kamerprijzen in het zomerseizoen flink kunnen stijgen. Hotels in Oostende vind je met behulp van Booking.com.

Gratis parkeren bij de luchthaven

In grote delen van Oostende geldt betaald parkeren. Gratis parkeren bij Oostende is mogelijk op diverse randparkings. Zo kun je je auto kwijt op de randparking bij het station en van daar bus 6 naar de luchthaven nemen. Je kunt ook gratis parkeren bij het Maria-Hendrikapark (of de nabijgelegen parkeerplaatsen bij de Mercatorlaan en de Graaf de Smet de Naeyerlaan) en van daar naar het station lopen. Houd er rekening mee dat deze parkeerterreinen niet bewaakt zijn en dat er altijd een kans is op inbraak of vandalisme.

Meer luchthaveninformatie

Foto: LimoWreck / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *