Openbaar vervoer naar Oostende Airport


De Lijn biedt een busverbinding van het treinstation van Oostende naar de luchthaven
Als je in Vlaanderen woont is Oostende-Brugge Airport eenvoudig te bereiken met het openbaar vervoer. Je reist eerst met de trein naar het station van Oostende, waar je op de bus naar het vliegveld stapt.

De reis per trein en bus vanuit Nederland duurt erg lang, waardoor het voor de meeste Nederlanders niet de moeite waard is om via deze luchthaven te reizen; al kun je eventueel met de auto komen of bij het vliegveld overnachten.

Van Oostende-centrum naar het vliegveld

Vanaf het station van Oostende rijdt bus 6 (Raversijde via Luchthaven) naar het vliegveld. Overdag rijdt er elke 10-20 minuten een bus en de rit duurt ongeveer 17 minuten. Een enkele reis kost € 1,30 als je je kaartje uit de automaat koopt en € 2 bij de chauffeur.

Op werkdagen vertrekt de eerste bus om 5.21u vanaf het station (laatste bus om 21.05u). Op zaterdag/zondag vertrekt de eerste bus om 5.56u/6.59u en de laatste om 21.05u. Bekijk de dienstregeling op de website van De Lijn.

Met de trein vanuit de rest van België

Vanuit andere delen van Vlaanderen is het station van Oostende eenvoudig bereikbaar per trein. De reistijd vanaf Antwerpen Centraal is 1 uur en 40 minuten en voor een enkele reis betaal je € 17,70 . Vanaf Brussel ben je ongeveer een uur en een kwartier onderweg en betaal je € 16,40. Check voor meer reistijden en tarieven de website van de NMBS.

Openbaar vervoer vanuit Nederland

Met de trein

Vanuit Nederland kun je met de Thalys of de gewone intercity naar Antwerpen of Brussel reizen en daar overstappen op een trein naar Oostende. Met de Thalys ben je vanuit Amsterdam 3 en een half tot 4 uur onderweg. Met de gewone intercity is de reistijd 4 en een half uur.

Het goedkoopst mogelijke Thalys kaartje kost € 35,30 en het standaardtarief voor de intercity is € 47,20 enkele reis. Kijk op NS International of de website van NMBS-Europe voor de tarieven en vertrektijden vanuit jouw woonplaats. Wanneer je online een kaartje koopt bij NS International, worden eventuele kortingen op het Nederlandse traject verrekend met de ticketprijs.

Met de bus (vanuit Zeeuws-Vlaanderen)

Woon je in Zeeland? Dan is het misschien voordeliger om vanuit Breskens (Zeeuws-Vlaanderen) de bus naar Brugge te pakken. Bij het station van Vlissingen pak je de Westerschelde Ferry naar Breskens (€ 2,85 enkele reis). Bus 42 rijdt één keer per uur van de veerhaven in Breskens – via Sluis – naar het station van Brugge (reistijd: 1 uur en 21 minuten). De eerste bus vertrekt op werkdagen/zaterdag/zondag om 6.30u/7.30u/9.30u uit Breskens. Bekijk alle vertrektijden op de website van Veolia of gebruik 9292. Een enkele reis kost € 5,50. De treinrit van Brugge naar Oostende duurt 14 minuten en kost € 4.

Soms is het mogelijk om een goedkoop trein-dagkaartje kopen bij Blokker, Jumbo, Hema of Kruidvat; hiervoor betaal je ongeveer € 17. Deze kaartjes zijn alleen geldig binnen Nederland: je kunt hiermee naar Vlissingen reizen. Een overzicht van actuele kortingsacties vind je op Treinreiziger.nl.

Overige luchthaveninformatie

Foto: Vitaly Volkov / CC BY 2.5 / aangepast

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *