Vliegen vanaf Bremen Airport


Vliegveld Bremen
Bremen Airport is een relatief kleine luchthaven met vluchten naar bestemmingen in en om Europa (al kun je met een overstap naar bestemmingen over de hele wereld vliegen). Bremen is vooral interessant voor reizigers uit Noord- en Oost-Nederland. Heel soms loont het de moeite om vanuit andere delen van Nederland naar Bremen te reizen. Voor inwoners van België ligt deze luchthaven misschien nét iets te ver weg.

Het vliegveld is het makkelijkst te bereiken met de auto en ietwat omslachtiger met het openbaar vervoer. Je kunt er ook voor kiezen om te overnachten bij het vliegveld: in een hotel of op een bankje in de terminal.

Waar kun je naartoe vliegen?

Een aantal grote lijndienstmaatschappijen maakt gebruik van Bremen Airport, waaronder Lufthansa, KLM, Air France, Swiss en Turkish Airlines. Met een overstap op de thuisbases van deze maatschappijen vlieg je naar bestemmingen over de hele wereld. Soms is het goedkoper om met KLM vanaf Bremen (via Schiphol) naar je eindbestemming te vliegen dan direct vanuit Amsterdam.

Ryanair en Wizzair vliegen vanaf Bremen Airport naar een beperkt aantal bestemmingen. Sommige vluchten seizoensgebonden. Verder verzorgen diverse chartermaatschappijen verbindingen tussen Bremen en zonbestemmingen in en om Europa.

Bekijk het overzicht van alle non-stop bestemmingen vanaf Bremen Airport op de Engelstalige Wikipedia-pagina van het vliegveld.

Goedkope vliegtickets

Met behulp van Skyscanner vindt je eenvoudig voordelige vluchten vanaf Bremen Airport. Zoek van “Bremen” naar “overal” om een overzicht te krijgen van de goedkoopste bestemmingen. Je kunt zowel over de hele maand als over het hele jaar zoeken. Andere goede websites om vliegtickets te vergelijken zijn Kayak en Google Flights.

Reis je naar een bestemming in of in de buurt van Duitsland? Dan is de trein of de bus mogelijk een prima alternatief voor het vliegtuig. Je vermijdt bovendien de veiligheidscontroles op de luchthaven en je komt meteen in het centrum aan. Check de reistijden en tarieven van de treinFlixbus en Eurolines.

OV naar de luchthaven

Bremen Airport heeft geen eigen treinstation, maar tram 6 verbindt de luchthaven met Bremen Hauptbahnhof. Vanuit Nederland ben je met  de trein of de bus vrijwel altijd 3 uur of langer onderweg om op het vliegveld te komen. Je reist meestal via Osnabrück of Groningen. Vanuit België het zelden zin om met het het openbaar vervoer naar Bremen te reizen. Bekijk alle opties op onze pagina over openbaar vervoer naar Bremen Airport.

Taxi naar Bremen

Een taxi van je huisadres naar Bremen Airport (of vice versa) is wel zo comfortabel, maar niet bepaald goedkoop. Zelfs vanuit Groningen ben je al snel € 300 kwijt voor maximaal 4 passagiers. Als je met een grote groep bent is een taxibus (tot 16 personen) misschien wel een interessante optie. Vergelijk verschillende aanbieders met Booking.com.

Met de auto

De auto is vrijwel altijd de makkelijkste manier om naar Bremen Airport te reizen, vooral als je met meerdere personen naar het vliegveld komt. Van Amsterdam naar Bremen Airport ben je iets meer dan 3,5 uur onderweg. Vanuit Groningen is de reistijd ongeveer 2 uur. Als je uit Antwerpen of Brussel komt, moet je rekening houden met een reistijd van 4,5 tot 5 uur, als het verkeer meezit (routeplanner).

Parkeren

Bremen Airport heeft een paar parkeergarages direct tegenover de terminal, maar je bent meestal goedkoper uit bij een parkeerbedrijf in de buurt. Deze parkings brengen je met een busje naar het vliegveld. Gratis parkeren in de omgeving van de luchthaven is eveneens mogelijk. Meer informatie vind je op onze pagina over parkeren bij Bremen Airport.

Autoverhuur

Op Bremen Airport vind je verschillende autoverhuurbedrijven. Je vergelijkt aanbieders met Rentalcars.com. Een auto huren is vooral handig wanneer je op Bremen Airport aankomt en vertrekt en je voor een aantal dagen vervoer nodig hebt. One-way autoverhuur, waarbij je de auto in Nederland of België huurt en in Bremen terugbrengt (of vice versa), is meestal erg duur.

Accommodatie

Overnachten bij Bremen Airport? Op het luchthaventerrein vind je een paar hotels. Het centrum van Bremen heeft een ruimer aanbod accommodaties, waaronder een paar hostels. De eerste tram van Bremen naar de luchthaven vertrekt al vroeg in de ochtend, zodat je vrijwel altijd je vroege vlucht kunt halen. Slapen in de terminal is eventueel ook mogelijk. Bekijk voor meer informatie onze pagina over accommodaties bij Bremen Airport.

Faciliteiten Bremen Airport

Op de luchthaven vind je diverse winkels en eetgelegenheden. Er zijn geen douches. Wel zijn er een paar lounges waar je tegen betaling gebruik van kunt maken (maar ook hier geen douches). Een overzicht van alle faciliteiten en diensten vind je op de website van Bremen Airport.

Lounges

Bremen Airport heeft een paar lounges die tegen betaling toegankelijk zijn. Afhankelijk van de lounge betaal je de toegangsprijs aan de deur of reserveer je via Lounge Buddy (hier kun je ook reviews lezen). Geen van de lounges op Bremen Airport is toegankelijk met Priority Pass.

Hapjes en (alcoholische) dranken in de lounges zijn bij de prijs inbegrepen. Verder kun je gebruik maken van de wifi, kranten, magazines en onderuit zakken op comfortabele stoelen. Alle lounges bevinden zich achter de veiligheidscontrole.

  • De Bremen Airport Lounge wordt ook gebruikt door businessclass passagiers van KLM en Air France. Toegang betaal je aan de deur: € 23,50.
  • De Lufthansa Business Lounge is toegankelijk met een reservering via Lounge Buddy. Je kunt ook vlak voor aankomst boeken. Entreekosten: € 35.

Internet

Het gebruik van de wifi op Bremen Airport is gratis voor de eerste 3 uur.

Bagagekluizen

In parkeergarage P1 (tegenover de terminal) vind je bagagekluizen. Kosten: € 1 à 2 per 24 uur. Verder is er een bagagedepot. Hier betaal je € 4 per kalenderdag per stuk bagage tot 25 kg.

Op Bremen Hauptbahnhof zijn er eveneens kluisjes beschikbaar.

Foto: Rami Tarawneh / CC BY-SA 2.5 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *