Goedkoop of gratis parkeren Parijs-Orly


Parkeren bij Orly Airport
Op luchthaven Parijs-Orly heb je de keuze uit diverse parkeerterreinen. Daarnaast kun je bij een aantal hotels in de buurt van het vliegveld terecht voor een Park, Sleep & Fly-arrangement: een parkeerplek mét hotelovernachting. Gratis parkeren in de buurt van Orly Airport is mogelijk, maar dit wel risico’s met zich mee.

Parkeren op Parijs-Orly

Het goedkoopste parkeerterrein op Orly Airport is Parking P Eco. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier vanaf € 70/110/137. Zonder reservering ben je € 119/181/220 kwijt. Een gratis shuttlebus (navette) verbindt de parking met de terminal. Andere parkeerterreinen liggen dichter bij de terminals, maar daar ben je duurder uit.

De website van Orly Airport heeft eveneens een Engelstalige versie, maar deze bevat onvolledige informatie. Reserveren moet sowieso in het Frans.

Parkings in de buurt

Vaak kun je goedkoper parkeren bij een parkeeraanbieder in de buurt van Orly Airport. Bij Parkineo Orly (5 à 10 minuten rijden van de terminal) betaal je voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 64/99/134. Voor een hoger tarief parkeer je overdekt. Een gratis shuttlebus brengt je naar de terminal.

Je kunt meer aanbieders vergelijken met Parkos. Plan ruim voldoende tijd in als je bij een parkeerbedrijf in de buurt van het vliegveld parkeert en ga er niet vanuit dat het personeel iets anders dan Frans spreekt.

Valet-parkeren

Parking Ector verzorgt valet-parking bij Orly Airport. Wanneer je kiest voor valet-parking rijd je naar de terminal, waar een medewerker van Parking Ector je opwacht en je auto naar de parkeerplaats brengt (bel ze een kwartier voor aankomst!). Jij kunt meteen door naar de check-in. Bij terugkomst staat je auto weer voor je klaar bij de aankomsthal. Voor  1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 104/124/144.

Park, Sleep & Fly

Slechts één enkel hotel in de buurt van Orly Airport biedt Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Bij Novotel Paris Orly-Rungis betaal je vanaf € 200 voor een overnachting in een twee- tot vierpersoonskamer, maximaal 14 dagen parkeren en vervoer van en naar de luchthaven. Ontbijt is niet bij de prijs inbegrepen.

Bij andere hotels in de omgeving mag je in combinatie met een overnachting je auto tegen betaling op het parkeerterrein laten staan. Maar als je langer dan een week wegblijft ben je goedkoper uit op de parking van de luchthaven.

Bij Best Western Orly Airport betaal je vanaf ongeveer € 100 voor een tweepersoonskamer en kun je voor € 10 per dag parkeren op hun omheinde parking. Het hotel biedt een gratis shuttle-service naar de luchthaven.

Als je de nacht voor je vlucht graag in een hotel bij de luchthaven wilt slapen, kun je ook één van de goedkope hotels in Rungis boeken (bijvoorbeeld Premiere Classe Rungis of Ibis Budget Orly Rungis voor € 35 tot € 55) en je auto parkeren bij een parking in buurt van het vliegveld of op het officiële parkeerterrein van Orly Airport.

Gratis parkeren

Op verschillende plekken in de buurt van Parijs-Orly Airport kun je gratis op straat parkeren met het openbaar vervoer naar de terminal reizen.

Gratis parkeren is onder meer mogelijk in delen van Rungis en in zijstraten van Avenue Fontainebleau. Je kunt van hieruit met tram 7 naar de luchthaven reizen. Let op dat je je auto in Rungis niet in een blauwe zone parkeert. Hier mag je slecht voor korte tijd parkeren. Wees echt 100 procent zeker dat je op de gevonden plek mag staan en wees omwonenden niet tot last.

In Rungis kun je ook gratis parkeren bij RER-station La Fraternelle, maar het aantal parkeerplaatsten is beperkt. Ook andere RER-stations hebben gratis parkeerplaatsen.

Je neemt altijd een risico wanneer je je auto onbeheerd op straat laat staan. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt natuurlijk extra op; waardoor de kans op inbraak en vandalisme groter is.

Gratis parkeren op loopafstand van de terminal is niet mogelijk. In het centrum van Parijs moet je betalen om op straat te parkeren.

FotoLionel Allorge / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *