Parijs-Orly Airport (ORY)


Terminal Parijs Orly Airport
Luchthaven Parijs-Orly ligt iets ten zuiden van de Franse hoofdstad: niet bepaald naast de deur voor reizigers uit Nederland en België. Desondanks vertrekken er interessante en soms voordelige vluchten van deze luchthaven. Het kan dus de moeite waard zijn om met de auto of het openbaar vervoer naar Orly te reizen. Uiteraard is het mogelijk om bij het vliegveld te slapen.

Waar kun je naar toe vliegen?

In passagiersaantallen is dit de tweede luchthaven van Frankrijk (na Parijs-Charles de Gaulle). Vanaf Orly kun je naar tal van Franse en Europese bestemmingen vliegen; onder meer met budgetmaatschappijen als Easyjet, Vueling en Transavia.

Maar er zijn ook vluchten naar allerlei niet-alledaagse bestemmingen. Voor reizigers uit Nederland en België is Parijs-Orly vooral interessant voor de lange-afstandsvluchten naar (voormalige) Franse koloniën als Frans-Guyana, Madagaskar en diverse eilanden in het Caribisch gebied.

Goedkope vliegtickets vanaf Parijs-Orly

Wil je weten waar van vanaf Orly heen kunt vliegen? Kijk dan op de Wikipedia-pagina van de luchthaven. Verder kun je Skyscanner gebruiken om vluchten van “Parijs-Orly” naar “overal” te zoeken. Als je vluchten vanaf zowel Orly als Charles de Gaulle wilt zoeken typ dan “Parijs-alle luchthavens” (PAR) in.

Luchthaveninformatie

Volg de onderstaande links voor uitgebreide praktische informatie en handige tips voor jouw reis via Parijs-Orly Airport:

Navigatieadres: Avenue Sud, 94390, Orly Aérogares, Frankrijk
Telefoonnummer: +33 3950
Website: Aeroportsdeparis.fr
Andere links: WikipediaSkytrax Reviews

Foto: Wikimedia Commons

[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *