Goedkoop of gratis parkeren Rotterdam The Hague Airport


Alle parkeermogelijkheden op Rotterdam Airport voor jou op een rijtje gezet!Op Rotterdam The Hague Airport kun je parkeren op het terrein van het vliegveld, maar vaak ben je goedkoper uit bij een parkeeraanbieder in de buurt van de luchthaven. Wil je de avond voor vertrek in een hotel bij het voormalige Vliegveld Zestienhoven slapen? Kies dan voor een Park, Sleep & Fly-arrangement. Gratis parkeren in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en wat meer gedoe met zich mee.

Parkeren op Rotterdam The Hague Airport

Op het officiële parkeerterrein van Rotterdam The Hague Airport kun je 1/2/3 weken parkeren vanaf € 47/82/101,50. Voor het goedkoopste tarief moet je ruim van tevoren een reservering maken. Kies je voor het voordeligste tarief, dan parkeer je je auto op P10, zo’n 8 tot 10 minuten lopen van de terminal. Eventueel kun je medepassagiers en bagage bij de terminal afzetten voordat je de auto parkeert.

Andere parkeerterreinen op Rotterdam The Hague Airport liggen dichterbij de vertrekhal, maar zijn wel duurder. P1 en P3 liggen 3 tot 7 minuten lopen van de terminal. Hier kost 1/2/3 weken parkeren € 57,50/92,50/127,50.

Andere parkings bij de luchthaven

Je bent over het algemeen goedkoper uit bij een alternatieve parkeeraanbieder. Van deze parkings bevindt alleen Shuttle Parking Rotterdam Airport zich op het luchthaventerrein: in de parkeergarage van het Worldhotel Wings, direct naast de terminal (en dus een stuk minder ver lopen dan de goedkoopste officiële parking van Rotterdam The Hague Airport!). De prijzen zijn voor 1/2/3 weken parkeren.

De overige parkeerbedrijven brengen je met een busje naar de terminal en halen je bij terugkomst weer op. Hier vind je de goedkoopste parkeerdeals!

Valet Parking Rotterdam Airport

Het officiële parkeerbedrijf van Rotterdam The Hague Airport biedt sinds kort ook valet-parkeren. Het tarief voor deze service is € 75 voor een week; voor periodes van twee weken of langer konden op geen enkele datum beschikbaarheid vinden.

Bij Valet Parking Rotterdam Airport betaal je voor 1/2/3 weken valet-parkeren € 62/97/132. Het grote voordeel van valet-parking is dat je direct naar het vliegveld kunt rijden. Bij het Worldhotel Wings, direct naast de vertrekhal, wordt je opgewacht door een medewerker van Valet Parking Rotterdam Airport. Deze medewerker parkeert je auto in de beveiligde parkeergarage van het hotel. Bij terugkomst staat je auto weer op dezelfde plek voor je klaar.

Park, Sleep & Fly-arrangement boeken

Slechts enkele hotels in de buurt van Rotterdam The Hague Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Aan de receptie moet je op verzoek een ticket of instapkaart voor de volgende dag kunnen tonen.

Bij Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel betaal je meestal tussen de € 105 en 150 voor een tweepersoonskamer en maximaal 3 weken parkeren. Het hotel ligt op slechts 600 meter lopen van de terminal, maar er rijdt ook een gratis shuttlebus.

Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp biedt eveneens aantrekkelijke Park, Sleep & Fly arrangementen. Voor € 149 krijg je hier een overnachting in een tweepersoonskamer, ontbijtbuffet, een parkeerplek voor maximaal 30 (!) dagen en vervoer naar en van de luchthaven.

Worldhotel Wings biedt een Park, Sleep & Fly-arrangement met een overnachting in een tweepersoonskamer en een maximum parkeerduur van 7/14 dagen vanaf € 141/193. Een ontbijtbuffet is bij de prijs inbegrepen. Het hotel ligt direct naast de terminal.

Gratis parkeren bij het vliegveld

Je kunt de auto gratis parkeren in een buitenwijk van Rotterdam en met bus 33 naar het vliegveld reizen. Bus 33 rijdt zeer frequent naar Rotterdam The Hague Airport (dienstregeling). Je kunt je auto onder meer kwijt in de buurt van De Lugt of bij de Tweede Hogenbanweg in de wijk Overschie. In het centrum van Rotterdam en in aangrenzende wijken geldt betaald parkeren.

Gratis op straat parkeren is vanzelfsprekend op eigen risico. Er is altijd een kans op inbraak of vandalisme. Zorg dat je echt helemaal zeker bent dat je op de gevonden parkeerplek mag staan: het zou vervelend zijn als je auto bij terugkomst is weggesleept.

Houd ook rekening met omwonenden. Buurtbewoners klagen steeds vaker over vliegreizigers die aan de openbare weg in woonwijken rond Rotterdam The Hague Airport parkeren. Zorg dat je niemand tot last bent! Rotterdam The Hague Airport raadt het gratis parkeren in de omgeving van het vliegveld af.

Als alternatief kun je natuurlijk ook een bekende vragen om je op het vliegveld af te zetten of met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen.

Meer luchthaveninformatie

Foto: StevenL / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *