Goedkoop of gratis parkeren Weeze AirportOp Weeze Airport kun je parkeren op loopafstand van de terminal. Daarnaast zijn er een aantal goedkopere parkeeraanbieders in de directe omgeving van het vliegveld, waaronder een uitstekende parking net over de grens in Nederland. Gratis parkeren in de buurt van Weeze Airport kan ook, maar dit is niet zonder risico’s!

Je kunt verder kiezen voor een Park, Sleep & Fly arrangement, waarbij je de avond voor vertrek in een hotel in de buurt slaapt en je auto gedurende jouw verblijf in het buitenland op het parkeerterrein van het hotel blijft staan. Op deze pagina gaan we alle opties langs.

Parkeren op Weeze Airport

P3 is de voordeligste parkeerplaats op Weeze Airport zelf. Het parkeerterrein ligt op enkele minuten lopen van de terminal. Voor 1/2/3 weken parkeren betaal je € 47/62/77. Je kunt je parkeerplek online reserveren. Bekijk het overzicht van alle parkeertarieven. De parkeerterreinen op Weeze Airport worden niet bewaakt.

Parkings in de buurt van het vliegveld

Even verder zoeken loont: bij Safe and Save Parking parkeer je op een afgesloten parkeerterrein in Well (Nederland) en word je met een busje naar Weeze Airport gebracht. Je betaalt voor 1/2/3 weken parkeren € 42/55/70 . Voor een meerprijs kun je ook binnen parkeren. Dit parkeerbedrijf heeft uitmuntende recensies!

Op 6 kilometer afstand van de luchthaven ligt Easy Airport Parking, waar je voor 1/2/3 weken parkeren € 40/55/70 betaalt. Je wordt met een busje naar het vliegveld gebracht. De medewerkers spreken mogelijk alleen Duits.

Bij Parkplatz Weeze kun je kiezen uit “alleen parkeren” en “parkeren met transfer”. Voor “alleen parkeren” betaal je € 30/50/70 voor 1/2/3 weken, maar moet je zelf de bus (bushalte op loopafstand) of een taxi naar het vliegveld nemen. Een buskaartje kost € 2,70 enkele reis, waardoor met deze optie uiteindelijk weinig tot niets bespaart. Voor parkeren met transfer zijn de prijzen: € 48/60/70.

Valet-parkeren Weeze Airport

Je kunt ook kiezen voor valet-parkeren bij Weeze Airport. Je maakt een online reservering en je rijd je je auto naar de vertrekhal, waar een medewerker van het valet-parkeerbedrijf je vierwieler in ontvangst neemt. Bij terugkomst staat je auto weer voor de terminal op je te wachten. 

Bij Valet-parking Weeze betaal je voor 1/2/3 weken valet-parkeren € 70/85/99. Dit parkeerbedrijf heeft goede recensies.

Park, Sleep & Fly-arrangement

Voor een Park, Sleep & Fly-arrangement kun je terecht bij Schloss Wissen. Dit historische kasteelhotel ligt net buiten het dorp Weeze. Voor een overnachting in een tweepersoonskamer, twee weken parkeren en alle luchthaventransfers betaal je vanaf € 138. Ontbijt is een extra € 15. 

Gratis parkeren bij Weeze Airport

Op verschillende plekken in het dorp Weeze, onder meer bij het station, geldt een tijdslimiet voor op straat parkeren. Wanneer je er toch in slaagt om een gratis parkeerplek voor onbepaalde tijd te vinden, houd er dan rekening mee dat niet alle omwonenden het op prijs stellen wanneer je je auto een week of langer voor hun deur laat staan. Parkeer binnen de vakken en zorg dat je niemand tot last bent. 

Op staat parkeren is altijd op eigen risico. Een auto met een Nederlands of Belgisch kenteken valt extra op als deze langere tijd op straat geparkeerd staat, waardoor de kans op inbraak of vandalisme groter is.

Vanuit het dorp Weeze kun je met bus SW1 naar Weeze Airport reizen. Behalve bij het station stopt bus SW1 ook bij de Karl-Arnold Straße. De busrit naar het vliegveld kost € 2,70 (Preisstufe A).

Meer luchthaveninformatie

Foto: Dietmar Rabich / Wikimedia Commons / “Weeze, Flughafen — 2016 — 2529-35” / CC BY-SA 4.0 / aangepast

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *