Goedkoop of gratis parkeren Weeze AirportOp Weeze Airport kun je parkeren op loopafstand van de terminal. Daarnaast zijn er diverse parkeeraanbieders in de omgeving van het vliegveld, waaronder net over de grens in Nederland. Gratis parkeren in de buurt van Weeze Airport kan ook, maar dit is niet zonder risico’s.

Je kunt ook kiezen voor een Park, Sleep & Fly arrangement, waarbij je de avond vóór vertrek in een hotel in de buurt slaapt en je auto gedurende jouw verblijf in het buitenland op het parkeerterrein van dat hotel mag staan. Op deze pagina gaan we deze opties één voor één bij langs.

Met de auto naar Weeze Airport

Airport Weeze ligt net over de Nederlands-Duitse grens, op ongeveer 40 minuten rijden van Nijmegen. Vanuit Amsterdam en Antwerpen ben je met de auto ongeveer 2 uur onderweg. Het navigatieadres van de luchthaven is: Flughafen-Ring 1, 47652 Weeze, Duitsland (routeplanner).

Parkeren op de luchthaven

P2 en P3 zijn de voordeligste parkeerplaatsen op Weeze Airport zelf. Beide parkeerterreinen liggen op enkele minuten lopen van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 45/60/75. Je kunt je parkeerplaats online reserveren. Geen van de parkeerterreinen op Weeze Airport wordt bewaakt.

Andere parkeeraanbieders

Even verder zoeken kan lonen: bij Safe and Save Parking parkeer je op een afgesloten parkeerterrein in Nederland en word je met een busje naar het vliegveld gebracht. Je betaalt voor 1/2/3 weken parkeren € 42/55/70 . Voor een meerprijs kun je ook binnen parkeren.

Op 6 kilometer afstand van de luchthaven ligt Easy Airport Parking, waar je voor 1/2/3 weken parkeren € 38/53/68 betaalt. Je wordt met een busje naar het vliegveld gebracht.

Bij Parkplatz Weeze kun je kiezen uit “alleen parkeren”, parkeren met transfer en valet-parking. Voor “alleen parkeren” betaal je € 20/30/40 voor 1/2/3 weken, maar moet je dus zelf de bus vanaf het station (op loopafstand) of een taxi naar het vliegveld nemen. Voor parkeren met transfer zijn de prijzen € 43/55/70. Voor valet-parking betaal je € 60/75/90.

Park, Sleep & Fly Weeze

Weinig hotels in de buurt van Weeze Airport bieden Park, Sleep & Fly-arrangementen aan. Waar je wel terecht kunt is kasteel Schloss Wissen. Hier kost een tweepersoonskamer € 145, inclusief transfer naar de luchthaven en parkeren gedurende je vakantie.

Gratis parkeren bij Weeze Airport

Op verschillende plekken in het dorp Weeze geldt een tijdslimiet voor op straat parkeren (onder meer bij het station). Wanneer je er toch in slaagt om een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd er dan rekening mee dat niet alle omwonenden het op prijs stellen wanneer je een week of langer voor hun deur parkeert. Zorg dan dat je niemand tot last bent. Op staat parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt extra op als deze langere tijd op straat geparkeerd staat, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Vanuit Weeze kun je met bus SW1 naar Weeze Airport reizen. Behalve bij het station stopt bus SW1 ook bij de Karl-Arnold Straße. De busrit naar het vliegveld kost € 2,60 (Preisstufe A).

Meer luchthaveninformatie

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Weeze, Flughafen — 2016 — 2529-35” / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *