Goedkoop of gratis parkeren Weeze AirportOp Weeze Airport kun je parkeren op loopafstand van de terminal. Daarnaast zijn er een aantal voordelige parkeeraanbieders in de directe omgeving van het vliegveld, waaronder een uitstekende parking net over de grens in Nederland. Gratis parkeren in de buurt van Weeze Airport kan ook, maar dit is niet zonder risico’s!

Je kunt verder kiezen voor een Park, Sleep & Fly-arrangement, waarbij je de avond voor vertrek in een hotel in de buurt van het vliegveld slaapt en je auto gedurende jouw vakantie op het hotelparkeerterrein blijft staan.

Parkeren op Weeze Airport

P3 is de voordeligste parking op Weeze Airport. Het parkeerterrein ligt op ongeveer 10 minuten lopen van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 52/67/82 (dit is inclusief de € 3 entree om de luchthaven op te rijden). Je kunt je parkeerplek  reserveren op de website van de luchthaven.

Tegen een hoger tarief parkeer je dichter bij de terminal. Parkeerterrein P5 is deels overdekt met zonnepanelen en ligt op ongeveer 5 minuten lopen van de vertrekhal. Hier betaal je € 62/87/112 voor 1/2/3 weken parkeren.

Bekijk het overzicht van alle parkings en tarieven op Weeze Airport en houd er rekening mee dat geen van de parkeerterreinen bewaakt wordt. Er is geen gratis Kiss & Fly-zone. Je betaalt altijd € 3 om het luchthaventerrein op te rijden. Hiervoor kun je een uur parkeren.

Parkings in de buurt

Bij Safe and Save Parking parkeer je op een afgesloten parkeerterrein in Well (Nederland) en word je met een busje naar Weeze Airport gebracht. Je betaalt voor 1/2/3 weken parkeren € 51/61/77 . Voor een meerprijs kun je binnen parkeren. Dit parkeerbedrijf heeft uitmuntende recensies!

Op 6 kilometer afstand van de luchthaven ligt Easy Airport Parking, waar je voor 1/2/3 weken parkeren € 47/62/77 betaalt. Je wordt met een busje naar het vliegveld gebracht. De medewerkers spreken mogelijk alleen Duits.

Hoewel de naam anders doet vermoeden, verzorgt Valet-parking Weeze ook shuttle-parkeren. Je rijdt naar de parking in het dorp Weeze en een medewerker van het parkeerbedrijf brengt je met je eigen auto naar het vliegveld. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je hier € 58/86/120.

Valet-parkeren Weeze Airport

Valet-parking Weeze verzorgt valet-parkeren bij Weeze Airport. Een medewerker van het parkeerbedrijf neemt je auto in ontvangst bij de vertrekhal. Bij terugkomst staat je auto weer op dezelfde plek voor je klaar. Voor 1/2/3 weken valet-parkeren betaal je € 80/130/175. Dit parkeerbedrijf heeft goede recensies!

Bel Valet-parking Weeze 20 minuten voordat je op de luchthaven aankomt en bel ze bij terugkomst zodra je geland bent. Houd er daarnaast rekening mee dat je € 3 moet betalen om met de auto bij de terminal te komen.

Park, Sleep & Fly

Voor een Park, Sleep & Fly-arrangement kun je terecht bij Schloss Wissen. Dit historische kasteelhotel ligt net buiten het dorp Weeze. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer, twee weken parkeren en luchthaventransfers betaal je vanaf € 138. Ontbijt kost € 15.

Gratis parkeren Weeze Airport

Op verschillende plekken in het dorp Weeze, onder meer bij het treinstation, geldt een tijdslimiet voor op straat parkeren. Wanneer je er toch in slaagt om een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd er dan rekening mee dat niet alle omwonenden het op prijs stellen wanneer je je auto een week of langer voor hun deur laat staan. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je niemand tot last bent.

Op straat parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt extra op als deze langere tijd op straat geparkeerd staat, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Vanuit het dorp Weeze kun je met bus SW1 naar Weeze Airport reizen (download de dienstregeling). Behalve bij het station stopt bus SW1 ook bij de Karl-Arnold Straße. De busrit naar het vliegveld kost € 2,70 (Preisstufe A).

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Weeze, Flughafen — 2016 — 2529-35” / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *