Goedkoop of gratis parkeren Rotterdam The Hague Airport


Alle parkeermogelijkheden op Rotterdam Airport voor jou op een rijtje gezet! Rotterdam The Hague Airport is eenvoudig bereikbaar met de auto. Je kunt parkeren op het terrein van de luchthaven of bij een parkeeraanbieder in de buurt. Wil je de avond voor vertrek in een hotel bij het vliegveld slapen? Kies dan voor een Park, Sleep & Fly arrangement. Gratis parkeren in de omgeving van Rotterdam The Hague Airport is mogelijk, maar dit brengt wel risico’s en wat meer gedoe met zich mee.

Reistijd naar vliegveld

De luchthaven van Rotterdam ligt langs de A13, de snelweg tussen Rotterdam en Delft. Met de auto ben je vanuit Amsterdam ongeveer een uur onderweg en vanuit Antwerpen een uur en een kwartier (routeplanner).

Parkeren op Rotterdam The Hague Airport

Op het officiële parkeerterrein van Rotterdam The Hague Airport kun je 1/2/3 weken parkeren vanaf € 46/81/101,50. Voor het goedkoopste tarief moet je ruim van tevoren een reservering maken. Kies je voor het voordeligste tarief, dan parkeer je je auto op P10, zo’n 8 tot 10 minuten lopen van de terminal. Parkeerplaatsen P1 en P3 liggen dichterbij de vertrekhal, maar zijn wel iets duurder. Op P1 en P3 (4 tot 7 minuten lopen van de terminal) betaal je vanaf € 55/89/119. Eventueel kun je medepassagiers bij de terminal afzetten voordat je de auto parkeert. Alle parkeerterreinen zijn dag en nacht geopend.

Andere parkeeraanbieders

Bij Quick Parking betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 46,50/61,50/80,50. Je kunt tot 20 minuten voor aankomst een parkeerplek reserveren. Het beveiligde parkeerterrein van Quick Parking ligt op twee kilometer afstand van de terminal en je kunt gebruik maken van de gratis shuttle-service. Ook Quick Parking is 24 uur per dag geopend. Via Parkos kun je een parkeerplek boeken bij een aantal andere aanbieders (maar het officiële parkeerterrein van de luchthaven en Quick Parking zijn niet in de vergelijking opgenomen). Bij zowel Speed Parking (3 minuten rijden van de luchthaven) als Shuttle Parking Rotterdam Airport (8 minuten rijden) betaal je voor 1/2/3 weken parkeren € 44/79/114. Beide parkeeraanbieders verzorgen een gratis shuttleservice naar de luchthaven.

Valet-parking

Bij Valet Parking Rotterdam betaal je voor 1/2/3 weken valet-parkeren € 69/79/89. Bij de vertrekhal wordt je opgewacht door een medewerker van dit bedrijf (bel ze 15 minuten voor aankomst). Deze medewerker parkeert je auto op een overdekt en beveiligd parkeerterrein. Bij terugkomst staat je auto weer klaar bij de terminal (bel ze als je uit het vliegtuig stapt). Ook Easy Valet Parking Rotterdam verzorgt valet-parking bij Rotterdam The Hague Airport. Bij deze aanbieder betaal je voor 1/2 weken parkeren € 57,99/75. Wanneer je kiest voor valet-parking, geef je je autosleutels af. Je auto is verzekerd tegen schade, maar vind je het desondanks niet prettig dat iemand anders in je auto rijdt? Parkeer je auto dan gewoon op het terrein van de luchthaven of bij een parkeeraanbieder met een shuttleservice.

Park, Sleep & Fly Rotterdam

Slechts een paar hotels in de buurt van Rotterdam The Hague Airport bieden Park, Sleep & Fly arrangementen aan. Aan de receptie moet je altijd een ticket of instapkaart voor de volgende dag kunnen overhandigen. Bij Best Western Plus Rotterdam Airport Hotel betaal je tussen de € 75 en € 150 voor een tweepersoonskamer en maximaal 3 weken parkeren. Het hotel ligt op 600 meter van de terminal. Ook Van der Valk Hotel Rotterdam Blijdorp heeft Park, Sleep & Fly arrangementen. Vanaf € 110 krijg je hier een tweepersoonskamer, ontbijt, parkeerruimte tijdens de vakantie en vervoer naar en van de luchthaven.

Gratis parkeren

Je kunt de auto gratis parkeren in een buitenwijk van Rotterdam en met bus 33 naar het vliegveld reizen. Bus 33 rijdt zeer frequent naar de luchthaven (dienstregeling en haltes). Je kunt je auto onder meer kwijt in de buurt van De Lugt (kaart) of bij de Tweede Hogenbanweg (kaart) in de wijk Overschie. In het centrum van Rotterdam geldt betaald parkeren.

Update: buurtbewoners klagen steeds vaker over passagiers die aan de openbare weg parkeren. Voorkom dus dat je omwonenden tot last bent en wees je bewust van de risico’s. Rotterdam The Hague Airport raadt het gratis parkeren in de omgeving van het vliegveld af.

Als alternatief kun je natuurlijk ook een bekende vragen om je op het vliegveld af te zetten of met het openbaar vervoer naar de luchthaven reizen.

Meer luchthaveninformatie

Foto: StevenL / CC BY-SA 3.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *