Openbaar vervoer naar Rotterdam The Hague Airport


Rotterdam Airport heeft geen eigen treinstation, maar op Rotterdam Centraal kun je op de bus naar het vliegveld stappen
Helaas heeft Rotterdam The Hague Airport geen eigen trein- of metrostation. Wel rijdt er een frequente bus vanaf Rotterdam Centraal en is er een busverbinding met metrostation Meijersplein. Vertrek je vroeg in de ochtend of landt je vlucht laat in de avond? Pak dan een hotel bij het vliegveld of slaap een nachtje in Rotterdam.

Vanuit Rotterdam of Den Haag naar de luchthaven

Je kunt met de bus of met een combinatie van metro (Randstadrail) en bus naar Rotterdam The Hague Airport reizen. Er rijden geen nachtbussen naar de luchthaven. Als je vlucht heel vroeg in de ochtend vertrekt moet je een taxi nemen: € 20 tot 25 vanaf Rotterdam Centraal.

Bus 33 vanuit Rotterdam

RET bus 33 rijdt van Rotterdam Centraal naar de luchthaven. De trip duurt 20 tot 25 minuten. Doordeweeks rijdt er overdag elke 10 minuten een bus. In het weekend en ’s avonds elke 15 tot 20 minuten. De eerste bus vanaf Rotterdam Centraal vertrekt doordeweeks/zaterdag/zondag om 6.03u/6.44u/9.04 uur (dienstregeling). Reisinformatie vind je ook op 9292.

Randstadrail en bus 50

Vanuit zowel Rotterdam als Den Haag kun je met Randstadrail metrolijn E (dienstregeling) naar station Meijersplein reizen (alleen ov-chipkaart). Vanaf hier neem je RET bus(je) 50 (dienstregeling) naar het vliegveld. Deze Airportshuttle rijdt doordeweeks slechts 2 tot 3 keer per uur. Je kunt in 40 minuten van Den Haag naar Rotterdam The Hague Airport reizen, maar als je net het busje mist kan dit veel langer duren. Vanaf Rotterdam Centraal is het meestal sneller om met bus 33 (zie boven) naar het vliegveld te reizen. De snelste route en tarieven vind je op 9292.

Trein en bus vanuit de rest van Nederland

Gebruik 9292 om te bepalen welke route naar het vliegveld (via Rotterdam CS of via Den Haag) voor jou het snelste is. Over het algemeen zijn de verbindingen via Rotterdam Centraal beter.

Ben je niet in het bezit van een kortingskaart? Check dan of er toevallig ergens voordelige NS dagkaarten worden aangeboden. Meestal kosten deze treinkaartjes rond de € 15. Op Treinreiziger.nl vind je een overzicht van actuele acties. Houd er rekening mee dat de meeste dagkaarten alleen geldig zijn op werkdagen na 9.00u ’s morgens of alleen in het weekend.

Intercity Direct

Kom je vanuit Amsterdam of Breda? Dan kun je ook met de Intercity Direct naar Rotterdam Centraal reizen. Dat scheelt in reistijd en je betaalt slechts een toeslag van € 2,40.

Openbaar vervoer vanuit België

Met de trein

Vanuit België is Rotterdam Centraal per trein goed bereikbaar. Vanaf het station van Rotterdam, reis je met bus 33 verder naar Rotterdam The Hague Airport. Met de Thalys ben je vanuit Brussel ongeveer een uur en een kwartier onderweg. Vanuit Antwerpen is de reistijd ongeveer 35 minuten. Treinkaartjes zijn beschikbaar vanaf € 29 enkele reis bij NMBS Europe.

Eurolines

Vanuit België kun je ook met Eurolines naar Rotterdam reizen (je wordt afgezet in de buurt van Rotterdam Centraal, waar je de bus naar het vliegveld kunt nemen). Vanuit Brussel en Antwerpen zijn er dagelijks bussen naar Rotterdam, maar je moet een beetje geluk hebben met een bus die enigszins aansluit bij je vlucht (bekijk de dienstregelingen). Zorg altijd voor een ruime tijdmarge in het geval van files. Tickets zijn beschikbaar vanaf € 9 enkele reis.

Meer luchthaveninformatie

Foto: Ad Meskens / CC BY-SA 3.0 / aangepast
[ssba]

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *