Goedkoop of gratis parkeren Rotterdam The Hague Airport


Alle parkeermogelijkheden op Rotterdam Airport voor jou op een rijtje gezet!Op Rotterdam The Hague Airport kun je parkeren op het terrein van het vliegveld, maar vaak ben je goedkoper uit bij een parking in de buurt van de luchthaven. Ook valet-parkeren behoort tot de opties. Daarnaast bieden verschillende hotels bij Zestienhoven comfortabele Park, Sleep & Fly-arrangementen aan.

Gratis parkeren in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en wat meer gedoe met zich mee.

Parkeren Rotterdam Airport

Op het officiële parkeerterrein van Rotterdam The Hague Airport betaal je voor 1/2/3 weken parkeren vanaf € 47/82/101,50. Kies je voor het goedkoopste tarief, dan parkeer je op P10 Budget Parkeren, ongeveer 8 à 10 minuten lopen van de terminal.

Voor de beste deals moet je ruim van tevoren reserveren. Als het goedkoopste tarief niet meer beschikbaar is, ben je meestal voordeliger uit bij een alternatieve parking.

Op het luchthaventerrein kun je verder terecht op P1 en P3: ongeveer 3 tot 7 minuten lopen van de terminal. Hier kost 1/2/3 weken parkeren vanaf € 60/95/130. Parking P6 Comfort ligt op 2 à 3 minuten lopen. Hier betaal je vanaf € 102,50/155/207,50.

Bekijk het overzicht van alle parkeerterreinen en tarieven op Rotterdam The Hague Airport. Voordat je je auto parkeert kun je (mede)passagiers en bagage afzetten bij de terminal: volg de borden naar de Kiss & Ride strook.

Parkings in de buurt

Terminal Parking Rotterdam Airport is een erg interessante optie. Deze parking bevindt zich in de parkeergarage van het Worldhotel Wings, direct naast de terminal. Je parkeert hier dus een stuk dichterbij dan wanneer je zou kiezen voor de voordeligste officiële parkings van Rotterdam The Hague Airport! Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 74/117/160.

De onderstaande parkeerbedrijven brengen je met een busje naar de terminal en halen je bij terugkomst weer op. De genoemde prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

Valet-parkeren

Bij Valet Parking Rotterdam Airport betaal je voor 1/2/3 weken valet-parkeren € 94,29/136,66/179,69. Je rijdt naar het Worldhotel Wings, direct naast de vertrekhal, waar je wordt ontvangen door een medewerker van Valet Parking Rotterdam Airport. Een chauffeur parkeert je auto in de beveiligde parkeergarage van het hotel. Bij terugkomst staat je auto weer voor het hotel op je te wachten.

Park, Sleep & Fly

Slechts enkele hotels in de buurt van Rotterdam The Hague Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Aan de receptie moet je op verzoek een ticket of instapkaart voor de volgende dag kunnen tonen.

Bij Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp betaal je € 169 voor een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijtbuffet, een parkeerplek voor maximaal 30 (!) dagen en vervoer naar en van de luchthaven.

Worldhotel Wings biedt een Park, Sleep & Fly-arrangement met een overnachting in een tweepersoonskamer en een maximum parkeerduur van 7/14/21 dagen vanaf € 145/195/245 (in het hoogseizoen betaal je meestal rond de € 185/240/295). Een ontbijtbuffet is bij de prijs inbegrepen. Het hotel ligt direct naast de terminal.

Bij Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel betaal je meestal tussen de € 100 en 150 voor een tweepersoonskamer. Daarbovenop betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 15/30/45. Het hotel ligt op slechts 600 meter lopen van de terminal, maar er rijdt ook een gratis shuttlebus.

Gratis parkeren

Je kunt de auto gratis parkeren in een buitenwijk van Rotterdam en met bus 33 naar het vliegveld reizen. Bus 33 rijdt zeer frequent naar Rotterdam The Hague Airport. Je kunt je auto onder meer kwijt in de buurt van De Lugt of bij de Tweede Hogenbanweg in de wijk Overschie. In het centrum van Rotterdam en in aangrenzende wijken geldt betaald parkeren.

Gratis op straat parkeren is vanzelfsprekend op eigen risico. Er is altijd een kans op inbraak of vandalisme. Zorg dat je echt helemaal zeker bent dat je op de gevonden parkeerplek mag staan: het zou vervelend zijn als je auto bij terugkomst is weggesleept.

Houd ook rekening met omwonenden. Buurtbewoners klagen regelmatig over vliegreizigers die aan de openbare weg in woonwijken rond Rotterdam The Hague Airport parkeren. Zorg dat je niemand tot last bent! Rotterdam The Hague Airport raadt het gratis parkeren in de omgeving van het vliegveld af.

Als alternatief kun je natuurlijk ook een bekende vragen om je op het vliegveld af te zetten of met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen.

Foto: StevenL / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *