Goedkoop of gratis parkeren Schiphol


Parking Schiphol AirportJe had het misschien al verwacht: op Schiphol parkeren kost geld. Toch zijn er wel mogelijkheden om een goedkope parkeerplaats te scoren. Je kunt zelfs gratis parkeren in de buurt van de luchthaven of – helemaal mooi – geld verdienen met je auto! Kom je van ver en vertrekt je vlucht ’s morgens vroeg? Overweeg dan een Park, Sleep & Fly arrangement te boeken: de combinatie van een hotelovernachting met parkeerplek is soms voordeliger dan enkel en alleen een parkeerplaats!

Parkeren op het vliegveld

De parkeertarieven van Schiphol zijn flexibel, maar vroeg boeken is altijd voordeliger. Het goedkoopst parkeer je bij Schiphol Smart Parking. Je moet minstens een week van tevoren reserveren en de voordeligste tarieven zijn beperkt beschikbaar. Je parkeert je auto op langparkeerplaats P3. Vanaf P3 brengt een gratis pendelbus je naar Schiphol Plaza. Deze bus rijdt elke 8 minuten en de rit duurt 5 tot 8 minuten. Ben je te laat voor een reservering bij Schiphol Smart Parking? Dan kun je tot één dag van tevoren, tegen een iets hoger tarief, alsnog een parkeerplek boeken. Op P3 parkeren zonder reservering is ook mogelijk, maar duurder.

Andere parkeeraanbieders Schiphol

In de buurt van de luchthaven vind je diverse parkeerbedrijven. Bij sommige aanbieders parkeer je je auto zelf en wordt je met een busje naar de luchthaven gebracht. Andere aanbieders verzorgen valet-parking. Je kunt verschillende aanbieders vergelijken met behulp van Parkos en Mobypark. Vaak zijn de goedkoopste tarieven vergelijkbaar met Schiphol Smart Parking. Diverse aanbieders, waaronder 247 Budgetparking en Total Care Parking, bieden valet-parking: je rijdt je auto naar de vertrekhal, waarna een chauffeur deze naar de parkeerplaats brengt (en later weer terug naar Schiphol).

Park, Sleep & Fly Schiphol

Diverse hotels in de buurt van de Schiphol bieden Park, Sleep & Fly arrangementen. Bij de meeste hotels bestaan deze arrangementen uit een tweepersoonskamer, 21 dagen parkeren en vervoer tussen het hotel en de luchthaven. Over het algemeen betaal je hiervoor tussen de € 75 en € 150: regelmatig ben je ínclusief hotelovernachting goedkoper uit dan bij andere parkeeraanbieders! Bij het inchecken voor een Park, Sleep & Fly arrangement moet je altijd een vliegticket of instapkaart voor de volgende dag laten zien. Op Booking.com kun je hotels met parkeerarrangementen in de buurt van Schiphol eenvoudig vergelijken. Voer je verblijfsdatum in en kijk onder “kamertypes” of een hotel Park, Sleep & Fly tarieven biedt. Je kunt onder meer terecht bij de volgende hotels:

Parkeren én geld verdienen

Je auto gratis bij Schiphol parkeren en er ook nog geld mee verdienen? Het klinkt bijna te mooi om waar te zijn, maar het kan echt! Bij ParkFlyRent kun je gratis parkeren en tijdens je verblijf in het buitenland proberen zij je auto te verhuren. Wordt je auto verhuurd, dan deel je meer in de winst! Wordt je auto niet verhuurd, dan heb je in ieder geval gratis kunnen parkeren! De gemiddelde huurvergoeding is € 30. Niet elke auto komt in aanmerking, dus lees even goed de voorwaarden door. ParkFlyRent screent de huurders van jouw auto en handelt eventuele verkeersboetes af. Daarnaast is schade aan je auto gedekt tot € 2,5 miljoen.

Gratis parkeren

Voor een gratis parkeerplek kun je je auto het beste in een buitenwijk van Amstelveen (kaart) of Hoofddorp (kaart) neerzetten, al is dit natuurlijk altijd op eigen risico. Let op: want op sommige plekken in Amstelveen en Hoofddorp geldt alsnog betaald parkeren. Parkeer je auto op loopafstand van een halte van bus 300 of 310 (dienstregeling): deze bussen rijden zeer frequent naar Schiphol over een eigen busbaan. ’s Nachts rijdt bus N30 één keer per uur de route van bus 300. Bekijk de routekaart van bus 300 voor de exacte locaties van de bushaltes. Je kunt ook gratis parkeren in Badhoevedorp (kaart) of in de Amsterdamse buitenwijken Osdorp en Sloten (kaart). Waarschijnlijk staat je auto veiliger in Badhoevedorp. Kies voor een parkeerplek in de buurt van een halte van bus 194 (dienstregeling). De exacte route van bus 194 vind je op de lijnennetkaart van Connexxion.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Adobe Stock

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *