Goedkoop of gratis parkeren Parijs-Orly


Parkeren bij Orly Airport
Op luchthaven Parijs-Orly heb je de keuze uit diverse parkeerterreinen. Daarnaast kun je bij een aantal hotels in de buurt van het vliegveld terecht voor een Park, Sleep & Fly-arrangement: een parkeerplek mét hotelovernachting. Gratis parkeren in de buurt van Orly Airport is mogelijk, maar dit wel risico’s met zich mee.

Het nadeel van Parijs-Orly is dat je eerst met de auto langs Parijs moet voordat je bij de luchthaven bent: goede kans dat je in een file komt te staan! Zonder files is de reistijd vanuit Amsterdam ongeveer 5 uur en 30 minuten. Vanuit Brussel ben je 3 uur en 30 minuten aan het rijden (routeplanner).

Parkeerplaatsen op de luchthaven

Vergelijk parkeertarieven op de website van Orly Airport (de prijsvergelijker is alleen beschikbaar in het Frans). Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je vanaf € 85/130/155. Voor het goedkoopste tarief moet je van tevoren reserveren. De voordeligste parkeerterreinen zijn P4 Eco en P7 Eco (overzichtskaart). Tussen verafgelegen parkeerplaatsten en de terminals rijdt een gratis shuttledienst.

Park, Sleep & Fly Parijs-Orly

Verschillende hotels in de buurt van Orly Airport bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Hierbij verblijf  je een nacht in het hotel en mag je je auto 7 tot 15 dagen gratis parkeren (langer tegen betaling). De shuttlebus naar de luchthaven ook vaak inbegrepen. Bij de onderstaande hotels liggen prijzen voor parkeerarrangementen tussen de € 130 en € 260; afhankelijk van de dag en het type kamer dat je reserveert.

Gratis parkeren

Op verschillende plekken in de buurt van Parijs-Orly Airport kun je gratis op straat parkeren met het openbaar vervoer naar de terminal reizen. Gratis parkeren is onder meer mogelijk in delen van Rungis (bijvoorbeeld bij la Fraternelle) en in zijstraten van Avenue Fontainebleau. Je kunt van hieruit met tram 7 naar de luchthaven reizen.

In het centrum van Parijs moet je betalen om op straat te parkeren (al kun je op sommige plekken wel gratis parkeren in de maand augustus).

Je neemt altijd een risico wanneer je je auto onbeheerd op straat laat staan. Zorg dat je zeker bent dat je gratis mag parkeren op de plek waar je je auto achterlaat (parkeer niet in blauwe zones!) en probeer bewoners niet tot last te zijn. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt natuurlijk extra op; waardoor de kans op inbraak en vandalisme groter is.

Meer luchthaveninformatie

FotoLionel Allorge / CC BY-SA 3.0 / aangepast

m

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *