Goedkoop of gratis parkeren Parijs-Orly


Parkeren bij Orly Airport
Op luchthaven Parijs-Orly heb je de keuze uit diverse parkeerterreinen, maar vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van het vliegveld. Slechts één hotel bij de luchthaven biedt Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Gratis parkeren in de buurt van Orly Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s met zich mee.

Parkeren op Parijs-Orly

Het goedkoopste parkeerterrein op Orly Airport is P Eco. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier met een reservering vanaf € 76/115/140. Zonder reservering ben je € 129/189/225 kwijt. Een gratis shuttlebus (navette) verbindt de parking met Terminal Ouest en Terminal Sud.

Je kunt ook in een parkeergarage op loopafstand van jouw vertrekterminal parkeren, maar dan betaal je met een reservering voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 109/162/196. Het reguliere parkeertarief is € 166/306/446.

Bekijk het overzicht van alle parkings op Orly Airport. Eventueel kun je (mede)reizigers en bagage afzetten bij de terminal. Volg de borden naar Deposé-minute. Parkeren is hier gratis voor de eerste 10 minuten.

De website van Orly Airport heeft eveneens een Engelstalige versie, maar deze bevat onvolledige informatie. Reserveren moet sowieso in het Frans.

Parkings in de buurt

Vaak parkeer je goedkoper bij een parking in de buurt van Orly Airport. Deze parkeeraanbieders brengen je met een busje (navette) naar de terminal.

Bij Parkineo Orly (5 à 10 minuten rijden van de terminal) betaal je voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 64/99/134. Voor een hoger tarief parkeer je overdekt. Je dient je autosleutels af te geven.

Parking Soleil ligt op ongeveer 10 minuten rijden van de terminals. Hier betaal je voor 1/2/3 weken parkeren: € 62/106/142. Ook hier geef je je autosleutels af. Deze parking heeft nog geen reviews van andere parkeerders.

Overige aanbieders vind je met Parkos. Plan ruim voldoende tijd in als je bij een parkeerbedrijf in de buurt van het vliegveld parkeert en ga er niet vanuit dat het personeel iets anders dan Frans spreekt.

Valet-parkeren

Parking Ector verzorgt valet-parking bij Orly Airport. Een medewerker van Parking Ector wacht je op bij de terminal en brengt je auto naar het beveiligde parkeerterrein. Jij kunt meteen door naar de check-in. Bij terugkomst staat je auto weer voor je klaar bij de aankomsthal. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je vanaf € 114/134/149.

Bel het bedrijf een kwartier voordat je bij de terminal aankomt en bel ze bij terugkomst direct nadat je geland bent. Houd er rekening mee dat de medewerkers van Parking Ector mogelijk alleen Frans spreken.

Park, Sleep & Fly

Slechts één enkel hotel in de buurt van Orly Airport biedt Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Bij Novotel Paris Orly-Rungis betaal je vanaf € 200 voor een overnachting in een twee- tot vierpersoonskamer, maximaal 14 dagen parkeren en vervoer van en naar de luchthaven. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen.

Bij andere hotels in de omgeving mag je, in combinatie met een overnachting, je auto tegen betaling op het parkeerterrein laten staan. Bij Best Western Orly Airport betaal je bijvoorbeeld vanaf € 100 voor een tweepersoonskamer en kun je voor € 10 per dag parkeren op hun omheinde parking. Het hotel biedt een gratis shuttle-service naar de luchthaven.

Als je de nacht voor je vlucht graag in een hotel bij de luchthaven wilt slapen, kun je ook één van de goedkope hotels in Rungis boeken (bijvoorbeeld Premiere Classe Rungis of Ibis Budget Orly Rungis voor € 35 tot € 55) en je auto parkeren bij een parking in buurt van Orly of op het officiële parkeerterrein van het vliegveld.

Gratis parkeren

Op verschillende plekken in de buurt van Parijs-Orly Airport kun je gratis parkeren en met het openbaar vervoer naar de terminal reizen. Gratis parkeren op loopafstand van de terminal is niet mogelijk.

In Rungis vind je gratis parkeergelegenheid bij RER-station La Fraternelle. Met tram 7 reis je van hier eenvoudig naar de luchthaven. Het aantal parkeerplaatsten bij het RER-station is echter beperkt en er is geen bewaking aanwezig. Ook andere RER-stations, zoals Chemin d’Anthony en Gare Pont de Rungis, hebben gratis, onbewaakte parkeerplekken.

Je kunt eveneens gratis parkeren in diverse straten in Rungis. Ook van hier kun je met tram 7 naar Orly Airport reizen. Let op dat je je auto niet in een blauwe zone parkeert en wees omwonenden niet tot last.

Elke gemeente rond Parijs heeft een eigen parkeerbeleid, dus zorg altijd dat je echt 100 procent zeker bent dat je gratis en onbeperkt op de gevonden plek mag staan. In het centrum van Parijs moet je betalen om op straat te parkeren.

Je neemt altijd een risico wanneer je je auto onbeheerd achterlaat. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt natuurlijk extra op, waardoor de kans op inbraak en vandalisme groter is.

FotoLionel Allorge / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *